Staburags.lv ARHĪVS

Kā labi dzīvot, bet nesūdzēties par naudas problēmām?

.

2018. gada 30. maijs 08:42

160
Kā labi dzīvot, bet nesūdzēties par naudas problēmām?

Ikdienā ļoti bieži sūdzamies par naudas problēmām, vai ne? Varam tikai sapņot par to, kā būtu, ja arī mēs varētu labi izskatīties, veselīgi ēst, sportot, izklaidēties utt. Šķiet, ka visam vajadzīga nauda un labi dzīvot var atļauties tikai bagātnieki.

Lai arī naudai mūsdienās patiešām ir liela nozīme, tā nenosaka to, cik labi jutīsies un cik laimīgs būs cilvēks. Laimīgs cilvēks būs smaidīgs, labi paēdis, izkustējies, atpūties, viņam apkārt būs mīloši cilvēki un pozitīvas domas, mērķi un sapņi.

Šeit būs daži padomi, kas palīdzēs arī Tev būt apmierinātam ar dzīvi un nesūdzēties par naudas problēmām.

Iemācies veselīgi ēst, arī netērējot daudz naudas


Daudzi domā, ka ēst veselīgi var atļauties tikai tie, kuriem ir daudz naudas, bet šis uzskats ir maldīgs. Patiesībā svaigi dārzeņi un augļi ir ne tikai veselīgāki, bet arī maksā mazāk, nekā konservēti vai citādi apstrādāti produkti, kurus bieži vien uzņemam ikdienā.

Uzstādi sev mērķi – vienu nedēļu ēst tikai veselīgu pārtiku, iegādāties tikai svaigus dārzeņus un augļus, gaļu u.tml., kuru vēlāk mājās vari pagatavot pats. Turies pie šī plāna! Visticamāk, pēc šīs nedēļas sapratīsi, ka iztērē mazāk vai vismaz tādu pašu naudas summu kā iegādājoties jau gatavus, neveselīgus ēdienus. Turklāt, ja pievērsīsi uzmanību tam, kad un cik bieži esi vēlējies pirkt neveselīgo pārtiku, zināsi, ko darīt, lai no tā izvairītos, piemēram, neiet uz veikalu iepirkties izsalkušam.

Patiesībā ēst veselīgi ir patiešām vienkārši, bet ir jāsāk, lai to padarītu par pieradumu. Starp citu, arī sevis motivēšana var palīdzēt. Iestāsti sev, ka, piemēram, arī svaigos augļos ir saldums (dabīgais cukurs) un šokolādes batoniņus un bulciņas vari bez problēmām aizstāt ar tiem.

Atrodi veidus, kā aktīvi izkustēties un relaksēties dabā

Arī par sporta zāles apmeklēšanu ir jāmaksā, bet, ja tu patiešām nevēlies tam tērēt naudu, tad nedari to! Tas nenozīmē, ka vairs nevari iet, skriet, lēkt, vingrot vai kā citādi izkustēties. Atceries, ka trenažieri ir tikai palīgi, kas procesu varbūt padara ērtāku. Bet sportot vari arī brīvā dabā – uz ielas, stadionā, parkā vai mājās. Ir daudz dažādu veidu, kā vari sportot arī bez naudas tērēšanas.

Tāpat arī lai pavadītu romantisku vakaru ar mīļoto, nav jāiet uz restorānu vai jādodas brīvdienās uz viesnīcu ar SPA. Ir taču tik daudz lietu, ko var darīt arī bez maksas, piemēram, aiziet piknikā uz tuvāko parku vai pat mežu. Arī šī būšana pie dabas palīdzēs relaksēties un vēl vairāk satuvināties.

Smagi strādā


Mēs zinām, ka cilvēki ir ļoti dažādi. Ir tādi, kuri izdomās dažādus iemeslus, lai tikai nebūtu jāstrādā, ir tādi, kuriem darbs ir tikai maza daļa no viņu dzīves, bet ir arī tādi, kuriem darbs un karjera ir daļa no paša. Lai vai kā, lai nopelnītu naudu, ir jāstrādā. Protams, ir profesijas, kur maksā vairāk un kur mazāk, bet naudu tāpat vien nesaņem neviens. Ikvienam ir jāiegulda darbs. Arī tad, ja tas nozīmē papildu projektus.

Iedomājies, ka tev steidzami nepieciešama nauda mašīnas remontam vai sadzīves tehnikas iegādei. Ko tu darīsi? Iespējams, patēriņa kredīts būs tava izvēle, kas nebūt nav slikti, ja zini, ka to varēsi atmaksāt tuvākajā laikā. Bet tajā pašā laikā neaizmirsti, ka, ja naudas problēmas ir tava ikdiena, tad ir jādomā par citu risinājumu. Viens no tiem, protams, ir palūgt algas pielikumu, bet to labāk neprasīt, ja zini, ka esi slinkojis..

Ja plāns par algas pielikumu nav izdevies, tad varbūt vērts strādāt papildus? Ja ne tajā pašā darba vietā, tad varbūt mēnesī pāris reizes piestrādāt par aukli, apkopēju vai tml.? Iespējas ir, tās tikai pašam jāatrod.