Staburags.lv ARHĪVS

20 interesanti fakti par Samsung (un kādēļ izvēlēties šī zīmola produktus)

.

2018. gada 22. maijs 00:00

1051
20 interesanti fakti par Samsung (un kādēļ izvēlēties šī zīmola produktus)

Šķiet, ka ikviens zina Samsung – elektronikas ražotāju. Bet vai zināti, ka Samsung uzņēmums ir kas vairāk? Vai zināji, ka Samsung uzbūvējis pasaulē garāko debesskrāpi Dubajā?

Ļoti daudz dzirdam gan par Apple, Google, gan Microsoft, bet cik daudz zinām par uzņēmumu, kas sāka darboties vēl 38 gadus pirms Apple? Šeit būs 20 interesanti fakti par Samsung:

1. Sākotnēji Samsung tika dibināts kā tirdzniecības uzņēmums, kas specializējās vietējo pārtikas produktu pārdošana.
2. Kopš 2006.gada Samsung ir saglabājis savas pozīcijas kā pasaulē lielākais TV un LCD paneļu ražotājs.
3. Korejiešu valodā vārds “samsung” nozīmē trīs zvaigznes. Samsung Group dibinātājs vēlējās norādīt, ka uzņēmums ir liels un spēcīgs.
4. Kopš 1993.gada Samsung Electronics ir lielākais atmiņas mikroshēmu ražotājs pasaulē.
5. 2011.gadā, pārsteidzot Nokia, uzņēmums kļuva par pasaulē lielāko viedtālruņu ražotāju.
6. Samsung pieder aptuveni 80 uzņēmumi, kas nodarbina ap 370 000 cilvēku.
7. Pirmais elektroniskais produkts, ko Samsung sāka ražot, bija melnbalts 12 collu televizors. Un tas notika 1970.gadā.
8. Samsung logo no 1970.gadiem mainījies vien trīs reizes.
9. Balstoties uz ziņojumiem, Samsung gada reklāmas budžets ir lielāks, nekā Apple, Coca Cola, Dell, HP un Microsoft kompānijām kopā. Tie ir aptuveni 12 miljardi dolāru.
10. Pat tad, kad uzņēmums bija tuvu bankrotam, Samsung izdevās izdzīvot 1997.gada Āzijas finanšu krīzi un kļūt par lielāko uzņēmumu Dienvidkorejā.
11. Samsung Engineering and Construction Group palīdzēja uzbūvēt pasaulē garāko ēku – Burj Khalifa.
12. Samsung pirmā ražotā mobilā ierīce bija automašīnas telefons, ar kuru sabiedrību iepazīstināja 1986.gadā.
13. Katru gadu Samsung ziedo vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru savam bezpeļņas medicīnas centram, kas sastāv no vairākām slimnīcām un medicīniskās izpētes iestādēm.
14. Apple vadītājs Tims Kuks sākotnēji bija pret Samsung sūdzēšanu tiesā, jo Samsung bija liela loma tādu mobilo ierīču kā iPad un iPhone komponentu piegādē.
15. Samsung Electronics pieder vairāk nekā 100 000 patentu visā pasaulē.
16. “S” burts Galaxy sērijas mobilo ierīču nosaukumu beigās, piemēram, Samsung Galaxy S, nozīmē “supersmart” jeb “ļoti gudrs”.
17. Katru gadu uzņēmums uzbūvē vairāk nekā 30 lielus kuģus.
18. Samsung Techwing radījis helikopterus, reaktīvos dzinējus un mobilo artilēriju Dienvidkorejas armijai.
19. Samsung Construction & Trading pieder Dienvidkorejā lielākais atrakciju parks “Everland”.
20. Uzņēmumam pieder pat privātā universitāte – Sungkyunkwan University.
Kādēļ iegādāties Samsung produktus?
Kā noskaidrojām, Samsung ir ļoti liela kompānija, kas ražo ne tikai mobilos telefonus un televizorus, sadzīves tehniku, bet arī kuģus un militāro ekipējumu. Tam pieder gan atrakciju parks, gan medicīniskās izpētes centri. Tāpat Samsung ir viena no Top IT kompānijām, kas ieguldījusi lielāko daļu naudas dažādos pētījumos un uzņēmuma attīstībā. Tas tikai norāda uz to, ka Samsung nekur nepazudīs, jo ir uz palikšanu, un tehnoloģiju jomā varam sagaidīt vēl daudz jaunumu.

Ja vēl pirms laika televizoru galvenais ražotājs bija Sony, tad nu Samsung kļuvis par pasaulē lielāko TV ražotāju, kam pieder aptuveni 26% tirgus daļas. Samsung pievērš īpašu uzmanību tam, lai Samsung televizori, kurus iespējams iegādāties interneta veikalā, būtu pēc iespējas plānāki un tajā pašā laikā ekrāna attēls nezaudētu kvalitāti.

Samsung piedāvājumā ir arī Smart TV, kas īpaši piemēroti mūsdienīgiem cilvēkiem, kuri vēlas redzēt ne tikai asu un skaidru attēlu, bet arī lietot tādu interneta pārlūkprogrammu kā Google Chrome, lai lasītu ziņas portālos, izmantotu sociālos tīklus, un dažādas aplikācijas, tostarp Netflix, savā televizorā. Samsung ieguldījis pamatīgas pūles savā TV interfeisā, un to var redzēt. Ik gadu tiek papildināts arī pieejamo aplikāciju klāsts.

Kad nepieciešama kāda jauna ierīce vai sadzīves tehnika, prātā nāk Samsung. Un pat tad, ja neesi ražotāja fans, ir skaidrs, ka Samsung ir diezgan interesanti vēsture, tostarp veiksmes un neveiksmes, un piedāvātie produkti ir kvalitatīvi un mūsdienīgi.