Staburags.lv ARHĪVS

Milzu līdaka uzķeras uz dzīvās ēsmas

Guna Mikasenoka

2018. gada 6. marts 10:26

3103
Milzu līdaka uzķeras uz dzīvās ēsmas

Draugi Toms Gaigalnieks un Adriāns Strigins vienā no februāra pēdējām dienām Rīteru karjerā izvilkuši lielāko  lomu savā dzīvē — 1,12 metrus garu un 9,2 kilogramus smagu līdaku. Zēni ar visu līdaku ieradās “Staburaga” redakcijā, lai lomu pieteiktu konkursam ““Staburaga” zivs”.

Abi zēni kopā ar Adriāna tēvu februāra nogalē devās uz Rīteru karjeru, lai vēl izmantotu pēdējo iespēju ķert līdakas, jo nārsta dēļ no 1. marta līdakas makšķerēt aizliegts. “Ieradāmies ap pusastoņiem rītā un katrs izurbām divus āliņģus. Sākumā ķērām mailītes, likām tās kā dzīvo ēsmu uz ūdas āķa,” viņi stāsta.
Adriāna tēvs  makšķerējis tālāk no abiem zēniem, un viņam ķērušās raudas. Toms noķēris līdaku, taču tā bijusi pārāk maza, tādēļ palaista atpakaļ. Adriānam pie āķa pieķēries kaut kas liels, un viņš sācis zivi nokausēt. Tomēr āliņģa urbums izrādījās par mazu, lai lomu izvilktu. “Saucu palīgā Tomu, jo sapratu, ka viens galā netikšu,” stāsta Adriāns. Piesteidzies Toms un blakus āliņģim ieurbis vēl vienu caurumu, lai atvere būtu lielāka. Tad Adriāns milzeni satvēris aiz žaunām un izvilcis uz ledus, tajā brīdī nedomājot par spelgoni un nosalušām rokām. “Par tik lielu lomu no prieka sākām lēkāt,” stāsta veiksmīgie makšķernieki.
Adriāna mamma Sandra Zālīte no līdakas izvārīja gardu galertu, ar ko mielojās visa ģimene un radi.