Staburags.lv ARHĪVS

Trīs aspekti, kuriem jāpievērš uzmanība, izvēloties bāra krēslus

.

2018. gada 27. aprīlis 00:00

304
Trīs aspekti, kuriem jāpievērš uzmanība, izvēloties bāra krēslus

Bāra lete un bāra krēsli ir populārs interjera dizaina risinājums, ko izmanto gan virtuvēs, gan sabiedriskās vietās. Lai gan šķiet, ka nopirkt krēslus jau nav nekāda māksla, izvēloties bāra krēslus tomēr vajadzētu ņemt vērā dažus aspektus, lai iegūtu tādus krēslus, kas der tieši jūsu interjeram un praktiskajām vajadzībām. Būtiskus faktorus, kas jāizvērtē, pērkot bāra krēslus, apkopojis krēslu ražotājs Dizainakresli.lv, kas piedāvā ne tikai krēslus, bet arī citas mēbeles skandināvu dizaina noskaņās.

1. Izvēlēties īsto bāra krēslu augstumu
Tieši augstums ir izšķirošais parametrs, kas noteiks, vai ir nopirkti īstie bāra krēsli. Krēsla augstums nosaka to, vai šī sēdvieta būs gana ērta un ergonomiska. Lai zinātu, cik augsti bāra krēsli ir jāpērk, jāizmēra letes vai galda augstums. Šis mērījums palīdzēs izrēķināt vēlamo krēslu augstumu.

Attālumam no krēsla sēžamās daļas līdz letes virsmai jābūt vismaz 25 cm. Tā kā ir dažāda augstuma letes un arī bāra krēsli tiek piedāvāti dažādos augstumos, tad svarīgi saskaņot šos izmērus. Piemēram, ja letes augstums ir 90 cm, tad krēsla augstumam no zemes līdz sēžamajai daļai jābūt apmēram 65 cm.

Ja nav izvēlēts pareizs bāra krēslu augstums, tad var rasties vairākas problēmas:
sēdēšana būs nekomfortabla, var sāpēt mugura;
gan pašiem, gan viesiem šādā sēdvietā negribēsies uzkavēties;
tas var negatīvi ietekmēt ēšanas paradumus (steidzīga ēšana; nepareizas pozas ieņemšana).

2. Piemeklēt atbilstošāko sēžamās daļas dizainu

Pēc tam, kad esat tikuši galā ar krēsla augstumu, jādomā par labākā dizaina izvēli. Tas attiecas gan uz krēsla apakšējo daļu jeb kājām, kā arī sēžamo daļu, kas īpaši svarīga komforta nodrošināšanai. Izvēli jāizdara, balstoties uz praktiskiem apsvērumiem un izanalizējot savus paradumus, plānoto bāra krēslu pielietojumu.

Ja plānots intensīvs krēslu nolietojums, piemēram, sabiedriskā vietā, tad noteikti jādomā par stabilitāti, izturību, viegli kopjamu virsmu, kā arī ne pārāk apjomīgu sēžamo daļu, jo mērķis būs salikt vairāk krēslu pie letes.

Izvēloties bāra krēslus savai virtuvei, jāpadomā par visu ģimenes locekļu vajadzībām un ērtībām. Bāra krēsli ar atzveltni, roku balstiem un pat polsterējumu būs ļoti ērti ilgstošai sēdēšanai, patiks arī bērniem. Tā ir laba izvēle, ja virtuvē citu sēdvietu nav. Ja ir arī tradicionālais galds ar ērtiem krēsliem, tad pie bāra letes var izvēlēties lakoniskākus krēslus ar nelielu atzveltni vai vispār bez tās, kas ļaus krēslus ērti salikt zem letes vai sakraut vienu virs otra.

3. Izrēķināt, cik krēslus īsti vajag
20180426-1109-university-lobby-15-copy.j

Tad, kad atrasts īstais dizains, kas labi iederas interjerā, kā arī pilda vajadzīgās praktiskās funkcijas, jāzina, cik krēslus pirkt. Arī te atbilde ir matemātikā. Lai nodrošinātu ērtu sēdēšanu un blakussēdētāji viens otram netraucētu, jāievēro, ka no viena krēsla centra līdz otra krēsla centram jābūt attālumam robežās no 66 līdz 76 cm. Aprēķiniet, cik krēslus varat novietot, lai visiem būtu ērti. Protams, jāskatās, lai visiem ģimenes locekļiem pietiek vietas. Ja ar to ir problēmas, varbūt nepieciešams izvēlēties kompaktāka dizaina bāra krēslu.