Staburags.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties velosipēdu pieaugušajam?

.

2018. gada 29. maijs 09:45

1488
Kā izvēlēties velosipēdu pieaugušajam?

Vasara klāt. Tas nozīmē, ka sākusies arī velo sezona. Bet, ja vēl neesi iegādājies velosipēdu, tad nu ir īstais brīdis to darīt.
Šajā rakstā par dažiem svarīgiem punktiem, kā izvēlēties velosipēdu pieaugušajam.

Kāda tipa velosipēdu izvēlēties?

Pirms velosipēda iegādes tev vajadzētu iepazīties ar to veidiem. Tas, kādu velosipēdu izvēlēties atkarīgs no tā, pa kādu ceļu/virsmu visbiežāk pārvietosies, un kāds būs tavs braukšanas stils.

Nedaudz par populārākajiem velosipēdu veidiem.. Kalnu jeb MTB divriteņi paredzēti sportam un atpūtai, pārvietojoties pa dažādu tipu ceļiem, takām un, protams, kalniem. Taču pilsētas velosipēdi būs vairāk piemēroti, kā jau uz to norāda nosaukums, ikdienas braucieniem pa pilsētu, tostarp pārpildītam cilvēku ietvēm. BMX paredzēti lēkšanai pa rampām un dažādu triku izpildīšanai. Šosejas velosipēdi – sportiskai atpūtai un sacensībām.

Kāds velosipēda izmērs ir piemērotāks?


Neatkarīgi no tā, kāda tipa velosipēdu izvēlies, noteikti pievērs uzmanību tā izmēram.  Interneta veikalā 220.lv pieejami velosipēdi ar rāmja izmēru no 10” (bērnu velosipēdi), 13,5” (pieaugušo) līdz pat 26”. Ja tavs augums ir no 160-180 cm, tad lūkojies pēc velosipēda ar rāmja izmēru no 15”-19”. Taču, ja esi augumā no 180 cm, tad arī skaties modeļus ar rāmja izmēru sākot no 19”.

Bieži vien velosipēdu pieaugušajam izvēlas pēc riepu izmēra. 29” riepas ir smagākas, kas braukšanu padara nedaudz lēnāku, taču ar šādu velosipēdu vieglāk pārvarēt dažādus šķēršļus. 27,5” riepas vairāk piemērotas augumā īsākiem riteņbraucējiem. Bet kalnu (MTB) velosipēds ar 29” riepām tiek izvēlētas biežāk, jo tas piemērots gan braukšanai pilsētā, gan uz apvidus ceļiem, turklāt ļauj veikt akrobātiskus trikus un lēcienus, kā arī sniedz iespēju veikli manevrēt.

Cik maksāt par velosipēdu?

Tas, cik par velosipēdu esi gatavs maksāt ir atkarīgs tikai no tevis – no tā, cik bieži plāno braukt un kur, pa kādu ceļu. Mēs visi zināmi teicienu “tu saņem to, par ko maksā”. Un to var attiecināt arī uz velosipēdu iegādi, jo bieži vien dārgāki velosipēdi nozīmē arī ērtāku un vieglāku braukšanu, un labāku kvalitāti, kas nozīmē, ka velosipēds kalpos ilgāku laiku.

Taču, ja vēlies iegādāties lētāku modeli, tas nenozīmē, ka tas pēc gada vairs nebūs lietojams vai ar to būs ļoti grūti braukt. Ja neplāno piedalīties sacensībās, tad arī velosipēdi, kas maksā mazāk, būs laba izvēle. Jo galvenais taču ir braukt, vai ne?

Interneta veikalā 220.lv pilsētas velosipēdi maksā vidēji no 130 līdz 590 eiro, kalnu velosipēdi no 150 – 1700 eiro, krosa velosipēdi no 270 – 690 eiro, trekinga velosipēdi no 340-580 eiro. Kā redzams, izvēle ir plaša un piedāvājums tiek paplašināts teju ik dienu (kas nozīmē, ka arī cenas ir mainīgas), bet tas, kuru velosipēdu izvēlēties ir atkarīgs no tavām iespējām un vēlmēm.

Kur velosipēdu iegādāties?

Šķiet, ikvienā pilsētā ir kāds veikals, kur iespējams iegādāties velosipēdu. Specializētie veikali ir lieliski ar to, ka pārdevēji bieži vien labāk pārzina sortimentu un var palīdzēt izvēlēties piemērotāko velosipēdu, var konsultēt jautājumos par velosipēdu tipiem un to, kāds velosipēda izmērs konkrētā cilvēka augumam būtu piemērotāks. Bet ir vēl viena iespēja - iegādāties internetā, piemēram, https://220.lv/lv/sports-turisms-un-atputa/velosipedi-skritulslidas-skrituldeli/velosipedi.

Iepirkšanās online ir lieliska ar to, ka cenas ir zemākas, nekā parastajos veikalos, arī izvēle bieži vien ir plašāka, turklāt šāda iepirkšanās ir daudz ērtāka, jo nav pat jāiziet no mājām, lai iegādātos vēlamās preces. Tāpat iepirkšanās internetā sniedz tev iespēju rūpīgi pārdomāt savu pirkumu. Iedomājies – tu ieej 220.lv, atrodi kategoriju “velosipēdi” un lapas kreisajā stūrī vari izvēlēties cenas robežas, preču zīmi, velosipēda veidu, tipu, rāmja un riepu izmēru. Pēc tam vari salīdzināt piedāvāto velosipēdu cenas, aprakstus un specifikācijas. Šādā veidā vari izvērtēt, vai konkrētais velosipēds ir tev piemērots, un to pasūtīt ar piegādi uz mājām.