Staburags.lv ARHĪVS

Kļūdas, kuras nepieļaut, iegādājoties jaunu tualetes podu

.

2018. gada 19. marts 00:00

2884
Kļūdas, kuras nepieļaut, iegādājoties jaunu tualetes podu

Tualetes poda pirkšana šķiet pašsaprotams process – dodies uz tuvāko santehnikas veikalu, izvēlies kādu izpārdošanas preci un gatavs! Kas notiek tālāk? Ļoti iespējams, ka turpmākos gadus tev būs jāsadzīvo ar neērtu, skaļu, persiku krāsas podu, kuram grūti piekļūt klāt, jo tas aizņem teju pusi tualetes. Esi gudrs pircējs un nepieļauj šīs kļūdas, pērkot jaunu tualetes podu:

Skaļa ūdens nolaišana. Tualetes podi ar skalojamo kasti, kuras darbību nodrošina spiediens, ir ļoti ērti, kā arī palīdz ietaupīt naudu, taču nereti tiem ir arī viens ievērojams trūkums – skaļš troksnis, kas dzirdams visā mājoklī ik reizi, kas nospiediet pogu.

Nestandarta daļas. Mūsdienās tradicionālo tualetes podu vietā iespējams iegādāties arī interesantus un neparastus modeļus, piemēram, taisnstūra formā. Jā, tie izskatīsies moderni, taču, ja tualetes podam kas notiks, būs diezgan grūti atrast piemērotas rezerves daļas.

Poda vāks, kas skaļi aizcērtas. Teju ikvienam ir nācies sastapties ar situāciju, kad tīšām vai netīšām aizverot poda vāku, tas aizcērtas tik skaļi, ka pašam jāsabīstas. Meklē tādus tualetes podus, kuru vāki vai nu aizveras lēni, vai arī tā materiāls ir mīksts un nerada troksni.

Dažādas krāsas, izņemot baltu. Lai arī sākotnēji var šķist, ka netradicionālas krāsas tualetes pods var būt kas ļoti oriģināls, padomā par šādas santehnikas izmantošanu ilgtermiņā. Vai tiešām šāds eksperiments atmaksāsies? Un, ja tu nolemsi savu mājokli pārdot, vai pircēji priecāsies redzēt tualeti ar spilgti zilu podu? Diez vai. Baltā krāsa ir klasika, kas nekad neiziet no modes.

Pārāk garš tualetes pods. Pirms izvēlies īsto poda modeli, paķer mērlenti un aizej uz tualeti, lai izmērītu, cik daudz vietas vari atvēlēt. Lai arī daudzi cilvēki novērtē komfortu, atceries, ka dažus centimetrus garāks pods aizņems vairāk vietas telpā. Ja tualete ir neliela, šim parametram ir jāpievērš īpaša uzmanība.
Sēdeklis ar dizainu. Jā, mēs zinām, ka ir pieejami tualetes podi, kuru sēdvietas veidotas ar īpašu dizainu. Taču šis triks ne vienmēr veiksmīgi pilda savu funkciju. Atceries, ka klasiskas vērtības nekad nebūs kļūda savukārt eksperimenti ar dizainu var novest pie izķēmotas tualetes, kurā būs kauns laist ciemiņus.
Pārāk augsts tualetes pods. Mūsdienās tualetes podi ir pieejami dažādos augstumos. Atceries, ka augstāks pods nodrošinās komfortu garāka auguma cilvēkiem, kā arī senioriem, taču te nav piemēroti ikvienam. Tāpēc, iegādājoties modeli, kurš ir augstāks par standarta podiem, padomā, vai tā ir īstā izvēle, piemēram, ja mājās ir mazi bērni.

Lēts tualetes pods. Jā, protams, ka ir iespējams iegādāties podu, kas maksā mazāk par 100 eiro. Taču, ņemot vērā to, ka šāda veida santehnika parasti tiek pirkta ar domu, ka tā kalpos vairākus gadus, padomā, vai ir vērts ieguldīt naudu nekvalitatīvā precē, kura, iespējams, pēc gada jau būs jālabo vai pat jāmaina, jo tā sāks pilēt, plaisāt utt.

Skalojamā kaste, kas raso. Šī ir viena no ļoti nepatīkamām blakusparādībām, kas mēdz piemeklēt tualetes podu skalojamās kastes. Taču no tā iespējams izvairīties, iegādājoties kasti, kas ūdens strūklu padod ar spiediena palīdzību. Šādiem modeļiem ūdens tvertne ir iebūvēta iekšpusē, tāpēc ārējais karkass ir pasargāts no rasošanas.

Apgrūtināta kopšana. Izvēloties tualetes podu, kuram skalojamā kaste novietota atsevišķi, ir jārēķinās ar to, ka būs dažādi kloķīši, savienojuma vietas utt., kurām nevarēs viegli piekļūt, lai tās notīrītu. Lai atvieglotu kopšanu, vari izvēlēties komplektu, kurā pods un skalojamā kaste ir apvienoti.
Skalojamā kaste, kas tērē daudz ūdens. Kā zināms, par ūdens patērēšanu ikviens no mums maksā, turklāt diezgan lielas summas, tāpēc ir nepatīkami, ja tualetes santehnika izšķērdē ūdeni. Izvēlies tādu modeli, kuram ir dalītā skalojamā kaste ar divām tvertnēm, piemēram, 3 un 6 litriem. Pods ar vienu tvertni nebūs prātīga izvēle tiem, kas vēlas ietaupīt.

Tualetes poda iegādei nav jābūt grūtam uzdevumam. Ņem vērā šīs kļūdas, lai zinātu, no kā izvairīties. Ja vēlies atrast labākos modeļus no labākajiem, noteikti ienāc Prof.lv, kur atradīsi dažāda veida tualetes podus u.c. santehniku savam mājoklim!