Staburags.lv ARHĪVS

Kāpēc iekļaut svaigus ziedus interjerā un kā to gaumīgi izdarīt

.

2018. gada 30. marts 00:00

177
Kāpēc iekļaut svaigus ziedus interjerā un kā to gaumīgi izdarīt

Svaigi ziedi ir viens no īpašiem elementiem, ko vajadzētu izmantot ikvienas telpas iekārtojumā. Kāpēc to darīt un kādi ir praktiskie padomi gaumīgai svaigu ziedu izvietošanai telpās, noderīgā informācijā dalās viens no iecienītiem un uzticamiem ziedu tirgotājiem “Magnolijas Zieds”.

Svaigi ziedi kā košs akcents lakoniskā interjerā
Joprojām viena no interjerā valdošajām tendencēm ir skandināvus stils un minimālisms. Tieši šajā vidē svaigi ziedi ieņem ļoti būtisku lomu, jo tie kļūst par vienu no galvenajiem atturīgas un lakoniskas telpas akcentiem. Ja minimālisma un skandināvu interjerā dominē piezemēti toņi (bēšais, pelēkais, melnais, baltais un citi), tad svaigi ziedi ir tie, kas ļauj ienest mainīgo krāsas elementu. Tas nebūs nogurdinošs un uzkrītošs, bet kļūs par punktu telpā, kas piesaistīs skatienu, neradot sajūtu, ka krāsa un forma nomāc interjeru. Ziedu krāsa un veids var mainīties pēc telpas saimnieku noskaņojuma un vēlmēm. Tas ļauj ar vienu nelielu elementu piešķirt telpai jaunu noskaņu.

Gadalaiku un ziedu saspēle
Nav noslēpums, ka līdz ar gadalaiku maiņu gribam ienest telpās kādas pārmaiņas. Ne vienmēr vajag pirkt jaunu dīvānu, mainīt aizkarus vai pārlīmēt tapetes. Pārdomātā interjerā, kur viss patīk, gadalaiku pieskārienu var ātri ienest ar svaigiem ziediem. Katrs gadalaiks un pat mēnesis taču saistās ar citiem ziediem un krāsām. Tad nu atliek tikai ļauties radošumam un fantāzijai, izveidojot svaigu ziedu kompozīcijas, kas vislabāk iederēsies telpā un radīs īsto gadalaika noskaņojumu. Tagad, kad visiem prātā pavasaris, cieņā ir visas sīpolpuķes, ko var pārvērst par skaistu galda dekoru, atsvaidzināt palodzes, ienest pavasara smaržu un krāsas savā dzīves un arī darba telpā.

Svaigums, dzīvība un estētisks baudījums

20180329-1258-svaigi-ziedi-interjeraa.jp
Svaigi ziedi ir dabas pieskāriens un spēks, kas ienāk telpā. Vajag ļaut tam ienākt un darīt savu darbu. Ziedi ir dzīvība, tas ir svaigums un košums, tāpēc labvēlīgi ietekmē visas maņas. Patīkama ziedu smarža var nomierināt, dot skatienam atelpu no dažādiem ekrāniem. Ikvienam cilvēkam, kurš ienāks telpā, ziedi piesaistīs skatienu, sniegs patīkamas emocijas, parādīs, ka telpā ir padomāts par katru niansi.

Kur ziedus labāk iegādāties: ziedu saloni un ziedu piegāde
Ziedu iegāde ir kā šķiet vienkāršs uzdevums, jo pārdevēju taču netrūkst. Tomēr vajadzētu padomāt, ko un pie kā pērkat. Lai ziedi interjerā būtu ilgāk par vienu dienu, jāmeklē ziedu veikals, kurš piedāvā tiešām svaigus un kvalitatīvus ziedus, citādi tā ir diezgan liela izšķērdība, ja pērkat ziedus īsam mirklim. Labi ziedi vāzē var stāvēt tiešām ilgi.

Ja pašiem nav laika staigāt pa ziedu saloniem, ja vajadzīgs sadarbības partneris, kurš spētu kvalitatīvus un svaigus ziedus piegādāt regulāri, tad jāpadomā par tādu pakalpojumu kā ziedu piegāde. Tas ir piemēroti gan aizņemtajiem, gan tad, ja vajadzība pēc ziediem radusies pēkšņi — pieteikušies ciemiņi, jārīko sapulce utt. Ziedu piegāde ir elastīgs pakalpojums, kas nodrošinās izvēlēto ziedu saņemšanu tieši tur, kur klientam tas ir nepieciešams, jau dažu stundu laikā. Ziedu piegāde ir īpaši piemērots pakalpojums birojiem, restorāniem un citām vietām, kur vienmēr jādomā par klientu komfortu. Bet ziedu piegāde noderēs ikvienam, kurš vēlas izdaiļot savu dzīves telpu vai iepriecināt kādu īpašu cilvēku.
Daži padomi, kā gaumīgi iekļaut svaigus ziedus interjerā

Izveidojiet oriģinālu vāzi no kāda sadzīves priekšmeta
Liela un caurspīdīga stikla vāze vai burka ir klasiska vērtība, kas iederēsies skandināvu stilā un minimālismā.
Veidojiet komozīciju gan no ziediem, gan citiem dabas elementiem.
Pavasari ienesiet telpās ne tikai ar ziediem, bet arī plaucētiem zariem.
Salonā izvēlieties oriģinālu ziedu kompozīciju, kas ielikta gaumīgā kastē.
Ziedu novietošanai izmantojiet traukus no virtuves skapīša — tējas kannu, bļodu, oriģinālu pudeli u.c.
Izveidojiet stiprinājumus pie sienas, kur var ielikt nelielas vāzītes, ko papildināt ar svaigiem ziediem.
Izmantojiet dekoratīvās koka kastītes, kurās var veidot kompozīciju no ziediem, kuri ir podiņos.
Nebaidieties eksperimentēt, savienot šķietami nesavienojamus elementus, ziedus un dekorus, lai radītu tieši jūsu telpai piemērotu un oriģinālu interjera elementu ar svaigiem ziediem.