Staburags.lv ARHĪVS

Kas jāievēro, lai stūra dīvāns perfekti iederētos tavā mājoklī?

.

2018. gada 12. jūnijs 09:14

399
Kas jāievēro, lai stūra dīvāns perfekti iederētos tavā mājoklī?

Kas gan ir māja vai dzīvoklis bez mēbelēm! Bez tām mēs nevaram iztikt gluži vienkārši tāpēc, ka ikdienā ir noderīgas to funkcijas. Tāpat arī tādēļ, ka tās piešķir telpām omulīgu atmosfēru un īpašu stilu.

Ja domājam par tām mēbelēm, kurām vajadzētu būt ikvienā mājoklī, prātā nāk gulta, skapis, galds, krēsli, kā arī ērts, glīts un praktisks dīvāns. Un, runājot par pēdējo, šeit mums ir pieejamas dažādas iespējas, izvēloties starp formām, krāsām, izmēriem, materiāliem un daudz ko citu. Kā viens no populārākajiem variantiem, kuru izvēlas daudzi cilvēki, iekārtojot savas istabas, ir stūra dīvāns.

Šīs mēbeles lieliski iekļaujas dažādos interjeros, veidojot modernu dzīvojamo platību. Taču, ja vēlies, lai kopējais telpas izskats un funkcionalitāte būtu perfekta, ir vairākas lietas, kas jāņem vērā. Tādēļ interneta veikals 220.lv ir tev sagatavojis īpaši noderīgus padomus, kas ļaus saskaņot telpu un dīvānu, lai tie abi radītu harmoniju. Un, kad būsi pabeidzis lasīt šo rakstu, ir vērts ieskatīties 220.lv, kur atrodami kvalitatīvi, moderni, daudzveidīgi un lēti stūra dīvāni dažādām gaumēm.

Viena no stūra dīvānu lielākajām priekšrocībām ir to praktiskums, proti, tie nodrošina pietiekami lielu sēdēšanas platību, ietaupot vietu telpā, kas padara šo mēbeli par lielisku izvēli gan tiem, kas dzīvo vienatnē, gan arī lielām ģimenēm. Kas tev būtu jāzina, lai panāktu, ka stūra dīvāns lieliski sader ar telpu, kurā tas atrodas?

Izlem, kāda būs kopējā mājokļa dizaina tematika. Viena no biežākajām kļūdām, kādu pircēji pieļauj, ir cenšanās pielāgot dīvāna dizainu un krāsu telpai. Patiesībā, ja tā padomājam, stūra dīvāns ir nozīmīgs ieguldījums, kas kalpos vairākus gadus, tādēļ nereti prātīgāk ir izvēlēties tādu mēbeli, kas tev tiešām patīk, un pēc tam tai pieskaņot apkārtējos interjera elementus.

Piepildi telpu ar gaismu. Stūra dīvāni palīdz noteikt to, kā tiks iekārtota telpa, turklāt tas ātri vien kļūst par centrālo objektu. Taču, ja istaba ir neliela, nepareizs noformējums var radīt sajūtu, ka telpa ir pieblīvēta. Lai no tā izvairītos, pamēģini aiz dīvāna novietot stāvlampu, kas radīs papildus apgaismojumu un omulīgāko noskaņu. Tāpat mazākos mājokļos laba izvēle ir stūra dīvāni ar gludām, modernām kājiņām, kas ļauj gaismai veiksmīgāk izplūst par istabu.

Kombinē un saskaņo dīvānu spilvenus. Gaišus, izšūtus dīvānu spilvenus var saskaņot arī ar dažādiem aksesuāriem un objektiem telpā, pat ar sienas dekoriem. Tie var kalpot kā krāsaini akcenti uz neitrāla fona vai arī apvienot kopējo dizainu, it īpaši, ja uz sienām ir izmantotas tumšas, izteiktas krāsas. Kā zināms, daudzi dīvāni jau ir nopērkami komplektā ar vienkāršiem spilveniem, taču, tos nomainot pret ko krāsaināku, tu piešķirsi mēbelei oriģinalitāti un atsvaidzināsi telpas kopējo izskatu.

Pievieno “odziņu”. Kad perfektais stūra dīvāns atrasts, nedrīkst aizmirst par pārējo telpu. Ir veidi, kā panākt, lai telpa izceltos, nenomācot mēbeli. Pievieno elegantu paklāju, kas radīs mājīgu atmosfēru, izvēlies elegantu kafijas galdiņu un citus aksesuārus, kas iederēsies kopējā interjerā. Un, protams, neaizmirsti par tādām detaļām kā svecēm, ziedu vāzēm vai puķu podiem, foto rāmīšiem, modernām gleznām, kanvām vai sienu dekoriem, sienas pulksteņiem u.c. Tos ir vērts izmantot, taču nevajag pārcensties.

Ceram, ka tev šie padomi noderēs, lai savu jauno stūra dīvānu saskaņotu ar telpu, kurā tas atradīsies!