Staburags.lv ARHĪVS

Labākās spēļu konsoles 2018.gadā

.

2018. gada 11. jūlijs 00:00

395
Labākās spēļu konsoles 2018.gadā

Plašajā spēļu konsoļu piedāvājumā ar katru gadu pievienojas arvien jauni modeļi, tādēļ tiem, kurus aizrauj videospēles, izvēlēties īsto it nemaz nav viegli. Taču interneta veikals 220.lv ir sagatavojis aprakstu tām spēļu konsolēm, kas 2018.gadā ir pieprasītākās un labākās. Izvēlies savējo!

PlayStation 4 Pro
Šo spēļu konsoli Sony radīja, lai sacenstos ar jaudīgajiem datoriem, kas paredzēti spēlēm. Izmantojot PlayStation Pro, tu vari aplūkot un izvēlēties no vairāk nekā 500 spēlēm PlayStation tiešsaistes veikalā.

Par spīti tam, ka šī spēļu konsole izmēra ziņā ir lielākā pieejamā tirgū, tai ir stilīgs dizains un melna, matēta ārpuse, kas lieliski saskaņojas ar citām mājās esošajām ierīcēm. Konsole pieejama ar 1 TB atmiņas karti, taču to var palielināt līdz 2 TB vai arī pievienot ārējo cieto disku. Jaudīgais procesors un video karte, kas pieejama apvienojumā ar 8GB RAM, nodrošina 1080p izšķirtspēju, ļaujot baudīt augstas kvalitātes attēlus.

Tāpat šai spēļu konsolei ir pieejams arī Bluetooth savienojums. Jaunākajiem modeļiem ir skārienpaliktnis, pieslēgvieta austiņām, iebūvēts skaļrunis un iespēja veidot ekrānšāviņus, ar kuriem dalīties sociālajos medijos.

Xbox One S
Par spīti tam, ka šī spēļu konsole ir nodēvēta par soli starp oriģinālo Xbox One un jauno Xbox One X, tai ir skaists, kompakts dizains, 4K atbalsts un iespaidīgas multimediju straumēšanas iespējas, padarot Xbox One S par lielisku konsoli, kura būs piemērota visai ģimenei, turklāt par pieejamu cenu (skatīt šeit).
Iespējams izvēlēties no modeļiem ar 500 GB, 1TB vai 2TB atmiņu. Der zināt, ka One S konsole ir pat 40% mazāka nekā oriģinālā Xbox One spēļu konsole, tādēļ to ērti iespējams pievienot jebkura mājokļa multimediju iekārtu komplektam. Papildus kompaktajam izmēram, šī spēļu konsole nodrošina HDR un 4K atbalstu, taču ne visām spēlēm tās ir pieejamas.

Microsoft piedāvā unikālas kontroļu pielāgošanas opcijas – tu vari mainīt kontroles taustiņu, kursorsviru un citu pogu krāsas, kā arī ir pieejamas dažādas tematikas, lai katrs varētu izvēlēties sev tīkamāko. Lai arī Xbox konsoles nav pazīstamas ar ekskluzīvām spēlēm, tām ir ļoti daudz spēļu, kas der vairākām versijām, kā arī iespējams izmantot dažādas aplikācijas, piemēram, Youtube u.c.

Nintendo Switch
Šī spēļu konsole pārveidojusi spēlēšanu, padarot to daudz ērtāku. Konsole izskatās kā 6.2 collu planšetveidīga ierīce, kas nodrošina daudzpusīgu spēlēšanas pieredzi. Tu to vari izmantot mājās, pieslēdzot pie televizora, kā arī atvienot no tās uzlādes stacijas un paņemt līdzi, piemēram, dodoties garākā braucienā. Šīs spēļu konsoles akumulatora darbības ilgums ir pietiekami labs, taču ne izcils – vidēji 2,5 līdz 6,5 stundas, atkarībā no tā, cik intensīvi konsole tiek izmantota.
Nintendo Switch kontrolieri ir universāli, tos iespējams uzslidināt uz abām ekrāna malām, pārvēršot konsoli par ērti lietojamu un rokās turamu ierīci. Tāpat šos kontrolierus var izmantot, lai divi cilvēki vienlaicīgi varētu spēlēt spēli. Switch pieejams arī speciāls kontrolieru rāmis, kuram tos pievienot.
Ne velti Nintendo Switch dēvē par ģimenes konsoli – tas mērķtiecīgi seko savai tradīcijai, ražojot vienkārši un ērti lietojamas iekārtas, kuras var izmantot, lai spēlētu ģimenei draudzīgas spēles.

Vai ir vērts pirkt spēļu konsoli?
Konsoles neapšaubāmi ir uzskatāmas par luksusa preci, taču tās kļūst arvien populārākas, ienesot mājoklī jaunu veidu, kā kopā pavadīt laiku un izklaidēties, spēlējot spēles, klausoties mūziku, skatoties video, komunicējot ar draugiem utt. Konsole apvieno dažāda veida digitālo izklaidi vienā, kompaktā ierīcē, ļaujot ietaupīt.