Staburags.lv ARHĪVS

Salīdzinām spēļu konsoles — kādu izvēlēties?

.

2018. gada 31. janvāris 00:00

848
Salīdzinām spēļu konsoles — kādu izvēlēties?

   Gan video spēļu cienītāji, gan arī vecāki, kuri vēlas iepriecināt savas atvases vai sevi pašu, nereti sastopas ar jautājums – kādu spēļu konsoli izvēlēties? To ir tik daudz, un visas ir tik atšķirīgas! Turklāt jādomā, vai iegādāties spēļu konsoles internetā vai arī klīst pa veikaliem, stundām ilgi meklējot izdevīgāko piedāvājumu.
 Lai tev palīdzētu, interneta veikals 220.lv sagatavojis apskatu šobrīd populārākajiem spēļu konsoļu veidiem.

    Sony PlayStation 4
    Cik maksā šāda konsole?

    220.lv šobrīd pieejamas divu veicu PlayStation 4 konsoles – PlayStation 4 Slim, kuru zemākā cena ir aptuveni 260 eiro un PlayStation Pro, kura maksā, sākot no aptuveni 360 eiro.

    Kādēļ izvēlēties šo konsoli?

    Lai arī lielākā daļa populārāko konsoļu spēļu ir pieejama dažādās platformās, PlayStation joprojām piedāvā plašu klāstu ar spēlēm, kuras ir domātas tikai šai konsolei, sākot no fantastikas, līdz pat sacīkstēm.
    Izvēloties PlayStation 4 Pro modeli, tu iegūsi uzlabotu 4K izšķirtspēju, kas nodrošinās lielisku spēļu un dažādu aplikāciju, piemēram, Netflix, pieredzi. Tāpat šī konsole piedāvā iespēju izmantot Amazon Video, Hulu, kā arī dažādas citas interesantas un noderīgas aplikācijas.
    Ja iegādājos to saviem bērniem, vai ir iespējams uzstādīt vecāku kontroli?
    Lietotāji var ierobežot piekļuvi konkrētām spēlēm, balstoties pēc vecuma. PlayStation 4 ļauj noteikt piekļuvi atbilstoši līmenim. Piemēram, maksimālais līmenis ir devītais, kas piemērots cilvēkiem vecumā no 18 gadiem savukārt piektais līmenis ir bērniem vecumā no 13 gadiem. Kad līmenis izvēlēts, lietotājs redzēs tikai tās spēles, kas atbilst viņa vecumam. Tāpat vecuma ierobežojumus ir iespējams uzstādīt arī Blu-ray un DVD diskiem, interneta pārlūkam.

    Microsoft Xbox One
    Cik maksā šāda konsole?

    Interneta veikalā 220.lv lētākā pieejamā Xbox One konsole maksā aptuveni 245 eiro.

    Kādēļ izvēlēties šo konsoli?

    Tev būs iespēja spēlēt daudzas tās pašas spēles, kuras ir pieejamas uz PlayStation 4, taču par zemāku cenu. Kā galveno priekšrocību var minēt to, ka abi modeļi atbalsta 4K video straumēšanu un 4K Ultra HD Blu-ray diskus. Ja tu izvēlēsies Xbox arī piedāvā dažādas izklaides aplikācijas, piemēram, Netflix, Hulu, NFL utt. Oriģinālās Xbox un Xbox 360 konsoles lietotāji varēs spēlēt vecākas spēles arī jaunākajā modelī.
    Ja iegādājos to saviem bērniem, vai ir iespējams uzstādīt vecāku kontroli?
    Lietotāji var ierobežot piekļuvi spēlēm, mūzikai, aplikācijām un video straumēšanai, balstoties un vērtējumu. Ir divi veidi, kā filtrēt konsoles pārlūku – atļaut pamata komunikāciju un bloķēt pieaugušo saites vai arī noteikt pieeju tikai konkrētām, norādītām lapām. Tāpat konsoles īpašnieks var ierobežot to, ko bērni lejupielādē no Xbox veikala – spēles, aplikācijas utt.

    Nintendo Switch
    Cik maksā šāda konsole?

    220.lv šādu konsoli var iegādāties par aptuveni 365 eiro.

    Kādēļ izvēlēties šo konsoli?

    Izvēloties Nintendo Switch, tu iegūsi mājas un mobilo konsoli vienā. Switch konsoli var novietot uzlādes stacijā, kas ir savienota ar televizoru. Lietotājs var izņemt planšetei līdzīgo ierīci un spēlēt to, turot rokās. Turklāt konsolei abās malās ir kontroles taustiņi. Tāpat malās esošos kontrolierus var noņemt un izmantot tikai planšeti. Svarīgi ir tas, ka Nintendo ir ģimenei draudzīgāka konsole.

    Ja iegādājos to saviem bērniem, vai ir iespējams uzstādīt vecāku kontroli?

    Salīdzinot ar iepriekšējiem diviem, šis Nintendo modelis piedāvā labākās vecāku kontroles opcijas. Izmantojot aplikāciju, vecāki var noteikt, kāda veida spēles bērniem atļaut spēlēt, kā arī, vai viņi var komunicēt ar citiem spēlētājiem. Switch izkonkurē citus sāncenšus ar to, ka ļauj uzstādīt konkrētu laiku, cik ilgi bērns drīkst spēlēt, kas ievērojami atvieglo vecāku ikdienu.

    Īstās izvēles izdarīšana nav viegla, un, kā redzi, katram no konsoļu veidiem ir savas priekšrocības. Tas, kam tev noteikti jāpievērš uzmanība, izvēloties konsoli, ir cena, jo šis ir vērtīgs ieguldījums, kurš kalpos ilgāku laiku. Tāpat padomā arī par to, kuri būs galvenie konsoles lietotāji. Ienāc 220.lv un izpēti piedāvājumus – mēs ticam, ka tu noteikti atradīsi ko tādu, kas atbilst gan tavām vēlmēm, gan iespējām! Ja rodas jautājumi, droši sazinies ar 220.lv izpalīdzīgajiem konsultantiem.