Staburags.lv ARHĪVS

8 noderīgas lietas mazuļu aprūpei un attīstībai

.

2018. gada 27. jūlijs 00:00

84
8 noderīgas lietas mazuļu aprūpei un attīstībai

Bērnu preču ražotāji domā par to, kā atvieglot vecāku ikdienu, radot noderīgas un mūsdienīgai ģimenei piemērotas preces. Tāpēc sadarbībā ar interneta veikalu “XS Rotaļlietas” atgādinām par dažām mazuļu aprūpei un attīstībai noderīgām precēm, kuru iegāde noteikti būs laba investīcija. Tās ir lietas, ko mazu bērnu vecāki izvēlas un arī atzīst par neaizstājamām savā ikdienā.

Vannas termometrs
Jau kopš pirmajām dzimšanas dienām mazuļa vannošana ir neatņemama ikdienas rutīna. Cik siltu vajag vannas ūdeni? Kā zināt, kad tas ir pietiekami labs? Vannas termometrs atbrīvos no bažām. “XS Rotaļlietas” veikalos pieejams vannas termometrs rotaļlietas izskatā, tas signalizē, kad sasniegta vajadzīgā temperatūra.

Knupīša turētājs
Ja bērns pieradis pie knupīša, tā pazaudēšana vakarā vai ārpus mājas var izvērsties par katastrofu. Vai arī tad, ja knupītis izkrīt un nokļūst vietā, no kuras to vairs nevar izņemt. Protams, ka vienmēr var nopirkt jaunu, bet bērni neprot pagaidīt. Daudz drošāk būs, ja knupītis tiks piestiprināts pie apģērba ar turētāju.

Nakts apgaismojums

Lai naktī nevajadzētu istabā slēgt lielo apgaismojumu, ja ir vajadzība pabarot mazuli, sakārtot sedziņu vai nomainīt autiņus, noder nakts apgaismojums. Tā ir lampiņa, kas rada blāvu un neuzkrītošu gaismu, kas ļauj visu saskatīt, bet netraucē. Tā var būt ieslēgta visu nakti, lai pat ar vienu skatienu no savas gultas (ja mazuļa gulta atrodas tajā paša istabā) vecāki varētu pārliecinaties, ka ar atvasi viss kārtībā. “XS Rotaļlietas” veikalos naktslampiņas pieejamas lielā daudzveidībā.

Aktivitāšu paklājiņš
Labākā un drošākā vieta mazuļa attīstībai ir uz grīdas. Vecāki, kuriem padodas rokdarbi un ir radoša pieeja, interesantu aktivitāšu zonu var radīt paši. Bet, būsim godīgi, to uzņemas tikai retais. Vieglāk ir iegādāties jau gatavu aktivitāšu paklāju, kas mazuli izklaidēs, veicinās viņa motorikas attīstību. Paklājos parasti izmantotas dažādas faktūras, audumi, kustināmas detaļas, mantiņas.

Spēļu kluči
Tā ir universāla rotaļlieta, kas izmantojama dažādos veidos. Kluči pielāgojas bērnu fantāzijai un spēlēm. Vislabākas ieguldījums, protams, būs koka kluči. Bērnam augot, kluči vienmēr atradīs savu vietu un pielietojumu. Gan koka, gan plastmasas klučus var iegādāties “XS Rotaļlietas” interneta veikalā un veikalos Rīgā un Liepājā.

Bezkontakta ķermeņa termometrs
Rūpes par mazuļa veselību ir ikvienu vecāku prioritāte. Iespēja izmērīt bērnam temperatūru no attāluma ir liels ieguvums vecāku sirdsmieram. Tādā veidā tiks aiztupīta lieka raudāšana un kreņķi, kā arī bez raizēm varēs izmērīt temperatūru arī tad, kad bērns guļ.

Miega lupatiņa vai mīļmantiņa
Miega rituālu veidošana ir ļoti svarīga. Lai bērns labāk iemigtu un nomierinātos satraukumā, var iegādāties viņam miega lupatiņu vai mantiņu, kas ir mīksta, viegli satverama, nav traumējoša. Mīļmantiņas klātbūtne palīdz pārslēgties emocionāli satraucošos brīžos un māca pašam nomierināties.

Drošības sētiņa
Par drošību jādomā vienmēr. It īpaši tad, ja mājā ir mazs bērns. Drošības sētiņa ļaus norobežot bērnam drošo zonu, izslēgt iespēju, ka viņš nokļūst pie bīstamiem objektiem – kāpnēm, apkures ierīcēm utt.

Gan šīs, gan vēl daudzas citas ikdienā noderīgas preces mazuļa aprūpei un izklaidei var ērti  pasūtīt “XS Rotaļlietas” interneta veikalā un klātienē izvēlēties jebkurā veikalā.