Staburags.lv ARHĪVS

Jauns dīvāns tavā mājoklī – kam pievērst uzmanību?

.

2018. gada 26. februāris 00:00

274
Jauns dīvāns tavā mājoklī – kam pievērst uzmanību?

Jauna dīvāna iegāde ir visai nozīmīgs solis. Kādam, iespējams, tas šķiet vēl svarīgāks par jaunas mašīnas pirkšanu. Lai arī, protams, dīvāni nemaksā tik daudz, cik auto, to cenas tik un tā var būt diezgan augstas, atkarībā no materiāla, dizaina utt. Ja arī tavā mājoklī šobrīd vai nākotnē būs nepieciešams jauns dīvāns, atceries šajā rakstā minētos faktorus, kuriem jāpievērš uzmanība, iegādājoties šādu mēbeli.

Kā dīvāns tiks izmantots? Vai tas paredzēts gulšņāšanai pie TV ekrāna, vai arī svinīgākais viesu uzņemšanai? Iespējams, formālām tikšanās reizēm? Lai arī komforts ir svarīgs abos gadījumos, pievērs uzmanību tam, kā tu skaties TV. Ja tu labprāt atpūtini kājas pēc garas darba dienas, uzliekot tās uz paaugstinājuma, dīvāns ar kāju balstu būs laba izvēle.

Kāds ir pamats? Metāla, cietkoksnes un priedes rāmji mūsdienās ir populārākie. Lai izvēlētos savējo, atceries, ka cietkoksne ir izturīgs materiāls, kas kalpos ilgāk nekā, piemēram, priede. Svarīgi ir pievērst uzmanību arī savienojumu vietām – lai tās būtu rūpīgi salīmētas un saskrūvētas. 

Tāpat arī dūnas, putas, dīvāna spilveni un atsperes ir svarīgi elementi, kas spēj ietekmēt kopējo dīvāna ērtumu, atbalstu un izturību ilgtermiņā.

Audumu vai ādu? Abiem šiem materiālu veidiem ir savas priekšrocības, tāpat, ja tu jau esi pieradis pie viena veida, grūti būs pārslēgties uz citu. Āda galvenokārt ir cietāks materiāls, kā arī tas ilgāk kalpo, taču prasa regulāru kopšanu. Tāpat ādas dīvāni nebūs labākā izvēle telpā, kurā ir mājdzīvnieki, jo asi nagi ādu ātri vien var sabojāt. Savukārt auduma mēbeļu kategorijā nereti atrodami lēti dīvāni, kas ir svarīgi tiem, kuri vēlas iepirkties ierobežotā budžetā. Auduma pārvalks ziemas laikā sildīs, bet vasarā atdzesēs, taču jāatceras, ka tas arī būs uzņēmīgāks pret traipiem.

Cik daudz vietas tev ir? Pārāk liels dīvāns izskatīsies smieklīgi mazā istabā. Savukārt pavisam maza mēbele it nemaz neizcelsies, ja to novietos plašā telpā. Apdomā, kāda izmēra dīvāns izvēlētajai istabai būtu piemērotākais. Atceries, ka vietu aizņem arī roku balsti un atzveltnes, ierobežojot sēdēšanas platību pašā mēbelē.

Vēl viens aspekts, kas nereti tiek aizmirsts, ir piekļūšana telpai, kurā dīvāns jānogādā. Protams, ja mēbele ir izjauktā veidā, ienešana pa logu vai durvīm būs daudz vienkāršāka, taču, ja dīvāns jau ir salikts, pārliecinies, ka durvju ailes, logi utt. ir pietiekami plaši, lai pa tiem ienestu dīvānu. Ja mitinies dzīvoklī, nozīme ir arī kāpņu telpas durvīm un liftam.

Tu saņem to, par ko esi samaksājis. Dīvānu cenas ir visai atšķirīgas. Piemēram, interneta veikalā 220.lv tu atradīsi dīvānus, kas maksā, sākot no 180 līdz pat 630 eiro. Tāpat, protams, ir pieejami arī mīkstie krēsli, mēbeļu komplekti utt. Tādēļ, ja vēlies, lai tavs dīvāns kalpotu vismaz pāris gadus, izvēlies labāko kvalitāti, kādu vari atļauties! Pievērs uzmanību dažādām akcijām un atlaidēm, kas tev var noderēt, lai noskatīto modeli iegādātos lētāk.

Papildus visam, pērkot jaunu dīvānu, centies izvēlēties ko tādu, kas tev patiešām patīk! Mēbelei jābūt ne tikai pievilcīgai, bet arī pietiekami ērtai, lai gan mājokļa iemītnieki, gan arī viesi justos lieliski, apsēžoties jaunajā dīvānā. Ja izvēlies mierīgākas, piezemētākas krāsas mēbeli, to jebkurā brīdī vari atsvaidzināt ar košiem un stilīgiem dīvāna spilveniem.