Staburags.lv ARHĪVS

Interesanti! Pasaules interesantākie žogi, sētas un vārti

.

2018. gada 25. maijs 09:41

359
Interesanti! Pasaules interesantākie žogi, sētas un vārti

Paskatieties uz Latvijas sētām. Agrāk tās bija klūdziņām pītas, tagad daudz glaunākas – dažādiem dzīvžogiem rotātas, metāla kaltiem vārtiem un citiem interesantiem risinājumiem. Bet, vai esat redzējuši, kādas sētas manāmas citur pasaulē? Dosimies ceļojumā – būs interesanti!
 
Daži risinājumi, kas atrodami interneta dzīlēs ir pavisam īpatnēji. Tomēr, kas zina, varbūt jums kaut kas no visa šī šķitīs aizraujošs. Dalīsimies idejās!
 
1. Žogs no zīmuļiem! Nopietni? Jā, pavisam nopietni. Ir vieta pasaulē, kur žogs uztaisīts no lieliem zīmuļiem, kas, protams, ir butaforijas. Kāpēc ne? Iedomājieties, cik skaisti šāds žogs izskatītos, piemēram, bērnudārzam! Un tādu uztaisīt patiesībā nemaz nav tik grūti. Jums vajadzēs tikai parastus koka žoga stabus, kam vajag noasināt abus galus. Tālākais ir tikai krāsošanas vaina! Ar dažādām krāsām ļoti ātri varat radīt skaistu krāsaino zīmuļu žogu.
2. Žogs no vecām detaļām. Ja esat auto, moto vai velo entuziasts, tad šī ideja jums patiesi patiks. Jums vajadzēs tikai nevajadzīgās detaļas un žoga paneļu rāmi. Rāmjos var dažādos veidos iemetināt dažādas detaļas, cik smalki vien vēlaties. Izskatīsies lieliski un kalpos kā neliels muzeja eksponāts garāmgājējiem!
3. Lego žogs. Tas izklausās diezgan nereāli – uzcelt žogu no Lego klučiem. Tomēr, ja jums ir, piemēram, ķieģeļu vai bruģa žoga daļa, kas sagruvusi vai saplīsusi, aizvietojiet iztrūkstošo ķieģeli ar Lego – izskatīsies ļoti interesanti!
4. Žogs ar zvaniņiem. Jums patīk mazo zvārgulīšu skaņas? Tas rotājiet savu žogu, piemēram, ar metāla vēja zvaniem. Svarīgākais, lai šīs skaņas netraucētu ne jums ne kaimiņiem. Vēja zvani izskatās efektīvi un skan vienkārši burvīgi.
5. Veco velo spieķu riteņu žogs.  Iztēlojieties žogu, kas celts TIKAI no velo riteņiem. Izskatīsies ļoti ekstravaganti.
Šādi var turpināt ilgi. Jo dziļāk internetā meklējam, jo trakākas idejas iznāk. Tomēr mēs skaidri zinām, ka Latvijā nav pierasts pie šādiem unikāliem žogiem, kas “krīt acīs”. Varbūt tāpēc apskatīsim kādu klasiskāku variantu?
 
Dzīvžogi – vienmēr skaisti un moderni.
Dzīvžogs vairumam asociējas ar tūjām. Jā, tūjas ir klasisks dzīvžoga augs, tomēr šobrīd ir radušies lērums citu risinājumu, piemēram, priedes, ja augsne ir smilšaina. Ļoti skaisti izskatās dažādi vīteņaugi. Vīteņaugi ātri sabojās koka žogu, bet metāla žogs būs lielisks pamats, kur vīteņiem pieķerties un ievīties. Varat mēģināt visapkārt žogam sastādīt vīnogas. Protams, tik liels daudzums vīnogu stādu izmaksās veselu bagātību, tomēr padomājiet par pozitīvo – garšīga raža rudeņos!
 
Ļoti skaisti izskatās dekoratīvie koki, piemēram mazie, nokarenie bērzi vai vītoli, kas mūžīgi paliek miniatūros izmēros. Izskatās brīnišķīgi un izsmalcināti, toties neprasa lielu kopšanu, tik vien kā rudenī novākt sabirušās lapas.
Atrast labāko jūsu vēlmēm palīdzēs pieredzējuši stādu audzētāji. Toties izvēlēties labāko žogu palīdzēs Prof profesionāļi. Prof veikalā varat iegādāties visu, kas nepieciešams, lai uzstādītu žogu pašu spēkiem. Pasūtiet – pasūtījums tiks piegādāts līdz vietai, kur žogu vēlaties uzstādīt.
 
INTERESANTI:
Vai zināt, kur atrodas Eiropas lielākais dzīvžogs?
Tas atrodas tepat, Latvijā, Āgenskalnā.
1931.gadā Āgenskalnā tika uzbūvēta skola. Jau samērā drīz pēc tam skolai tika izveidots žogs. Kāds tas izskatās tagad – augsts, blīvs, līdzens un akurāts kā ziemā, tā vasarā. Kas ir šī žoga “materiāls”? Tās ir Holandes liepas, nevis klasiskās tūjas vai kāds cits augs. Sākumā tās augušas brīvi un nav tikušas koptas. Tikai 21.gadsimtā, kad tikai parādījās tāda profesija kā arborists, žogs sāka tikt kopts. Arborists ir cilvēks, kas rūpējas par kokiem – apzāģē zarus, piemēram. Ja neesat šo skaistumu redzējuši, dodieties pastaigā pa Āgenskalnu – tas tiešām ir to vērts. Kārtējais brīnums, ar ko lepoties mūsu zaļajā Latvijā.
 
Atcerieties, ka arī par žogu ir jārūpējas. Esiet uzmanīgi, sekojiet līdzi žoga un vārtu tehniskajam stāvoklim. Koka žogu ik pa laikam vajag pārslīpēt un pārkrāsot. Pēc instrumentiem un materiāliem dodieties uz Prof.lv, jo tieši šeit atrodami profesionāli materiāli un viss, kas jums ikdienā nepieciešams veicot mājas soli. Lai žogs sargā ne tikai no zagļiem un ziņkārīgiem skatiem, bet arī lai priecē jūs un garāmgājējus.