Staburags.lv ARHĪVS

Trīs informācijas avoti, kas palīdzēs īstās autoskolas izvēlē

www.staburags.lv

2018. gada 19. maijs 00:00

55
Trīs  informācijas avoti, kas palīdzēs īstās autoskolas izvēlē

Autoskolas izvēle sākumā šķietami var likties ļoti vienkārša, jo ir taču ļoti plašs piedāvājums. Kur vien skaties, ir pa kādai autoskolai. Atliek tikai vienā no šīm autoskolām pieteikties. Tomēr tad, kad sāc tuvāk iepazīties ar piedāvājumiem, cenām un citiem būtiskiem aspektiem, rodas zināms apjukums un grūtības izvēlēties īsto autoskolu.

Lai zinātu, kuras autoskolas ir jūsu uzmanības vērtas, piedāvājam trīs noderīgus informācijas avotus, ko izmantot autoskolas meklēšanas procesā.

1. Atsauksmes no radiem, draugiem, paziņām

Citu personīgā pieredze ir viens no noderīgākajiem un patiesākajiem informācijas avotiem, kas ļaus uzzināt, kuras tad jums interesējošajā apvidū ir labākās autoskolas. Varat apjautāties draugiem un radiem, kā arī izmantot sociālo tīklu spēku, kas tagad ir ļoti populāri. Piemēram, kādas pilsētas vietējā saziņas lapā var aktualizēt jautājumu par autoskolām, lūdzot izteikt savus viedokļus, atsauksmes, ieteikumus. Tādā veidā var uzzināt plašākas vietējās sabiedrības viedokli, jo var jau gadīties, ka radu, draugu, paziņu lokā pēdējos gados neviens pat tuvumā autoskolai nav bijis, lai varētu sniegt vērā ņemamas atsauksmes.
 
2. Statistika CSDD mājaslapā
Vērā ņemamus datus par autoskolu kvalitāti un panākumiem apmācībā var iegūt, ieskatoties CSDD mājaslapā. Tur pieejami statistikas dati gan par autoskolu sekmību, skatoties, cik procenti apmācāmo iegūst autovadītāja apliecību, kā arī statistika par braukšanas instruktoru sekmību. Jo augstāki procenti, jo lielāks pamats domāt, ka šīs autoskolas daudz nopietnāk pieiet savam darbam, tiecas uz kvalitāti un efektivitāti, sagatavojot labus autovadītājus, kas veiksmīgi nokārto CSDD eksāmenus. Statistika noteikti noderēs, ja meklējat labu braukšanas instruktoru, no kura jau arī lielākajā mērā atkarīgs, cik labs autovadītājs būsiet.

3. Autoskolas mājaslapā pieejamā informācija
Noteikti arī jāizpēta tā informācija, kas pieejama autoskolas mājaslapā. Tur uzzināsiet cenu politiku, kā tiek organizēts mācību process, kad apmācību sāk jaunas grupas. Svarīgi, ka arī uzzināsiet, kurās vietās autoskolai ir filiāles, lai zinātu, vai tas jums ir ērti. Ja interesē autoskolas Rīgas centrā, tad jāpapēta, kurām ir filiāles šajā pilsētas daļā. To visu var uzzināt autoskolu mājaslapās, var arī izmantot Google meklētāju, kur jau var izdoties atrast noderīgu un apkopotu informāciju, kas palīdzēs meklējumos.

Kas jāņem vērā, uzsākot mācības autoskolā:
jāsaplāno savs laiks tā, lai regulāri varētu apmeklēt teorijas un braukšanas nodarbības;
jārēķinās, ka arī mājās būs jāvelta laiks mācībām;
būs nepieciešams iziet medicīnisko komisiju, lai saņemt mācību braukšanas atļauju;
jāveic aptuveni aprēķini par izmaksām, lai līdzekļu trūkums nekļūt par iemeslu mācību pārtraukšanai;
rezultāts lielā mērā būs atkarīgs no paša centības un apņēmības labi apgūt auto vadīšanas prasmes un ātrāk iegūt vadītāja apliecību.