Staburags.lv ARHĪVS

Policija atgādina: gājējus tumsā bez atstarotājiem nevar pamanīt!

Policija atgādina: gājējus tumsā bez atstarotājiem nevar pamanīt!

Vakar pulksten 20.25 Kandavas pagastā, ceļa posma Rīga—Ventspils 95. kilometrā, automašīna “Renault Master”, kuru vadīja 1991.gadā dzimusī sieviete, uzbrauca uz ceļa braucamās daļas guļošam 1975. gadā dzimušajam vīrietim. Vīrietis ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā. 

Sākotnēji, izvērtējot visus lietas apstākļus, var secināt, ka šis gājējs jau bija cietis no sadursmes ar citu automašīnu, kas aizbraukusi no notikuma vietas.  Šobrīd policija skaidro visus notikušā apstākļus un lūdz atsaukties aculieciniekus, kas minētajā laikā varēja atrasties notikuma vietā.

Lai mazinātu riskus iekļūt ceļu satiksmes negadījumā, jo īpaši diennakts tumšajā laikā, gājējiem un velosipēdistiem ir jābūt labi pamanāmiem. Diemžēl ir gadījumi, kad šīs prasības tiek ignorētas, tādējādi tiek apdraudēta gan sava, gan arī citu cilvēku dzīvība. Svarīgi atcerēties, ka ārpus apdzīvotām vietām gājējiem jāpārvietojas pa ceļa kreiso pusi. Vēršam uzmanību uz to, ka diennakts tumšajā laikā autovadītājiem ir grūtāk pamanīt tos gājējus un velosipēdistus, kuri ir ģērbušies tumšās drēbēs un nelieto atstarojošos elementus (atstarojošās vestes) vai lukturīti.

Policija atgādina autovadītājiem ievērot ceļu satiksmes noteikumus un būt modriem, jo īpaši ārpus apdzīvotām vietām, vēršot pastiprinātu uzmanību uz ceļu, lai savlaicīgi pamanītu gājēju vai velosipēdistu. Sakarā ar ziemas periodu autovadītājiem nebūt pārgalvīgiem, jo ceļš var būt slidens, līdz ar ko braukšanas ātrums un distance ir jāizvēlas atbilstoši ceļa apstākļiem.