Staburags.lv ARHĪVS

Patēriņa aizdevums internetā – lamatas ātras naudas tīkotājiem vai ērts rīks gudrajiem?

.

2018. gada 13. februāris 00:00

455
Patēriņa aizdevums internetā – lamatas ātras naudas tīkotājiem vai ērts rīks gudrajiem?

Šķiet, reti kura tēma mūsdienu publiskajā pasaulē tiek apspriesta tik ļoti kā nauda. Cik kurš pelna? Cik saņem ministri? Kā tiek tērēta “nodokļu maksātāju nauda”? Cik saņem kaimiņš? Tāpat, domājot par naudu un ikdienas iztikas līdzekļiem, nereti nākas pabrīnīties, kur vieni liek savu naudu, ja reiz neko nevar atļauties, vai, gluži otrādi, kur citi ņem naudu, lai ceļotu, brauktu ar dārgām automašīnām un dzertu šampanieti brokastīs. Protams, tās ir retoriskas tēmas. Daudz praktiskāka tēma – ātrie kredīti un dažādi patēriņa aizdevumi, ko tik plaši un intensīvi piedāvā. Tad nu šoreiz nedaudz par aizdevumiem – kas par tiem būtu jāzina?

Kas ir patēriņa aizdevums?
Patēriņa aizdevums ir naudas aizdevums, kuram var pieteikties ikviena pilngadību sasniegusi persona ar stabiliem ikmēneša ienākumiem un labu kredītvēsturi. Jau pats nosaukums daudz pasaka priekšā par šāda kredīta mērķi un būtību – tas ir paredzēts ikdienas vajadzībām. Par tā izmantošanu nekādā veidā nav jāatskaitās (atšķirībā no, piemēram, hipotekārā kredīta, kas ir paredzēts tieši nekustamā īpašuma iegādei, vai auto līzinga, kas nozīmē, ka drīkst iegādāties tikai auto).

Kādās situācijās patēriņa aizdevums ir noderīgs?
Vajadzības ir dažādas. Cik cilvēku, tik plānu. Bet – īsumā var ieskicēt dažus galvenos virzienus, kādēļ cilvēki izvēlas pieteikties patēriņa aizdevumam:
Neliels remonts. Sakopta vide iepriecina un iedvesmo. Kā arī – nevar noliegt, ka remontēšana latviešiem ir asinīs. Ne velti asprāši smej, ka remontu nevar pabeigt, to var tikai uz laiku pārtraukt. Patēriņa aizdevums ļauj īstenot vides uzlabošanas ieceres, nekrājot naudu.

Lielāku preču vai sadzīves tehnikas iegāde. Lai arī lielo sadzīves tehniku dažādi veikali piedāvā līzingā, nereti pircēji izvēlas pie savas jau iekrātās naudas pievienot patēriņa aizdevuma līdzekļus un nopirkt jaunu ledusskapi, televizoru vai veļasmašīnu. Sadzīves tehnikas nomaiņa ilgtermiņā palīdz arī ietaupīt elektrību, jo jaunākās elektroierīces ir ne tikai glītākas, bet arī energoefektīvākas un klusākas.

Tuvāki vai tālāki ceļojumi. Lai pavadītu garās brīvdienas kaut kur siltākā stūrītī, kredītņēmēji nereti izmanto tieši patēriņa aizdevumu. Tas ir ērti un vienkārši, ļauj izmantot tūrisma kompāniju pēdējā brīža īpaši izdevīgo cenu piedāvājumus arī tad, ja nav izdevies iekrāt naudu atvaļinājumam.

Svētki un svinības. Tā kā arvien populārāk kļūst svētkos dāvināt naudu, kredītdevēji ir novērojuši kādu interesantu tendenci – kredīti tiek ņemti svētku sarīkošanai, un pēc tam aizņēmums tiek atdots no sadāvinātās naudas. Būtībā – svētku viesi paši apmaksā sev piedalīšanos svētkos. Un ieguvēji ir visi – tā ir iespēja sarīkot lielisku ballīti, kur nekā netrūkst, jauki pavadīt laiku ar sev tuvajiem un dārgajiem, kā arī – pēc tam nav nekādu problēmu šādu kredītu atdot.

