Staburags.lv ARHĪVS

Koknesē nodeg guļbūve

www.staburags.lv

2018. gada 13. februāris 16:12

589
Koknesē nodeg guļbūve

11. februāri  pulksten  20.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Kokneses pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā — informē VUGD pārstāve Agrita Vītola. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu guļbūve ar dakstiņu jumtu 80 m2 platībā. Saimnieka nebija mājās, liesmas pamanīja kaimiņš, kad tās jau bija tikušas līdz jumtam.

Notikuma vietā strādāja divas ugunsdzēsības automašīnu ekipāžas no Aizkraukles, pa vienai no Pļaviņām un Jaunjelgavas, kā arī no Iršiem palīgā ieradās Kokneses novada pašvaldībai piederošā ugunsdzēsības automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji ūdeni ņēma no tuvumā esošā kaimiņa dīķa, pirms tam izzāģējot ledu. Kad dīķis bija sauss, glābēji pēc ūdens brauca uz Kokneses centra hidrantiem.

Nosargājot blakus esošo ēku, pulksten  6.24 ugunsgrēks tika likvidēts. Diemžēl guļbūve ir pagalam. Tās pirmajā stāvā atradās garāža, kurā bija remonta un celtniecības materiāli, otrajā stāvā — dzīvojamās istabas. Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece informē, ka ugunsgrēks, iespējams, sācies elektroinstalācijas bojājumu dēļ.