Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē plīsuša ūdensvada dēļ applūst divi dzīvokļi un salons “Dīva”

Guna Mikasenoka

2018. gada 15. marts 11:52

1523
Aizkrauklē plīsuša ūdensvada dēļ applūst divi dzīvokļi un salons “Dīva”

Vakar, 14. martā, pulksten 20.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bērzu ielas 6. māju Aizkrauklē, kur piecstāvu dzīvojamajā mājā bija jūtams sadūmojums — “Staburagu” informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Uz notikuma vietu izbrauca Aizkraukles ugunsdzēsēju glābēju ekipāža, automašīna ar autokāpnēm, kā arī Jaunjelgavas  ugunsdzēsēji glābēji, jo izsaukums tika saņemts uz dzīvojamo māju un ugunsgrēka apjoms nebija zināms.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī plīsis karstā ūdens vads, tādēļ ūdens padeve tika atslēgta, kā arī tika atslēgta elektrība.

SIA “Lauma A” valdes loceklis Modris Bite informē, ka dzīvoklī karstā ūdens  cirkulācijas plastmasas vadam tika pārrauta savienojuma vieta, un karstais ūdens spaiņiem gāzās dzīvoklī, kā arī tecēja lejup uz otro un pirmo stāvu. Pēc sākotnējās versijas, kaut kas iepriekš dedzis, un karstuma dēļ tikusi bojāta savienojuma vieta. Tomēr pašlaik neviens nevar pateikt, kas īsti notika.

Dzīvokļa saimnieces meita un dēls stāsta, ka vannas istabā veļas mašīna tobrīd nestrādāja, nekādas elektroierīces nedarbojās, tādēļ nav izprotams, no kā varēja sākties degšana. Par notikušo viņi ir šokā.

Vairāk lasiet laikraksta “Staburags” 16. marta numurā.