Staburags.lv ARHĪVS

Pret ģimenes ārsti sāk kriminālvajāšanu

Indulis Burka

2010. gada 12. jūlijs 13:14

2722
Pret ģimenes ārsti sāk kriminālvajāšanu

Prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīta Pļaviņu ģimenes ārstes Tatjanas Kangares lieta. Viņu tur aizdomās par krāpšanu lielā apmērā.

Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis stāsta, ka noskaidrots, ka no 2006. gada janvāra līdz 2009. gada janvārim ārste no apdrošināšanas kompānijām izkrāpusi naudu, pieprasot samaksu par pakalpojumiem, kuri apdrošinātajiem pacientiem nav veikti.

Policija noskaidrojusi, ka ārste izmantojusi 94 personu datus.

Tatjanas Kangares lieta nodota Zemgales apgabaltiesas prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai. Viņa apsūdzēta pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas par krāpšanu lielā apmērā, par ko paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz trīspadsmit gadiem vai naudassods līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Tāpat apsūdzība izvirzīta pēc Krimināllikuma 275. panta otrās daļas par atkārtotu dokumentu viltošanu un šo dokumentu izmantošanu. Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai arī piespiedu darbs, vai ar naudassods līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Ģimenes ārstei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.