Staburags.lv ARHĪVS

Neretā aizvadīts skijoringa un ziemas motokrosa čempionāta 3. posms

Agita Grīnvalde-Iruka

2018. gada 17. februāris 20:56

6308
Neretā aizvadīts skijoringa un ziemas motokrosa čempionāta 3. posms

Neretā aizvadīts Latvijas Motosporta federācijas rīkotais Latvijas čempionāta skijoringā un ziemas motokrosā 3. posms. Šāds pasākums te notika pirmo reizi. Jaunizveidotajā trasē, kuru federācija akreditējusi trijiem gadiem, sabrauca sportisti no visas Latvijas. Pāris braucēju uz sacensībām pašā pierobežā bija ieradušies arī no Lietuvas.

Daudzi sportisti, kas Neretā nekad iepriekš nebija bijuši, ļoti atzinīgi novērtēja trasi, kuru veidoja vietējās biedrības "Saules sporta klubs" pārstāvji. Arī skatītājiem tā bija labi pārskatāma un interesanta."Saules sporta kluba" pārstāvji īpaši šim posmam bija sagādājuši balvas uzvarētājiem un arī paši sportisti rūpīgi gatavojušies sacensībām. Skijoringā gan brauca tikai viens pāris — Aivars Apeināns un Nauris Beļūns. Aivars ir pieredzējis motosportists, Latvijas čempiona titula ieguvējs, taču Nauris uz slēpēm aiz motocikla sestdien stājās pirmo reizi. Neretieši šajā posmā kāpa arī uz goda pjedestāla. Rainers Timko, piepildot tēva Jura sapni par startu un panākumiem motosportā, šajā posmā MX85 klasē ieguva otro vietu, bet iepriekšējā posmā kāpa  uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Uz goda pjedestāla divas reizes kāpa arī koknesietis Oskars Dzirkalis, kurš motokrosā ir jau vairāk nekā desmit gadus. Pārī ar Didzi Gorbenko skijoringā lielajā tautas klasē iegūta pirmā vieta, bet lielajā meistaru klasē — otrā.

Agitas Grīnvaldes-Irukas foto