Staburags.lv ARHĪVS

Iepērkamies gudri – kā izvēlēties velotrenažieri

.

2018. gada 6. marts 00:00

2034
Iepērkamies gudri – kā izvēlēties velotrenažieri

Nesatraucies! Iemācīties nopirkt velotrenažieri tā, lai tu iegūtu visu, ko vēlies, kā arī ietaupītu naudu, nemaz nav tik sarežģīti. Svarīgākais, kas tev jāsaprot – ko tu sagaidi no šī trenažiera? Ja vari izveidot listi ar svarīgākajām funkcijām un īpašībām, kurām tam jāpiemīt, tu esi uz pareizā ceļa. Pēc šī raksta izlasīšanas tu zināsi par šīm fitnesa iekārtām daudz vairāk, kā arī spēsi noteikt, kuri modeļi tev ir piemērotākie.

Kādas īpašības tev ir svarīgākās?

Ja tu tikai tagad sāc savus meklējumus, vai arī esi apjucis plašajā velotrenažieru piedāvājumā, pirmais solis ir tev nepieciešamo funkciju un īpašību noskaidrošana, proti, kādam jābūt tavam trenažierim? Vai tu vēlies daudzpusīgu un dārgu, vai arī vienkāršu iekārtu, kas nodrošina pamata funkcijas? Vai trenažierim jābūt viegli pārvietojamam? Ja neesi pārliecināts, kas tev nepieciešams, piedāvājam tev svarīgākās lietas, kuras der pārdomāt.

  • Displejs

Šis, iespējams, tev ir pārsteigums, taču ne visi velotrenažieri ir aprīkoti ar displejiem. Patiesībā, lielākā daļa no tiem nav, izņemot, protams, modernākos modeļus. Padomā, vai šīs detaļas esamība tev ir svarīga?

Displejā redzami dažādi svarīgi parametri, piemēram, tu vari sekot līdzi laikam, sadedzināto kaloriju daudzumam, mērotajai distancei un pat savam sirds ritmam. Ja tu iegādāsies velotrenažieri ar ieprogrammētiem treniņiem, varēsi sekot līdzi uzstādītajai pretestībai. Vairums displeju ir LCD, un tiem arī ir apgaismojums, kas nodrošina datu saskatīšanu tumšākā vidē.

  • Treniņu programmas

Vai tu esi ieinteresēts iegādāties trenažieri, kurā jau ir ieprogrammēti vairāki treniņi? Ja tā, mūsdienās veikalos un internetā pieejamie modeļi piedāvā daudzveidīgas programmas. Kādam velotrenažierim tās var būt astoņas, citam – 30. Treniņu programmas atšķiras pēc dažādiem kritērijiem, kurus cilvēks pats var uzstādīt, piemēram, sava ķermeņa parametriem, sirds ritma, izpildot fitnesa testu utt.

  • Pretestība

Šis ir svarīgs kritērijs trenažiera izvēlē. Ja tu vēlies augstas intensitātes kardio treniņus, vajadzēs velotrenažieri, kuram iespējams uzstādīt pietiekami lielu pretestību. Vidēja un augsta cenu līmeņa modeļiem tā parasti nav problēma, taču, izvēloties lētāku preci, rūpīgi jāizpēta trenažiera parametri. Cik ļoti tu vēlies kontrolēt trenažiera pretestību? Ir tādas iekārtas, kurām pieejami astoņi slodzes līmeņi, citām savukārt ir 25 un vairāk. Izvēloties modeli ar vairāk līmeņiem, tu iegūsi plašāku kontroli pār saviem treniņiem, samazinot vai palielinot pretestību pēc savām vēlmēm.

  • Audio sistēma

Vai tev patīk klausīties mūziku treniņu laikā? Iespējams, tev būs nepieciešams trenažieris ar iebūvētiem skaļruņiem. Mūsdienās ir pieejami vairāki modeļi ar šādu funkciju, kas padara sportošanu daudz baudāmāku un interesantāku.

  • Bluetooth

Arī šī ir modernāko velotrenažieru modeļu funkcija, kas lieliski papildina treniņus, jo tu vari iekārtu savienot ar savu viedtālruni, un piefiksēt savus rezultātus aplikācijā. Pēc tam vari sekot līdzi progresam.

  • Sēdeklis

Lai arī ikviens velotrenažieris ir aprīkots ar sēdekli, to pielāgošanas iespējas atšķiras. Pievērs uzmanību, vai tevis izvēlētajam modelim var mainīt sēdekļa augstumu, kā arī priekšpusi un aizmuguri. Nozīme ir arī materiālam, jo tas nodrošina komfortu treniņu laikā. Arī lielumam jābūt pietiekamam.

  • Svara ierobežojums

Vienmēr atceries pārbaudīt to, kāds ir velotrenažiera lietotāja maksimālais pieļaujamais svars! Piemēram, interneta veikalā 220.lv pieejamajiem trenažieru modeļiem svara ierobežojums atšķiras – tas var būt 100, 120, 150 kg utt. Maksimālais svars arī norāda uz to, cik stabils būs trenažieris – jo tas lielāks, jo labāk. Tāpat tas arī ilgāk kalpos.