Dažādu kursu apmeklēšana.
Mērķtiecīgie zina, ka, lai sasniegtu panākumus, nākas apgūt kaut ko jaunu. Tādēļ patēriņa aizdevums reizēm tiek izmantots arī tāpēc, lai segtu maksu par kursiem, kuros iegūtās zināšanas vēlāk var izmantot, lai attīstītu savu biznesu. Īpaši bieži veiksmīgākie kursi ir saistīti ar skaistumkopšanu – frizieri, manikīra un pedikīra speciālisti, kā arī mākslīgo skropstiņu pieaudzēšanas meistares tirgū vienmēr ir pieprasītas. Lai šīs profesijas apgūtu, pietiek ar profesionālajiem kursiem.

Impulsīvu ideju īstenošana.
Nereti kredīts tiek izmantots oriģinālu dāvanu vai īpašu preču iegādei, lai iepriecinātu sevi vai citus. Vairs nav mēnešiem jāatliek nauda, lai iepriecinātu sevi ar, piemēram, jaunu televizoru. Kredīts ļauj iegādāties kāroto un pēc tam atdot aizņēmumu vairāku ikmēneša maksājumu veidā.
Neparedzēti izdevumi. Šis ir visbiežākais iemesls, kādēļ tiek ņemts patēriņa aizdevums. Dzīvē mēdz gadīties situācijas, kad izdevumu īsā laika posmā ir vairāk nekā ienākumu, līdz viss atgriežas ierastajās sliedēs, piemēram, neplānoti salūst kāda sadzīves tehnikas vienība, rodas veselības problēmas, aizkavējas alga un tamlīdzīgi. Kredīts ļauj mierīgi pārdzīvot šādus negaidītus brīžus un izlīdzināt izdevumus ilgākā laika periodā nākotnē.

Kā var saņemt aizdevumu?

Kredītdevēji ir īpaši parūpējušies, lai aizdevums internetā būtu īpaši vienkārši iegūstams. Atliek tikai atvērt tīmekļvietni Credit24.lv, reģistrēties un izveidot kontu (jāaizpilda vien daži anketas lauki) un pēc tam pārskaitīt uz norādīto kontu vienu centu, izmantojot internetbanku. Šī viena centa pārskaitīšana ārkārtīgi atvieglo kredītspeciālistu darbu, jo tādējādi uzreiz ir redzams jaunā klienta bankas konts, uz kuru pārskaitīt pieteikto kredītu, līdz ar to novēršot cilvēka kļūdas iespējamību, nepareizi pierakstot konta numuru.

Kādi ir patēriņa aizdevuma priekšnosacījumi un ierobežojumi?
Kā ikviens aizņēmums, arī patēriņa aizdevums, nozīmē finanšu saistības un atbildību. Līdz ar to, lai pasargātu lietotājus no pārsteidzīgiem lēmumiem (un iespējamiem sarežģījumiem nākotnē), Credit24 kredītu izsniegšanas politikā ir daži nosacījumi, kas ir jāievēro pirms pieteikuma aizpildīšanas.
Kredītam drīkst pieteikties tikai pilngadīgas personas.

Kredītam drīkst pieteikties tikai Latvijas iedzīvotāji.

Nepieciešams aktīvs bankas konts.

Piesakoties nepieciešams norādīt personas datus.

Pēc pieteikuma aizpildīšanas personas kredītvēsture tiek pārbaudīta pieejamajās datubāzēs.

