Staburags.lv ARHĪVS

4 veidi, kā vienkāršot dāvanas izvēli

.

2018. gada 30. jūlijs 00:00

232
4 veidi, kā vienkāršot dāvanas izvēli

Dāvanas izvēle patiešām reizēm var sagādāt lielas grūtības. Zinām, ka nevēlamies dāvināt krāmus un lietas, kas saņēmēja mājā tikai krās putekļus, bet kā tad izvēlēties dāvanu? Piedāvājam 4 idejas, kas var jums noderēt, kā dāvanas iegādi padarīt vienkāršāku.

Dāvināt naudu

20180728-1901-davana-nauda2.jpg
Lai gan daudziem tas šķiet banāli un neoriģināli, tomēr uzdāvināt naudu ir vislabākais veids, kā nekļūdīties, jo saņēmējs pats varēs izvēlēties, kā šo naudu savā labā iztērēt. Naudu kā dāvanu var pasniegt arī pavisam eleganti un oriģināli. Var izmantot kādu skaistu un dekoratīvu trauciņu, skaisti noformētu burciņu vai pašu rokām uztaisītu kartīti.

Dāvanu naudas veidā saņēmējs var iztērēt pēc saviem ieskatiem. Varbūt viņš to vispār nevēlas tērēt, jo šobrīd nav nekā tāda, kas nepieciešams, bet labprātāk krāj kādam lielākam pirkumam vai noliek savā ceļojumu fondā.

Dāvanu komplekts ar izvēles iespējām

20180728-1856-davanu-komplekts.jpgVēl viena dāvana, kas atstāj diezgan lielas izvēles iespējas, ir “Lieliska Dāvana” sagatavotie dāvanu komplekti. Dāvanu komplektā ir dažādi ieteikumi, kā iztērēt konkrēto dāvanas summu, saņēmēja ērtībai jau piedāvāti konkrēti pakalpojumi, kas ietilpst šajā cenu kategorijā. Dāvanu komplekti apvienoti noteiktā tematikā — “Izklaide”, “Palutini sevi”, “Skaistumam un labsajūtai”, “Bērniem” un citi. Izvēloties piemērotāko dāvanu komplektu, var izvēlēties, kurā laikā un kādā tieši viedā iztērēs šo dāvanu komplektu.

Dāvanu komplekti jau ir skaisti noformēti un ērti pasniedzami jubilāram jebkuros svētkos vai īpašā dzīves notikumā. Dāvanu komplekta piedāvājumi parasti jāizmanto 12 mēnešu laikā, tāpēc dāvanu droši varēs izbaudīt tieši tad, kad tam būs piemērots laiks un noskaņojums.

Uzzināt, ko jubilārs tiešām vēlas

20180728-1857-sieviete-doma-par-davanu.j
Ja attiecības ar gaviļnieku ir tuvas un labas, tad nevajadzētu kautrēties un delikāti noskaidrot, ko cilvēks tiešām vēlas saņemt savos svētkos. Visticamāk, ka viņš arī godīgi atbildēs uz jautājumu, jo negrib saņemt dāvanu, kas nav noderīga. Ja nevēlas jautāt tieši, tad var palūgt kādam citam tuvam cilvēkam to neuzbāzīgi noskaidrot.

Ja esat vērīgs sarunbiedrs un rūpīgs draugs, tad, iespējams, jau zināt, kas jādāvina, jo jubilārs jau pats par to ir runājis, izteicis mājienus vai stāstījis par saviem sapņiem un plāniem, teicis, kam krāj naudu, ko vēlas nopirkt utt. Atliek tikai pacilāt atmiņu apcirkšņus, lai atrastu atbildi uz jautājumu — ko dāvināt?

Pirkt kopdāvanu, apvienojoties ar citiem sveicējiem

Ja ir skaidrs, ka jubilāram nepieciešams kaut kas dārgāks, bet vienam tas nav īstenojams projekts, tad var uzrunāt citus sveicējus un vienoties sagādāt kopdāvanu. Sadaliet dāvanas summu uz visiem. Tas būs izdevīgi un patiešām noderīgi. Piemēram, ja studentam tikko sabojājies klēpjdators, tad visa ģimene, radi un draugi var sarunāt kopīgi to nopirkt. Vai jaunajai ģimenei, kas vēl tikai sāk patstāvīgu dzīvi, uzdāvināt kādu no sadzīves tehnikas ierīcēm. Varbūt visi kopā var nopirkt vecākiem kāzu jubilejā ceļazīmi uz kūrortu, lai viņi beidzot piedzīvotu medusmēnesi, kura tā arī nekad nav bijis.