Staburags.lv ARHĪVS

Neretas novadā pirmo reizi notiek pasākums “Māmiņdienas — ģimenes godināšanas svētki”

Evita Apiņa

2018. gada 14. maijs 11:04

1484
Neretas novadā pirmo reizi notiek pasākums “Māmiņdienas — ģimenes godināšanas svētki”

Neretas novada četros pagastos — Neretā, Zalvē un Sproģos, Mazzalvē un Pilskalnē — iedibinot jaunu tradīciju, svētdien pirmo reizi norisinājās pasākums “Māmiņdienas — ģimenes godināšanas svētki”, ko rīkoja biedrības “Nirica”, “Ērberģietes” un “Upmales mantinieki”.

Visas dienas garumā pagastos notika dažādas svētku aktivitātes — varēja iesaistīties prāta un līdzsvara spēlēs, bērni darbojās radošajā stūrītī, Mazzalvē un Neretā varēja izvizināties pasaku karuselī, kuru  mākslinieki Inese un Ivars Mailīši veidojuši pēc Jāņa Jaunsudrabiņa “Baltās grāmatas” motīviem, kā arī tvert mirkļus pie fotosienas “Laiks bērniem!”. Svētku dalībnieki varēja sacensties dambretes spēlē āra turnīros, bet par muzikālo priekšnesumu gādāja Julgī Stalte ar folkloras draugu kopu. Svētki noslēgumā Neretas kultūras namā rādīja jauno Latvijas simtgades kinofilmu “Bille”. Visos pagastos arī pēc svētkiem paliks gan ierīkotais āra dambretes laukums, gan citi rotaļu rīki, lai bērni ar tiem varētu rotaļāties arī turpmāk.

Tāpat ekspedīcijas dalībnieki varēs izvizināties pasaku karuselī, kuru veidojuši mākslinieki Inese un Ivars Mailīši pēc Jāņa Jaunsudrabiņa “Baltās grāmatas” motīviem.

Marikas Apiņas—Pavliņas foto