Staburags.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties bērnu ratus, vadoties pēc sava dzīvesveida?

.

2018. gada 19. aprīlis 00:00

331
Kā izvēlēties bērnu ratus, vadoties pēc sava dzīvesveida?

Bērnu ratu iegāde ir atbildīgs process, kurā jāņem vērā dažādi faktori. Šoreiz aplūkosim vienu no mazāk pieminētiem aspektiem – ģimenes dzīvesveidu, kam patiesībā ir ievērojama loma piemērotu ratu izvēlē. Ir jāņem vērā tas, vai daudz laika tiek pavadīts ārpus telpām, cik liels ir mājoklis, vai izmanto sabiedrisko transportu, ceļo, kā arī, iespējams, nodarbojies ar sportu utt. Tāpat, protams, ir svarīgi ņemt vērā to, kur tu dzīvo. Katram dzīvesveidam piemēroti būs atšķirīgi bērnu rati.

Tiem, kas dzīvo pilsētā. Nereti ģimenes mitinās salīdzinoši nelielos mājokļos, biežāk izmanto sabiedrisko transportu, kā arī mēdz pārvietoties ar kājām. Tāpat ne visiem ir automašīna, un, ja arī tā iegādāta, izmantošanas biežums atšķiras. Jāņem vērā arī aspekts, ka, mitinoties daudzdzīvokļu ēkā, lifta var arī nebūt, tādēļ jāizmanto kāpnes. Šādos apstākļos prātīga izvēle ir viegli un kompakti bērnu rati, kuros ir pietiekami daudz vietas dažādām mantām, kā arī tos var ērti salikt ar vienu roku.

Tajā pašā laikā šiem ratiem ir jābūt aprīkotiem ar kvalitatīviem riteņiem, kas nodrošina ērtu pārvietošanos pa dažādiem ceļiem, takām, ielu utt. Uzmanība jāpievērš ne tikai ratu svaram, bet arī rāmim, lai būtu ērti pārvietoties un pagriezties.

Tiem, kas dzīvo piepilsētā. Daudzi vecāki mēdz ikdienā pārvietoties ar automašīnu. Šajā gadījumā bērnu ratu svars un izmērs nav tik svarīgs, jo auto nodrošina papildus ērtības. Ģimenēm, kas dzīvo piepilsētā, labākā izvēle būs 3 in 1 rati, kuri noderēs, lai, piemēram, dotos uz parku un vieglie bērnu rati ar saules un lietus aizsargu, lai dotos ceļojumā vai ātri varētu aiziet uz veikalu. 

Tā kā izmēram šajā gadījumā nav tik liela nozīme, rati ikdienas izmantošanai var būt lielāki, ar piemērota diametra riteņiem, pārveidojamu/abpusēju sēdekli, lielu nodalījumu mantām, kā arī apjomīgāku svaru, lai nodrošinātu stabilitāti. Taču, protams, ratu salocīšanai arī šajā gadījumā vajadzētu būt vienkāršai. Vari ielūkoties interneta veikala 220.lv piedāvājumā, lai atrastu piemērotākos bērnu ratus gan ikdienai, gan ceļošanai utt.

Aktīvām ģimenēm. Ja vecākiem patīk nodarboties ar sportu, bērniņa ienākšanai ģimenē noteikti nav jābūt apgrūtinājumam. Tādēļ ir vērts pievērst uzmanību sporta rati plašajam klāstam, kuri veidoti tā, lai bērns būtu drošībā un justos komfortabli, dodoties līdzi mammai vai tētim rīta skrējienā.

Daudziem sporta ratiem ir ietilpīgāka un ērtāka sēdvieta, kā arī augstāks svara limits, līdz ar to līdzi varēsi paņemt arī vecāku bērnu. Tas īpaši noder gadījumos, kad bērnam ir tikai četri, pieci gadi, un viņš vēl netiek līdzi mammai un tētim. Svarīgi ir pievērst uzmanību, lai ratiem būtu stabili riteņi, amortizācijas sistēma, aizsargs no saules vai lietus, regulējams rokturis, ietilpīga sēdvieta un labas bremzes.

Tiem, kam patīk pavadīt laiku dabā. Ja vecāki ir iecienījuši doties garās pastaigās pa parku, piedalīties pārgājienos vai vienkārši pavadīt daudz laika svaigā gaisā, labākā izvēle būs bērnu rati ar lielākiem riteņiem. Tiem nav obligāti jābūt pildītiem ar gaisu, taču izmēram un materiālam vajadzētu atvieglot pārvietošanos pa dažādām teritorijām.

Protams, ar gaisu pildītās riepas nodrošinās labāko amortizāciju un komfortu bērnam, taču mūsdienās ir pieejami tādi modeļi, kuru riepas pildītas ar speciālām putām, kas arī ir laba izvēle. Svarīgi pārliecināties, lai ratiem ir izturīgi riteņi, ērta sēdvieta, saules un lietus aizsargs, amortizācijas sistēma un vienkārši lietojamas bremzes.

Tiem, kam patīk ceļot. Ir cilvēki, kuri gluži vienkārši nespēj nosēdēt mierā. Un, protams, ja viņi dodas ceļojumā, līdzi jāņem arī bērns. Šajā gadījumā prātīga izvēle būs viegli rati, kurus vienkārši var salikt, kā arī pārvietot. Tādiem bērnu ratiem parasti ir nelieli riteņi, saules un lietus aizsargs, kā arī kompakts izmērs un svars.

Stilīgajiem vecākiem. Ja arī tu esi viens no tiem, kuriem stils ir ikdienas sastāvdaļa, svarīgi ir padomāt arī par to, kāds būs bērnu ratu dizains. Tiesa, ir vērts pievērst uzmanību arī tam, vai papildus izskatam, rati arī ir ērti lietojami un komfortabli. Padomā, vai būs ērti doties pastaigā ar ratiem, kurus ir grūti stumt un pagriezt. Ērtībai ir ļoti liela loma vecāku ikdienā.

Ienāc un apskati plašu bērnu ratu izvēli interneta veikalā 220.lv!