Staburags.lv ARHĪVS

Kādēļ mudināt bērnu braukt ar velosipēdu?

.

2018. gada 16. aprīlis 12:09

280
Kādēļ mudināt bērnu braukt ar velosipēdu?

 Daudzus vecākus mūsdienās uztrauc tas, ka viņu bērni jau no mazotnes pārāk daudz laika pavada, lietojot tehnoloģijas – datoru, telefonu, planšeti utt. Taču bērnība ir tas laiks, kad pēc iespējas vairāk laika pavadīt brīvā dabā. It īpaši tagad, kad ārā kļūst arvien siltāks un dienas ir garākas. Kā mudināt savu atvasi atrauties no ekrāna? Viens no variantiem ir velosipēda iegāde. Tiem, kuri vēl šaubās, mēs esam apkopojuši pozitīvās priekšrocības, kuras bērnam sniedz braukšana ar divriteni.
Nodrošina iespēju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Daudzas veselības problēmas gan bērniem, gan pieaugušajiem sākas tieši tādēļ, ka viņi ikdienā pārāk maz kustas. Diemžēl mūsdienās arī vecāki nereti rāda savām atvasēm negatīvu piemēru, lielākoties tikai pārvietojoties ar auto, pavadot daudz laika iekštelpās utt. Taču braukšana ar velosipēdu ir lielisks veids, kā veselīgi pavadīt brīvo laiku, kas ir īpaši svarīgi bērniem, kuri vēl tikai aug un attīstās.

Lielisks kardiovaskulārais treniņš. Pārvietošanās ar divriteni iesaista dažādas muskuļu grupas kājās, kā arī paātrina sirds ritmu. Regulāri nodarbojoties ar šādu aktivitāti, bērna sirds būs spēcīgāka un kopējais veselības stāvoklis būs labāks.

Attīsta spēku un muskuļu masu. Daudziem šķiet, ka, braucot ar velosipēdu, mēs trenējam tikai kājas, taču patiesībā ietekmēts tiek viss ķermenis. Atšķirībā no citām aktivitātēm, mīšanās ar divriteni attīsta bērna muskuļus pakāpeniski, tieši tāpēc tā ir lieliska nodarbe, kas nepārslogo augošo organismu.

Iespēja vecākiem stiprināt saikni ar bērniem. Ir daudz jautrāk doties kopā ar savu atvasi divriteņu pārgājienā, nevis vienkārši sēdēt pie televizora. Un nav pat nepieciešams plānot garus ceļojumus – arī kopīgs brauciens pa vietējo ciemu vai kvartālu var būt pietiekami, lai tu izveidotu ciešāku saikni ar savu bērnu. Skaistums slēpjas mazās lietās, vai ne?

Veids, kā zaudēt lieko svaru un uzturēt veselīgu ķermeņa masu. Nav pārsteigums, ka mūsdienās neveselīgā dzīvesveida un pārtikas dēļ arvien vairāk bērnu cieš no liekā svara. Braukšana ar velosipēdu ir vienlaicīgi gan jautra, gan arī noderīga aktivitāte, kas efektīvā veidā palīdz sadedzināt liekās kalorijas un uzturēt veselīgu ķermeni.

Emocionālie ieguvumi. Lai arī tas var šķist dīvaini, taču regulāra pārvietošanās ar divriteni var palīdzēt pozitīvā veidā stimulēt bērnu emocionālo stabilitāti, piemēram, paaugstinot viņu pašapziņu. Tava atvase vieglāk spēs kontrolēt savu ķermeni, turklāt šis ir lielisks veids, kā iepazīties un sadraudzēties ar citiem vienaudžiem. Kā zināms, sociālā saikne ar citiem cilvēkiem ir ļoti svarīga normālai bērna attīstībai.

Iespēja pavadīt laiku brīvā dabā. Svaigs gaiss, D vitamīns, kas uzņemts no saules un fiziskas aktivitātes ir lieliska kombinācija, kas nepieciešama ikvienam bērnam un pieaugušajam. Tā palīdz uzturēt stabilu nervu sistēmu un nodrošina labāku miegu, kas, attiecīgi, rada pozitīvu ietekmi uz bērna mācību rezultātiem un kopējo pašsajūtu.

Velosipēda iegāde
Mūsdienās veikalos un internetā ir pieejami bērnu velosipēdi visiem vecumiem, gaumēm un finansiālajām iespējām. Ja šobrīd plāno to iegādāties, ir vērts ielūkoties interneta veikalā 220.lv, kur pieejamas lieliskas atlaides dažādiem modeļiem.

Izvēloties divriteni bērnam, ir svarīgi ņemt vērā riteņa diametru collās. Pašiem mazākajiem, sākot no 2 gadu vecuma, derēs balansa velosipēdi, kuriem nav pedāļu, taču tie ir radīti, lai iemācītu bērnam turēt līdzsvaru un iepazīstinātu viņu ar ripojošo braucamrīku. Sākot no aptuveni 4 gadu vecuma, iespējams izvēlēties velosipēdu ar papildritenīšiem, lai bērns iemācītos mīt pedāļus un justos droši. Piedāvājumā pieejami daudzveidīgi modeļi gan puišiem, gan meitenēm.