Staburags.lv ARHĪVS

Konfiscē nelikumīgi glabātus ieročus

Indulis Burka

2010. gada 11. jūnijs 14:31

3157
Konfiscē nelikumīgi glabātus ieročus

Kādas vieglās automašīnas bagāžas nodalījumā Aizkraukles policijas iecirkņa darbinieki atrada mazkalibra karabīni bez sērijas numura. Veicot kratīšanu automašīnas vadītāja dzīvesvietā, atrasti vēl vairāki nelegāli glabāti ieroči un munīcija.

Par to, ka 1. jūnijā Pļaviņu novada Vietalvā, uz ceļa Vietalva—Salānieši, policisti apturēja automašīnu Daewoo Leganza, kuru vadīja 1980. gadā dzimis vīrietis, “Staburags” jau rakstīja. Toreiz braucamā bagāžas nodalījumā tika atrasta mazkalibra karabīne ar optisko tēmekli bez sērijas numura, trīs mazkalibra ieroča patronas un sešas 16. kalibra medību patronas. Braucējs aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis informē, ka kratīšanā automašīnas vadītāja dzīvesvietā Madonas novada Kalsnavas pagastā atrasti vēl vairāki ieroči — mazkalibra karabīne ar optisko nakts tēmekli, divas medību karabīnes, karabīnes stobrs ar aizslēgu un koka laide. Atrasta arī munīcija.

Visi ieroči glabāti nelegāli un, visticamāk, izmantoti arī malumedībās.

Policija sākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2. daļu par nelikumīgu ieroču glabāšanu. Par šo pārkāpumu var piemērot līdz desmit gadu ilgu cietumsodu.