Staburags.lv ARHĪVS

Rīta rituāli veiksmīgas dienas sākumam

.

2018. gada 23. maijs 00:00

144
Rīta rituāli veiksmīgas dienas sākumam

Rīta rituāli ir tie, kas mūsu dienu var padarīt pozitīvu vai tieši pretēji. Kā zināms, veiksmīgiem uzņēmējiem un vispār dzīvē ko sasniegušiem cilvēkiem ir ne tikai zināšanas konkrētajā jomā, idejas un pārliecība par to, ko viņi dara un savu ideju, bet arī veselīgi paradumi. Un šos veiksmīgo cilvēku paradumus arī tu vari iekļaut savā dzīvē, tostarp rīta rituālus.

Sākt dienu pareizi ir ļoti svarīgi. Tev jāmostas ar apņemšanos un jādodas gulēt ar gandarījuma sajūtu par izdarīto. Un sākot dienu ar nelielām pozitīvām darbībām, vari radīt impulsu turpmākajai dienai, jutīsies enerģiskāks, būsi produktīvāks un tolerantāks arī pret stresa situācijām, kas ir svarīgi mūsdienu steidzīgajā pasaulē, kad svarīgi lēmumi jāpieņem ātri.

Ja sāksi dienu ar steigu, vari neidzert tik ļoti vajadzīgo kafijas tasi vai aizmirst pavingrot, kas jau tavu dienu savā ziņā padara par neveiksmīgu, jo pārējā laikā būsi noguris. Lai nepieļautu šādas situācijas bieži, šeit būs pāris ieteikumi, ko arī tu vari iekļaut savā rīta rituālā, lai dienu iesāktu uz pozitīvas nots:
Ieelpo dziļi

Kad pamosties, velti 10 minūtes vienkārši dziļi ieelpojot un izelpojot gaisu. Tas palīdzēs novērst trauksmes sajūtu, uzlabos koncentrāciju un spriestspēju, mazinās stresa līmeni un, protams, palielinās skābekļa līmeni.

Izveido dienasgrāmatu

Daudziem dienasgrāmas rakstīšana saistās tikai ar bērnību, bet to vajadzētu darīt arī pieaugušajiem. Pieraksti kladē emocijas un sajūtas, labās un sliktās lietas, kas notikušas iepriekšējā dienā. Tas palīdzēs sakārtot domas un emocijas, saprast labāk sevi pašu, mazinās stresu un palīdzēs labāk izprast dažādas situācijas un tās izvērtēt. Turklāt tas, ka to darīsi nākamajā dienā, palīdzēs paskatīties uz notikušo jau ar citām acīm.

Dzer kafiju

Kafiju dzert pārlieku daudz neiesaka neviens, bet tasīte no rīta gan būs laba izvēle. Turklāt nu ikvienam pieejami arī kafijas automāti (apskatīt piedāvājumu vari https://220.lv/lv/sadzives-tehnika/maza-sadzives-tehnika-virtuvei/kafijas-automati), kuri ir ne tikai plašā izvēlē, bet arī dažādā cenu diapazonu. Turklāt automātā gatavota kafija ir daudz garšīgāka. Tase no rīta sniegs enerģiju, palīdzēs dedzināt kalorijas, uzlabos fiziskās spējas, samazinās diabēta un Alcheimera slimības risku un vienkārši padarīs tevi laimīgāku.

Sastādi darāmo darbu sarakstu


Vislabāk darāmo darbu sarakstu būtu sastādīt vakarā, lai gan no otras puses, iespējams, naktī nevarēsi gulēt, jo visu laiku domāsi par to, lai tikai kaut ko neaizmirstu.

Darāmo darbu sarakstu vari apvienot ar kafijas dzeršanu. Un šajā sarakstā iekļauj ne tikai uzdevumus konkrētajai dienai, bet arī tuvākus un tālākus mērķus. Un, protams, neaizmirsti katru rītu šo sarakstu pārlasīt, jo tas dos sajūtu, ka tava dzīve ir labi organizēta un arī panākumi ir garantēti. Bez šaubām šis ieradums arī palielinās kreativitāti un produktivitāti.

Klausies mūziku

Mūzikas klausīšanas, piemēram, ceļā uz darbu, nav nekas neparasts, bet ikdienā aizmirstam, ka mūzika var ietekmēt mūsu garastāvokli, īpaši no rītiem. Tā uzlādē mūs emocionāli un iedvesmo turpmākajai dienai, sniedzot arī pozitīvu skatu uzdzīvi, protams, ja arī šī mūzika ir tieši tāda. Tādēļ tā vietā, lai klausītos radio, kas, protams, arī nav slikti, izveido atskaņošanas sarakstu ar dziesmām, kas, tavuprāt, uzlādē. Un klausies šīs dziesmas tieši no rītiem, kamēr raksti dienasgrāmatu, darāmo darbu sarakstu un malko kafiju.

Pamosties agrāk

Šis patiesībā ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem veiksmīgas dienas sākumam. Un, šķiet, ka tas ir acīmredzami. Jo ātrāk piecelsies, jo vairāk laika varēsi veltīt sev pašam, turklāt 2-4 h agrāka celšanās pamodinās ne tikai ķermeni, bet arī prātu, un strādāt varēsi sākt jau brīdī, kad smadzenes ir aktīvas un ir ideju pilna galva.