Staburags.lv ARHĪVS

Autokrēsliņi – vai patiešām galvas sāpes vecākiem?

.

2018. gada 12. maijs 00:00

825
Autokrēsliņi – vai patiešām galvas sāpes vecākiem?

Nenovērtējiet par zemu autokrēsliņu nozīmi un vajadzību savos ikdienas braucienos, ja jums ir bērni.

Bērniem jau kopš dzimšanas nepieciešams savs autokrēsliņš, kuru jāizmanto pārvietojoties auto – arī tad, ja vēlaties aizbraukt tikai līdz veikalam “tepat ap stūri”. Nekad nav par skādi atgādināt to, ka jeb kurā brīdī var notikt nelaime, sargājiet sevi un savus bērnus. Nekādā gadījumā braucot auto neturiet bērnu rokās – tas ir ārkārtīgi bīstami! Ja notiks avārija, bērns ies bojā!

Protams, šādi draudi izklausās briesmīgi. Diemžēl pārāk bieži gadās redzēt bezatbildīgus vecākus un dzirdēt par drausmīgām nelaimēm, kas radušās šādas bezatbildības dēļ. Paturēsim to prātā!
 
Jaundzimušajiem

Veikalā 220.lv var iegādāties dažādus autokrēsliņus visu vecumu bērniem, arī jaundzimušajiem.

Tikko dzimis mazulis vēl ir gaužām mazs un trausls, par viņu jārūpējas trīskārt uzmanīgi. Autokrēsliņš jāizvēlas prātīgi. Jaundzimušajam nepieciešams silītes tipa krēsliņš, kur mazais var ērti gulēt ar skatu pretēji braukšanas virzienam. Svarīgi, lai mazulim būtu ērti, lai krēsliņš droši stiprinās jūsu auto.
 
Bieži vien vecāki izvēlas iegādāties komplektus 3 vietā, kur ir bērnu ratiņi ar kulbiņu un sēžamo daļu un autokrēsls jaundzimušajam. Šādi komplekti vienmēr ir izdevīgs pirkums, vairums ražotāju piedāvā šādus komplektus.
 
Ja pērkat jaundzimušā autokrēsliņu atsevišķi, tad pievērsiet uzmanību tam, kādam svaram tas paredzēts. Visbiežāk pirmie autokrēsliņi paredzēti mazuļiem līdz 10 kilogramiem vai nedaudz vairāk. Nepārsniedziet šo svaru, vērojiet mazuļa garumu. Nav vēlams, ka mazuļa kājas ir pāri krēsliņa malai – tas vairs nav droši. Ja redzat, ka laiks mainīt krēsliņu, dariet to laikus!
 
Tāpat lūkojieties, vai autokrēsliņu ir iespējams uzlikt uz iepirkumu ratiem. Tas liekas tāds sīkums, bet ticiet – ikdienā ļoti noderīgs sīkums!
 
Lielākiem bērniem

Kad būsiet iegādājušies lielāku autokrēsliņu, tad varēsiet nedaudz atvilkt elpu – nākošais krēsliņš ir uz diezgan ilgu laiku. Lielāki autokrēsliņi parasti regulējas vismaz piecās dažādās pozīcijās no guļus līdz sēdus stāvoklim. Šādus krēsliņus jau var pielāgot dažāda lieluma un izmēra bērniem, tie derēs līdz vecumam, kad krēsliņa vietā jau varēs izmantot parastu paliktni.
 
Jāatgādina, ka bērnam ir nepieciešams krēsls vai īpašs paliktnis līdz augumam 1,50 m.
 
Nav nozīme krāsai – nozīme ir drošībai

Dažkārt vecāki izvēloties autokrēsliņu skatās uz lielo piedāvājumu un apjūk. Ja sāk meklēt pēc padoma – apjūk vēl vairāk, jo, cik cilvēku, tik viedokļu.
Nevajadzētu izvēlēties tikai pēc tā, kas labāk patīk vizuāli. Jā, vizuālais izskats nav nesvarīgs, tomēr padomājiet – kas gan redzēs un pievērsīs uzmanību sēdeklītim mašīnas aizmugurē…
 
Ja dodaties uz bērnu preču veikalu, jautājiet pēc padoma konsultantam. Nebūtu vēlams iegādāties lietotu auto krēsliņu. Jūs nekad nezināsiet, vai šis krēsliņš jau nav cietis kādā avārijā. Ja ir, tad ideja ir tāda pati kā ar ķiveri – krēsliņš var būt guvis mikroplaisas vai citus acij nemanāmus bojājumus, kas būtiski ietekmēs drošību turpmāk. Nepaļaujieties uz zemu cenu vien, neekonomējiet uz sava bērna drošību!
 
Nepaslinkojiet un izpētiet autokrēsliņu piedāvājumu. Jums nāksies saprast, kāpēc tie ir TIK ļoti dažādi, kādas ir atšķirības. Nekautrējieties jautāt forumos padomus, bet vienmēr atcerieties – kas der vienam, var pilnīgi nederēt citam.
 
Prece ilgam laikam

Autokrēsliņš ir pirkums, kurš noderēs jums katru dienu, ja vien bieži braucat ar auto. Bērnu nedrīkst pārvadāt auto bez šāda speciāla krēsliņa. Pat tad, ja jums nav auto, bet kādreiz rodas nepieciešamība aizbraukt, piemēram, braucienā kopā ar draudzeni – jums nāksies padomāt par bērna drošu pārvadāšanu.
 
Autokrēsliņš nav lēts pirkums, bet tas ir nepieciešams bez izņēmumiem. Ielūkojieties veikala 220.lv piedāvājumā – šeit ir plaša cenu amplitūda un iespēja atrast vēlamo jebkurai gaumei.
 
Autokrēsla iegāde patiešām var būt galvas sāpes vecākiem. Tā nav maize – nevar ieiet veikalā un nopirkt “vienalga kuru”. Izvēle jāizdara prātīgi un pamatīgi. No šī pirkuma atkarīga jūsu bērna drošība un arī, protams, komforts.

Atcerieties – arī bērnam ir gaume! Iegādājieties krēsliņu kopā, lai mazais var pats izvēlēties vēlamo krāsu un apdruku. Jūsu ziņā lai paliek tehniskie jautājumi.