Ja potenciālais kredītņēmējs atbilst Credit24 nosacījumiem, finanšu līdzekļi tiek pārskaitīt īsā laikā, un kredītņēmējs tos droši var izmantot pēc saviem ieskatiem.
Ikviens gadījums tiek izskatīts individuāli, līdz ar to atšķiras gan procentu likmes, gan maksimālās pieejamās summas. Patstāvīgajiem klientiem visi nosacījumi ir daudz izdevīgāki, līdz ar to ir vērts reģistrēties un izmantot viena kredītdevēja pakalpojumus.

Patēriņa aizdevuma internetā saņemšanas ierobežojumi
Kredīti tiek izsniegti tikai pilngadīgām personām ar stabiliem ikmēneša ienākumiem un labu kredītvēsturi. Tāpat vienlaikus var paņemt tikai vienu aizdevumu vai atvērt vienu kredītlīniju.

Kas ir Credit24 un kāpēc tas ir viens no patērētāju iecienītākajiem kredītdevējiem?

Credit24 ir starptautisks uzņēmums, kas Latvijas tirgū darbojas jau desmit gadu. Uzņēmuma pretimnākošā politika un atbildīgā izturēšanās pret klientiem un viņu vajadzībām nav palikusi nepamanīta – šis ir viens no kredītņēmēju iecienītākajiem kredītdevējiem. Lietotāji augstu vērtē piedāvātās aizņēmumu iespējas – aizdevumu internetā un kredītlīniju. Tāpat lietotāji atzīst, ka viņiem patīk iespēja izvēlēties kredīta atmaksas termiņus, kas ir vieni no garākajiem nebanku kredītdevēju vidū.

Kādēļ izvēlēties Credit24 patēriņa aizdevumu?
Credit24, domājot par savu klientu interesēm, vairs nepiedāvā kredītu pagarināšanu. Zinot, ka tieši kredīta atdošana vienā maksājumā klientiem rada visvairāk problēmu, Credit24 uzreiz piedāvā kredītu ar garāku atdošanas termiņu ar iespēju izvēlēties pat 36 mēnešu periodu. Kredīta summa tiek sadalīta atsevišķos vienādos mēneša maksājumos, ko ir vienkārši iekļaut savā budžeta plānošanā.

Credit24 piedāvātie kredīti ir ilgtermiņa kredīti bez ķīlas.

Credit24 aizdevuma priekšrocības

Credit24 piedāvātais patēriņa aizdevums internetā ir uz klienta ērtībām un vajadzībām vērsts risinājums, kas sniedz vairākas būtiskas priekšrocības:
Šis kredīts nebūs jāpagarina. Jau aizņemoties ir iespējams izvēlēties sev ērtāko atdošanas termiņu. Tā kā visa summa nav jāatdod vienā maksājumā, aizdevuma pagarināšana vairs nav nepieciešama.

Individuālām vajadzībām pielāgots aizdevums ar īpaši noteiktu procentu likmi.

Jāatmaksā tikai pamatsumma un noteiktie procenti, nekas vairāk.

Vienādi ikmēneša maksājumi ar iespēju izvēlēties pat 36 mēnešu atmaksas termiņu.

Bezmaksas noformēšana.

Bezmaksas atgādinājums par maksājuma datumu.

Tas ir vienkārši pieejams kredīts internetā ar ikmēneša maksājumu, kas pielāgots kredītņēmēja ienākumu līmenim.

Tāpat Credit24 atbalsta atbildīgu aizņemšanos un ievēro lietotāju intereses, tieši tādēļ visas kredītspeciālistu konsultācijas ir bez maksas, aizdevumu atmaksa ir elastīga, nav nekādu slēpto maksājumu – klientam jāatdod tikai kredīta pamatsumma un attiecīgie procenti par aizņēmuma izmantošanu. Jāatzīmē, ka patēriņa aizdevumi ar sliktu kredītvēsturi netiek izsniegti.

