Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē, Secē un Koknesē pieķer pārdodam enerģijas dzērienus nepilngadīgām personām

Aizkrauklē, Secē un Koknesē pieķer pārdodam enerģijas dzērienus nepilngadīgām personām

23. maijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa policisti veica kārtējo reidu tirdzniecības vietās ar mērķi noskaidrot, vai nepilngadīgām personām netiek tirgots alkohols, cigaretes un enerģijas dzērieni.
 
Veicot kontrolpirkumus vairākās tirdzniecības vietās, policisti konstatēja piecus pārkāpumus, kad nepilngadīgām personām tika pārdoti enerģijas dzērieni — divus Aizkrauklē, divus Seces pagastā un vienu Kokneses pagastā. Policijā sākta administratīvā lietvedība.

Policija atgādina, ka par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem tiek piemērots naudas sods — pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro.

Par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgām personām tiek piemērots naudas sods — pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 1400 eiro.

Savukārt par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgās personas rīcībā izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 140 eiro.

Policija lūdz iedzīvotājus būt vērīgiem un par pamanītajiem likumpārkāpumiem nekavējoties ziņot pa tālruni 110.