Staburags.lv ARHĪVS

Garda kafija rīta agrumā

.

2018. gada 13. marts 00:00

199
Garda kafija rīta agrumā

Lai tiktu pie garšīgas, aromātiskas un kvalitatīvi labas kafijas rīta agrumā, nebūt nav jādodas uz tuvējo kafejnīcu. Teiksiet, ka mājās gatavotā kafija nav tik aromātiska, garšīga vai kvalitatīva? Jūs kļūdāties! Un tikai tāpēc, ka arī mēs katrs savās mājās varam ieviest lieliskus kafijas aparātus, kas spēs pagatavot vienlīdz garšīgu un kvalitatīvu kafiju. Tas nebūt nenozīmē, ka obligāti jāiegādājas lielie profesionālie kafejnīcu kafijas aparāti – pietiks ar daudz pieticīgākiem, tomēr augstas kvalitātes un funkcionalitātes kafijas automātiem, kas spēs nodrošināt to, ka arī mūsu mājoklī varēs pagatavot lielisku kafiju.

Turklāt tas būs lielisks ietaupījums – tā vietā, lai dotos uz kafejnīcu pēc kafijas krūzes ar maigām piena putām vai īpašu aromātu, varēsim tieši šādu kafijas tasi pagatavot savā virtuvē sev un ciemiņiem, kas noteikti par šādu iespēju būs patīkami pārsteigti.

Kā pareizi izvēlēties kafijas automātu, kas spētu pilnībā apmierināt mūsu kafijas gardēža vēlmes, vienlaikus neiztērējot pārāk lielas naudas summas par automātu? Jā, profesionālie kafijas aparāti ir ļoti dārgi – sākot no vairākiem simtiem līdz vairākiem tūkstošiem eiro, un diezin vai mums virtuvē nepieciešams šāds aparāts (ņemot vērā, ka tas aizņem arī gana daudz vietas, kā esam novērojuši kafejnīcās). Tāpat šāda kafijas aparāta darbināšana (iegūstot no tā visu, ko vien var iegūt, ja reiz esam iegādājušies) prasa papildu zināšanas, kuras pa lielam var iegūt tikai kursos. Tieši tur var uzzināt, kā pareizi pagatavot kafiju ar savu jauno kafijas aparātu. Tāpēc nevajag pārspīlēt – lielisks pusprofesionālais kafijas automāts būs ļoti labs variants kafijas pagatavošanai mājās. Var dod priekšroku arī vēl pieticīgāka automāta izvēlei – galvenais ir zināt, kā izvēlēties.

Izvēloties kafijas aparātu, vispirms domājam par to, kāda kafija mums garšo un kādu kafiju vēlēsimies dzert, kad to būs iespējams pagatavot jaunajā aparātā. Vai tas būs espreso? Melna kafija? Kafija ar pienu? Latte? Cappucino? Kurš no šiem kafijas dzērieniem mums ir vistuvākais? Parasti esam vai nu melnās kafijas vai kafijas ar pienu (un tās dzērienu) mīļotāji. Bet gadās arī tā, ka katrs ģimenē mīl sava veida kafiju, un tad jau tā kafijas aparāta izvēle kļūst nedaudz sarežģītāka. Melno kafiju gatavo visi automāti kā viens, bet lai tiktu pie kafijas ar maigām un gardām piena putiņām, nepieciešams izvēlēties jau specifiskāku kafijas aparātu.
Pats process ir nozīmīgs. Ir cilvēki, kas kafijas pagatavošanas procesu izbauda tikpat ļoti, cik pašu kafijas dzeršanas procesu, tāpēc ar kafijas aparāta iegādi noteikti nevajadzētu laupīt sev šo prieku – pagatavot rīta kafijas tasi pašam sev. Ir kafijas automāti, kur atliks nospiest tika vienu taustiņu un brūnais kafijas virums jau līs mūsu tasītē pats, vai arī kafijas aparāti, kur varēsim paši darboties kā īsti baristas, lai pagatavotu sev kāroto kafijas krūzīti. Viss atkarīgs no pašu vēlmēm. Elementārākie ir kafijas aparāti, kas gatavo kafiju no spilventiņiem vai kapsulām (ilgtermiņā gan sanāk dārgi, turklāt nav arī tik dabīgi un aromātiski), toties pagatavošana ir vienkārša un kafija ir garda.

Komforts vienmēr ir būtisks – arī ja runājam par kafijas aparātiem. Vai vēlamies, lai kafijas aparāts atceras mūsu iemīļotās kafijas pagatavošanas receptes (ir aparāti, kam pastāv šāda iespēja), bet varbūt vēlamies kafijas parātu, kas ir vienkāršs un elementārs, saglabājot mums prieku – pagatavot kafiju pašiem? Izvēle ir mūsu katra paša ziņā. Ienāc interneta veikalā 220.lv un apskati piedāvājumu!