Bieži uzdotie jautājumi par Credit24 piedāvātajiem kredītiem

Kāda ir atšķirība starp aizdevumu un kredītlīniju?
Aizdevums internetā ir viens atsevišķs kredīts, ko var atdot izvēlētajā laika periodā no 1 līdz 36 mēnešiem. Savukārt kredītlīnija ir iespēja pieteikt kredītu un saņemt to savā kontā pa daļām nepieciešamajā apjomā. Tiklīdz paņemtā summa ir atdota, atkal kļūst pieejams viss kredītlimits. Piemēram, var pieteikt kredītlimitu 2000 eiro apmērā, vienā mēnesī izmantot tikai 100 eiro, procentus samaksāt tikai par to summu, kas ir izmantota, atdot paņemto summu 36 mēnešu laikā vai ātrāk. Un pēc tam atkal aizņemties, ja nepieciešams.

Vai vienlaikus var būt paņemts kredīts un būt atvērta kredītlīnija?

Lai aizsargātu patērētāju intereses un pasargātu viņus no neapdomīgas rīcības vai impulsīvu lēmumu sekām, divi kredīti vai kredīts un kredītlīnija vienlaikus netiek izsniegti.

Vai jaunietim, kuram ir stipendija, tiks izsniegts patēriņa aizdevums internetā?
Ja jaunietis ir vismaz 18 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs ar labu kredītvēsturi, tad jā. Tiesa, izsniegtā kredīta summa tiks pielāgota jaunieša iespējām segt mēneša maksājumu.

Kā patstāvīgais klients var saņemt kredītu?
Credit24 patēriņa aizdevums internetā ir ātri un vienkārši saņemams. Lietotājs var izvēlēties sev ērtāko veidu – aizpildot pieteikumu internetā, zvanot uz numuru 8824 vai rakstot uz adresi info@credit24.lv. Pieteikumi tiek izskatīti katru dienu no 8 rītā līdz pat desmitiem vakarā.

Kā notiek kredīta termiņa pagarināšana?

Credit24 neatbalsta kredītu pagarināšanu, līdz ar to klientiem jau aizņemšanās brīdī tiek piedāvāts garāks aizņemšanās termiņš, kā arī aizņēmums jāatdod vairāku mēneša maksājumu veidā. Samērīgi maksājumi vairāku mēnešu garumā novērš atdošanas grūtības un klientiem nemaz nav nepieciešams pagarināt kredītus, kā tas ir citos ātro kredītu uzņēmumos.

Kādu summu var aizņemties no Credit24?

Katram klientam limits tiek noteikts individuāli, izvērtējot maksātspēju un kredītvēsturi, kā arī ienākumus. Tādējādi tiek aizsargāti gan kredītdevēji, gan kredītņēmēji, jo tiek izsniegts tikai tāds līdzekļu apjoms, kas, balstoties uz pieejamo informāciju, klientam neradīs grūtības, atmaksājot aizņēmumu.

Vai tiek ņemta vērā kredītvēsture, izsniedzot kredītu?

Jā, izskatot pieteikumu, tiek pārbaudīta arī personas kredītvēsture. Ilgtermiņa kredīts ar sliktu kredītvēsturi nebūs pieejams. Tāpat arī netiek izsniegti ilgtermiņa kredīti bez darba vietas vai regulāriem ikmēneša ienākumiem. Tā kā tas ir patēriņa aizdevums bez ķīlas, noteikumi ir veidoti tā, lai aizsargātu gan kredītdevēja, gan kredītņēmēja intereses.

Kā saņemt Credit24 kredītu?

Ja rodas nepieciešamība aizņemties, atliek vien atvērt tīmekļvietni Credit24.lv un aizpildīt pieteikuma anketu, lai reģistrētos Credit24 sistēmā. Kad klients ir reģistrēts un apstiprināts, naudas līdzekļus var saņemt dažu minūšu laikā.

Ja arī Jums ir plāni, kuru īstenošanai noderētu papildu finanšu līdzekļi, ielūkojieties vietnē Credit24 un piesakieties kredīta saņemšanai! Tas ir ātri, vienkārši un neprasa nekādas īpašas prasmes. Reģistrēšanās ir bez maksas, tāpat arī nav jāmaksā par pieteikuma izskatīšanu.