Staburags.lv ARHĪVS

Nepieciešams trimmeris? Uzzini, ko ņemt vērā, lai izvēlētos piemērotāko!

.

2018. gada 31. maijs 00:00

653
Nepieciešams trimmeris? Uzzini, ko ņemt vērā, lai izvēlētos piemērotāko!

Ikviens privātmājā dzīvojošais atzīs, ka tās ir ne tikai ērtības, bet arī nebeidzamas rūpes. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem, vismaz vasaras sezonā, ir piemājas teritorijas uzturēšana un zālāja pļaušana. Tam nepieciešams piemērots darba instruments, taču, kad tas jāiegādājas, var izrādīties, ka izvēli izdarīt nemaz nav tik vienkārši. Instrumentu klāsts patiešām ir daudzveidīgs, taču šoreiz aplūkosim, kā piemājas teritorijas uzturēšanā var noderēt trimmeris.

Trimmeru veidi

Trimmeris ir zāles pļaušanas ierīce ar rotējošu auklu vai asmeni. Šīs ierīces mēdz būt dažādas, tādēļ, pirms pieņemt lēmumu par trimmera iegādi, vajadzētu aplūkot vairākus variantus, īpašu uzmanību pievēršot to specifikācijai.

Benzīna trimmeris

Ja teritorija, kuru nepieciešams nopļaut, ir plaša un pilna ar šķēršļiem, vislabākā izvēle būs benzīna trimmeris. Tam ir liela jauda, tādēļ tas bez problēmām tiks galā arī ar grūtākiem uzdevumiem – pāraugušu zāli, saknēm, resnākiem zāles stiebriem. Vēl kāda šādu trimmeru priekšrocība – tos var pārvietot, kur vien nepieciešams.  

Elektriskais trimmeris

Elektriskais trimmeris piemērots salīdzinoši nelielu teritoriju pļaušanai, piemēram, piemājas mauriņam. Šādu ierīci ir viegli kopt un tās uzturēšana neprasa lielus ieguldījumus.  Lai šis trimmeris darbotos, tas jāpieslēdz strāvas padevei – tas ir vienkārši, taču pļaušanas laikā jāseko līdzi, lai netiek bojāts vads. Tāpat jāņem vērā, ka ar elektrisko trimmeri nevar pļaut mitru zāli, tāpat jāizvairās no tā uzglabāšanas mitrā vietā – tas var apdraudēt ierīces darbību un drošību.

Akumulatora trimmeris

Trešais variants ir akumulatora trimmeris – tas ir ērti pārvietojams, kluss un ar to var piekļūt arī grūti aizsniedzamām vietām. Taču ņemot vērā, ka tas regulāri būs jāuzlādē un arī tā jauda nav ļoti liela, šāds trimmeris vairāk piemērots nelielu teritoriju iekopšanai, piemēram, mauriņam ap vasarnīcu.

Ko vēl ņemt vērā, izvēloties trimmeri?

Lai arī trimmera izvēle lielā mērā atkarīga no tā, kādam mērķim un teritorijai tas tiek iegādāts, meklējot labāko variantu uzmanību būtu jāpievērš vēl dažiem svarīgiem faktoriem:

Ierīces svaram. Lai darboties ar trimmeri būtu parocīgi, nozīme ir arī tā svaram. Vissmagākie ir benzīna trimmeri – ja izvēlies šo variantu, vērts padomāt arī par piemērotu siksnu sistēmu, kas izlīdzina ierīces svaru un atvieglo tās turēšanu;

Trimmera kātam. Veikalos pieejami trimmeri ar dažāda veida kātiem. Piemēram, ar taisnu kātu būs vieglāk piekļūt zālājam zem krūmiem, dzīvžogiem, savukārt izliektu kātu ir ērtāk darboties. Ja trimmeri plānots pārvadāt, laba izvēle var būt ierīce ar saliekamu kātu;

Drošībai. Pirms trimmera iegādes jāpārliecinās, ka tas atbilst visiem drošības nosacījumiem un ir aprīkots ar funkcijām, kas mazina risku satraumēties. Protams, liela nozīme ir arī drošas pļaušanas noteikumu ievērošanai – speciāla aizsargtērpa lietošanai, pareizam pļaušanas virzienam u.c.

Ar trimmeri vienkārši var piekļūt grūti aizsniedzamām vietām – appļaut puķu dobes, kokus un krūmus, nopļaut taciņu malas, tādēļ tā kļuvusi par iecienītu izvēli daudzu privātmāju un vasarnīcu īpašnieku vidū. Atkarībā no trimmera veida un specifikācijas, tas ir arī salīdzinoši ērti lietojams un izdevīgs risinājums.

Kur iegādāties?

Lai taupītu laiku un līdzekļus, vērts ieskatīties interneta veikala insverv.lv piedāvājumā. Izvēlei dažādu veidu trimmeri visām prasībām – gan ar benzīnu darbināmie, gan elektriskie un akumulatora. Ērtā meklētāja funkcija nodrošinās ātru nepieciešamā trimmera atrašanu, savukārt bezmaksas piegāde ļaus ietaupīt! Ieskaties, lai uzzinātu vairāk -  inserv.lv!