Staburags.lv ARHĪVS

Daudzeses pagastā sāk gruzdēt mājas siena; Jaunjelgavā uz jumta uzgāžas koks

www.staburags.lv

2018. gada 6. jūnijs 10:58

860
Daudzeses pagastā sāk gruzdēt mājas siena; Jaunjelgavā uz jumta uzgāžas koks

VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa “Staburagu” informē, ka vakar, 5. jūnijā, Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastā ugunsgrēks bija izcēlies apdzīvotā divstāvu dzīvojamajā mājā —  pirmā stāva apkures katlu telpā gruzdēja ārsienas siltumizolācijas materiāli divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidro Valsts policija. Plkst. 13.00 septiņi ugunsdzēsēji glābēji no Aizkraukles daļas un Jaunjelgavas posteņa ugunsgrēku likvidēja.

Vakar plkst. 18.14 saņemts izsaukums Brīvības ielu Jaunjelgavā, kur koks daļēji bija nogāzies uz mājas jumta un garāžas. Trīs ugunsdzēsēji glābēji no Jaunjelgavas posteņa koku sazāģēja un novāca.

Vakar plkst. 17.33 izsaukums saņemts Pļaviņu novada Klintaines pagastā — dega nepieskatīts ugunskurs viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēku plkst. 17.50 likvidēja divi ugunsdzēsēji no Pļaviņu posteņa.

Vai par katru ugunskuru jāziņo glābējiem? “Redzot nepieskatītus ugunskurus, aicinām iedzīvotājus zvanīt 112, jo ļoti īsā laikā ugunskurs var pārvērsties ugunsgrēkā,” saka Ilze Dāme-Birziņa.