Staburags.lv ARHĪVS

Bīdāmie vārti — nelielām teritorijām piemērots risinājums

.

2018. gada 27. februāris 00:00

310
Bīdāmie vārti — nelielām teritorijām piemērots risinājums

Teritorijas labiekārtošana un drošības risinājumu ieviešana ir aktuāla gan privātās, gan sabiedriskās, gan industriālās zonās. Tāpēc visi risinājumi ir jāizvēlas rūpīgi un tālredzīgi.

Ripo-Baltic ražotie bīdāmie vārti ir viens no drošības elementiem, kas ir  piemērots dažādu objektu, it īpaši nelielu teritoriju aprīkošanai. Bīdāmie vārti nodrošina vairākas priekšrocības, ko novērtēs gan ģimene privātmājā, gan ražošanas uzņēmums. Bīdāmie vārti apvieno funkcionalitāti, izturību, ērtības un labu izskatu.

Maksimāli izmantota teritorija
Ja pagalma teritorija ir neliela, tad ir apdomīgi jārīkojas ar katru kvadrātmetru, lai varētu atrast piemērotu vietu visam nepieciešamajam. Šādā situācijā uz iekšu verami vārti būtu platības nelietderīga izmantošana, jo vienmēr jārēķinās, ka vārtu vēršanās laukumam jābūt brīvam. Nelielā pagalmā tas var būt kaitinoši. Bīdāmie vārti pilnībā atrisina šo situāciju, vārtu darbībai nav nepieciešams neviens lieks centimetrs. Uzņēmumu teritorijā tas var būt ļoti būtiski, jo notiek gan aktīva transporta kustība, gan platība var tikt izmantot preču un izejmateriālu novietošanai, kas ļauj optimizēt darba procesu.

Auto var atstāt pie pašiem vārtiem
Bīdāmie vārti atrisina arī jautājumu par auto novietošanu pie vārtiem. To droši var darīt, nedomājot, vai ievērots vajadzīgais attālums, lai atvērtu vārtus, kā tas ir veramo vārtu gadījumā. Tas arī ļauj teritorijā novietot vairāk automašīnu. Privātmājā šie uz vārtu rēķina iegūtie pāris metri var būt izšķiroši, lai pagalmā varētu ērti novietot vairāk par vienu auto.

Labāk piemēroti platām iebrauktuvēm

Industriālos objektos un nereti arī lielākos privātajos īpašumos iebrauktuves ir diezgan platas, lai droši varētu pārvietoties liela izmēra transporta līdzekļi. Bīdāmie vārti šādos gadījumos ir vispiemērotākie, jo ar tiem var norobežot jebkura platuma iebrauktuvi, nodrošinot precīzu vārtu darbību un ērtu to lietošanu.

Atvērtā veidā neaizšķērso ielu

20180226-1747-varti.jpg

Gadījumos, kad teritorija ir pieguloša brauktuvei, īpašniekam ir jādomā arī par vajadzīgajiem drošības aspektiem. Vārti nevar vērties uz ielas pusi, kā arī nedrīkstētu notikt kavēšanās ar vārtu aizvēršanu un atveršanu. Bīdāmie vārti, kas aprīkoti ar automātiku, ir vispiemērotākais variants, jo atveras, bīdoties uz sāniem un neaizšķērsojot ne ārējo, ne iekšējo teritoriju, kā arī nav nepieciešams izkāpt no auto, lai vārtus atvērtu, tādejādi tiek ietaupīts laiks, kas vajadzīgs, lai iebrauktu teritorijā. Ja brauktuvē ir intensīva auto un gājēju plūsma, tad tas ir ļoti būtiski, lai nodrošināt gan savu, gan citu satiksmes dalībnieku drošību. Tāpat arī šādā situācijā bīdāmie vārti var atrasties tieši brauktuves malā, jo tie netraucē.

Vienkārša apkope
Bīdāmo vārtu konstrukcija ir pamatīga un izturīga, tāpēc ikdienā tie ir neprasa īpašu uzmanību. Bīdāmo vārtu konstrukcija būs izturīga pret laika apstākļu un spēcīga vēja ietekmi, nezaudējot savu funkcionalitāti un ģeometriju. Bīdāmie vārti ir īpaši ērti ziemā, jo nav jādomā par to, lai vienmēr būtu notīrīts sniegs no vārtu vēršanās zonas. Bīdāmo vārtu darbībai sniegs netraucē, nav jārēķina no rīta laiks sniega tīrīšanai, lai vispār varētu atvērt vārtus un izbraukt no teritorijas

Mazāks negadījumu risks
Bīdāmie vārti ļaus izvairīties no negadījumu iespējamības, kas ir daudz augstāka, ja ir ierīkoti veramie vārti. Kas tad var notikt? Atvērtos vārtos var ietriekties gan ar auto, gan bērni ar velosipēdu, vārti var aizķerties, tajos ir lielāks risks iespiest pirkstus.

Vārtus var pielāgot īpašuma arhitektūrai

20180226-1749-varti2.jpg

Bīdāmo vārtu dizains ir pielāgojams pircēja vēlmēm. Vārtu rāmi var papildināt ar jebkuru materiālu, kas iederas kopējā teritorijas un ēkas vizuālajā risinājumā. Tādā veidā var uzlabot īpašuma izskatu un pat palielināt tā vērtību tirgū. Kvalitatīvi bīdāmie vārti ir elements, kas tiks novērtēts kā ļoti būtisks gan drošības, gan dizaina aspektā.

Vajag vai nevajag teritorijai žogu un vārtus? Tas mūsdienās vispār vairs nav apspriežams, jo vajadzība pēc drošības ir sasniegusi tiešām vienu no augstākajiem punktiem. Katru dienu dzirdam par zadzībām un dažādiem noziegumiem. Mēs gribam, lai māja, bērni, automašīna, mājdzīvnieki, materiālās vērtības būtu drošībā. Tie, kuriem ir bizness, vēlas, lai uzņēmuma teritorijā ir gan droši strādāt, gan ērti pārvietoties, kā arī visa kustamā manta ir drošībā.  Tāpēc kvalitatīvi vārti uz žogs ir viena no pirmajām drošības barjerām, kas nu jau vairs nav greznība, bet gan nepieciešamība.

Bīdāmie vārti noteikti būs viena no labākajām izvēlēm, ko var izdarīt sava īpašuma un savu ikdienas ērtību labā.