Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņās piedāvā kukuli

www.staburags.lv

2018. gada 8. marts 10:27

493
Pļaviņās piedāvā kukuli

Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece “Staburagu” informē, ka 7. martā pulksten 21.31 Pļaviņās, apdzīvotā vietā, 1954. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu Nissan brauca, luksoforā degot sarkanajam signālam.

Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu pamanīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa Kārtības policijas darbinieki. Lai netiku noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, autovadītājs policijas darbiniekam mēģināja piedāvāt 50 eiro lielu kukuli. Viņš tika aizturēts un par kukuļa piedāvāšanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas. Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu piedāvāšanu amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļa piedāvātāja interesēs, paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šogad Zemgales reģiona policisti par kukuļdošanu aizturējuši jau 10 autovadītājus.
         
Valsts policija arī informē, ka 7. martā pulksten 21 konstatēts — Aizkrauklē pagaidām nenoskaidrotos apstākļos 1964. gadā dzimušai sievietei nozagts naudas maks ar naudu un dokumentiem. Sākts kriminālprocess.