Staburags.lv ARHĪVS

Jaunjelgavā sāk degt māja; Aizkrauklē aiz radiatora iestrēgst kāja; Koknesē no pirksta jānoņem gredzens

www.staburags.lv

2018. gada 23. aprīlis 14:51

691
Jaunjelgavā sāk degt māja; Aizkrauklē aiz radiatora iestrēgst kāja; Koknesē no pirksta jānoņem gredzens

Sestdien plkst.18.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kalna ielu Jaunjelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamajā mājā — “Staburagu” informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka mājas otrā stāva apkures telpā deg pie dūmvada esošās koka konstrukcijas viena kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 10 cilvēki. Notikuma vietā strādāja seši ugunsdzēsēji no Aizkraukles daļas un Jaunjelgavas posteņa. Plkst. 20.52 ugunsgrēks tika likvidēts. Tā iemeslus skaidro Valsts policija.

Sestdien plkst. 17.46 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Spīdolas ielu Aizkrauklē, kur cilvēkam radiatora konstrukcijās bija iestrēgusi kāja. Notikuma vietā ieradās divas autocisternas no Aizkraukles daļas. Kāpēc notikuma vietā ieradās divas autocisternas, ja nekas nedega? “Kārtība, kādā tiek izsūtīta specializētā tehnika, noteikta iekšējos normatīvos aktos,” skaidro Ilze Dāme-Birziņa.

“Ugunsdzēsēji glābēji ar lauzni nedaudz atlieca radiatoru no sienas, kā arī nedaudz ielieca riģipša sienu un atbrīvoja cilvēka kāju. Cilvēks nodots NMPD mediķiem.  Plkst. 18.17 darbi tika pabeigti,” “Staburagu” informē Ilze Dāme-Birziņa.

NMPD pārstāve Linda Geriņa informē, ka, iestrēgstot kājai, sešgadīgam bērnam tika saspiestas pēdas saites, taču no stacionēšanas  pieaugušie atteikušies.


Sestdien plkst. 22.59 saņemts izsaukums uz Kokneses novada Kokneses pagastu, kur cilvēkam no pirksta bija nepieciešams noņemt gredzenu. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji izmantojot specializētu instrumentu tieši gredzenu noņemšanai un veiksmīgi atbrīvoja cilvēka pirkstu. Plkst. 23.39 darbi tika pabeigti.

VUGD arī informē, ka Skrīveru novada Krūkļos dega  divi hektāri kūlas.