Staburags.lv ARHĪVS

Aiztur automašīnu zagļus

Indulis Burka

2010. gada 9. jūlijs 09:13

1220
Aiztur automašīnu zagļus

Aizkraukles policijas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas darbinieki aizturējuši automašīnas zagļus, kuri Aizkrauklē nozagto automašīnu bija sabojājuši un pametuši Madonā. Aizturētie ir Kokneses novada iedzīvotāji.

Aizkraukles policijas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis informē, ka naktī uz 22. jūniju automašīnu VW Golf abi aizturētie nozaga Aizkrauklē, Spīdolas ielā 16.

— Paņēmuši vēl vienu līdzbraucēju, abi vīrieši krietni “pavizinājās” pa Kokneses novada ceļiem, tad pa Bērzaunes ceļu devās tālāk Vietalvas un Madonas virzienā. Automašīnai sabojāta apakšējā daļa, — saka Zīmeļa kungs. — Nākamajā dienā braucamo atrada pamestu Madonā. Tam bija beigusies degviela, bet braucēji acīmredzot tālāk līgot devās pašu spēkiem.

Veicot izmeklēšanas darbības policistiem izdevās noskaidrot personas, kuras varēja izdarīt šo zādzību, bet pēc dažām dienām viņus aizturēja.

Abi Kokneses novada iedzīvotāji jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā. Viens par huligāniskām darbībām, otrs jau vairākkārt tiesāts par automašīnu zādzībām. Viņš arī šoreiz uzņēmās vainu par izdarīto.

Policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas. Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.