Staburags.lv ARHĪVS

Trīs svarīgi likumi tiem, kuri nēsā kontaktlēcas

.

2018. gada 20. maijs 00:00

102
Trīs svarīgi likumi tiem, kuri nēsā kontaktlēcas

Redzes korekcijai arvien biežāk izvēlas nevis brilles, bet lēcas, kas savu uzdevumu paveic tikpat labi. Kontaktlēcu lietotāji savu izvēli pamato ar vairākām nozīmīgām ērtībām, kas ir aktuālas aktīvam un mūsdienīgam cilvēkam. Tāpat izplatīta ir metode lietot gan brilles, gan lēcas, mainot tās un pieskaņojot katrai situācijai, jo nav noliedzams, ka brilles reizēm ir ne tikai redzes korekcijas līdzeklis, bet arī stila elements, kas var piešķirt īpašu akcentu vizuālajam tēlam.

Priekšrocības, ko sniedz kontaktlēcu lietošana

Lēcas ir būtisks ieguvums tiem, kuri ikdienā ir sportiski, aktīvi un ceļo, jo nav jāsatraucas, ka brilles ierobežos ieplānotās aktivitātes.
Redzes kvalitāti neietekmē laika apstākļi, kā tas ir ar brillēm, kas mēdz aizsvīst un aizmiglot redzes lauku.
Var izvēlēties vienas dienas lēcas, kas nav jākopj, pilnībā atbrīvojot no rūpēm.
Lēcas var lietot jebkurā vecumā, ja vien tam nav medicīnisku šķēršļu.
Kontaktlēcas nodrošina dabisku un skaidru redzi, koriģējot lielāko daļu redzes problēmu. Atliek tikai piemeklēt savām vajadzībām atbilstošas lēcas.

3 svarīgi likumi lēcu nēsātājiem

Tomēr lēcu nēsātājiem ir jāatceras par dažiem zelta likumiem, kas jāievēro vienmēr, lai garantētu, ka lēcas pilda savu uzdevu un nekaitē acīm un redzei.

1. Strikti jāievēro lēcu lietošanas termiņš
Bieži tiek dzirdēti jautājumi par to, vai lēcas nekaitē acīm un redzei. Nē, lēcas nekaitē, ja vien pats to nēsātājs atbildīgi ievēro visus ārstu un ražotāju norādījumus, kas attiecas uz lēcu lietošanas laiku. Nekādā gadījumā lēcas nedrīkst nēsāt ilgāk, kā ir noteikts konkrētajam lēcu veidam. Tāpēc par jaunu lēcu iegādi jādomā jau tad, kad tuvojas iepriekšējo lietošanas termiņa beigas. Vai vēl labāk ir izmantot iespēju pie pārdevēja noformēt kontaktlēcu abonementu, kas garantēs, ka īstajā brīdī vienmēr ir jauns lēcu pāris. Izmantojot abonēšanas metodi, var iegādāties Lensor lēcas internetā. Tas būs tiešām ērti un parocīgi pat pašiem aizņemtākajiem.

2. Lēcas jāizvēlas, konsultējoties ar acu ārstu
Pieņemot lēmumu par kontaktlēcu lietošanu, sākumā noteikti jākonsultējas ar acu ārstu, kurš veiks acu un redzes pārbaudi, kā arī ieteiks piemērotāko lēcu veidu. Ārsts arī izrakstīs recepti ar lēcu parametriem, kas ļaus vienmēr nekļūdīgi nopirkt pareizās lēcas. Lēcu lietotājiem par vizīti pie acu ārsta vajadzētu atcerēties reizi pusgadā, lai var novērtēt acu veselību. Arī tad, ja, nēsājot lēcas, ir kādas sūdzības, ir nekavējoties jāvēršas pie acu ārsta, lai uzzinātu iemeslu. Gadās, ka ir individuāla nepanesība vai nesaderība, kas ietekmē iespēju nēsāt lēcas. Ignorējot šādus simptomus, var tikai nodarīt kaitējumu savām acīm.

3. Lēcas obligāti jāizņem, ejot peldēties vai dušā
Lēcu lietotājiem ir viens būtisks ierobežojums — lēcas nedrīkst nonākt saskarē ar ūdeni. Tas nozīmē, ka tās obligāti ir jāizņem pirms došanās vannā, dušā, baseinā un jebkurā citā ūdenstilpnē. Saskare ar ūdeni bojā lēcas, uz tām var nonākt baktērijas, kas negatīvi ietekmē acu veselību. Tas vienkārši ir paradums, kas jāizveido un jāievēro bez atkāpēm.