Staburags.lv ARHĪVS

Kādu TV izvēlēties Pasaules čempionāta hokejā vērošanai?

.

2018. gada 8. maijs 00:00

109
Kādu TV izvēlēties Pasaules čempionāta hokejā vērošanai?

Ja esi sporta pārraižu cienītājs, ļoti iespējams, ka jau zini, kādu tieši televizoru tev vajadzētu izvēlēties, lai padarītu skatīšanās pieredzi vēl patīkamāku. Tev ir nepieciešams tāds TV, kas ļauj viegli sekot līdzi pat sīkākajām spēles detaļām un izbaudīt tavas favorītkomandas uzvaru. Lai saprastu, kurā virzienā lūkoties, pārskatot plašo televizoru piedāvājumu, ņem vērā sekojošus ieteikumus.

Izmērs ir svarīgs

Pirms pievērs uzmanību visām pārējām īpašībām un parametriem, kuri ir nozīmīgi televizora izvēlē, sporta pārraižu vērošanai ieteicams izvēlēties pēc iespējas lielāku modeli. Pārliecinies, ka iegādājies tādu TV, kurš ir piemērots telpas izmēram un arī iederas vietā, kur to plāno novietot. Labākā izvēle šajā gadījumā stiprināšana pie sienas. 55 collu ekrāns ir ieteicamais minimums šajā gadījumā. Lai atvieglotu lēmuma pieņemšanu, jau tagad vari ieskatīties interneta veikalā 220.lv, kur pieejami šie televizori akcijas cenās.

4K jeb UHD televizori


4K var dēvēt par jaunāko TV formātu, un tas neapšaubāmi ir apbrīnas vērts. To arī mēdz saukt par UHD vai Ultra HD, kas nodrošina daudz kvalitatīvāku attēlu, ko rada pat par vairākiem miljoniem lielāks pikseļu skaits nekā citos TV veidos. Tā rezultātā varam baudīt asumu, izteiktas krāsas un augstāku izšķirtspēju par tradicionālo 1080p. Kopumā 4K televizoros ir aptuveni astoņi miljoni pikseļu, kas arī, attiecīgi, to padara par labāko izvēli, lai skatītos hokeju, futbolu, basketbolu, filmas, aplūkotu attēlus un darītu daudz ko citu.

HDR nozīme

HDR jeb High Dynamic Range ir augsts dinamikas diapazons, kas apzīmē labāku kontrastu, spilgtumu un krāsu paleti TV skatīšanās pieredzē, kas ir ļoti nozīmīgs aspekts tiem, kuri vēlas izbaudīt sporta un citas pārraides labākajā iespējamā kvalitātē. Kontrasts ir viens no nozīmīgākajiem faktoriem, kas nosaka to, cik labi izskatās attēls, tieši tādēļ arī HDR televizori izceļas starp citiem, nodrošinot vienmērīgāku pāreju starp tumšām un gaišām krāsām. Tas ļauj baudīt filmas, sporta raidījumus utt. kino cienīgā kvalitātē.

OLED televizori

Mūsdienās pazīstami ir LED TV, taču, attīstoties tehnoloģijām, esam nonākuši pie OLED televizoriem. Lai arī atšķirību nosaukumos parāda tikai viens burts, patiesībā šo displeju darbības principi nav nemaz tik līdzīgi. Parastajos LCD jeb šķidro kristālu displejos tiek izmantotas šķidrā kristāla molekulas, divi stikli un polarizējoši filtri. LED TV izmanto mazākas un energoefektīvākas gaismas diodes. Lai arī LED displeji nodrošina skaistas krāsas, to spilgtums var samazināt melnās krāsas intensitāti.

Savukārt OLED televizoros ir detaļas, kas pašas rada gaismu, tādēļ displejā nav nepieciešams iebūvēt papildus gaismas avotu. Šie ekrāni nodrošina dzīvīgas krāsas, kā arī izteiktu melno. Šos TV raksturo plāns ekrāns, izteikti melnie toņi un zemāks enerģijas patēriņš.

Kuru televizoru izvēlēties, ja vēlies skatīties pasaules čempionātu hokejā?


Ieteicams meklēt tādus modeļus, kuru parametros minēts 4K, OLED un HDR, ar vismaz 55 collu ekrānu. Protams, ir svarīgi pievērst uzmanību tam, lai šie modeļi arī atbilst tavam budžetam. Tā kā 4K izšķirtspēja mūsdienu TV jau kļūst par standartu, ir iespējams atrast arī modeļus par visai pievilcīgāk cenām. Atliek tikai ienākt 220.lv, un aplūkot, kas pieejams plašajā televizoru klāstā. Pēc tam, kad būsi izvēlējies savu sapņu TV, atliks tikai uzaicināt draugus uz kopīgu sporta spēļu skatīšanos vai filmu vakaru.