Staburags.lv ARHĪVS

Kas tev jāzina, pērkot mēbeles internetā?

.

2018. gada 9. janvāris 00:00

69
Kas tev jāzina, pērkot mēbeles internetā?

Mēbeles ir salīdzinoši apjomīgs un vērtīgs pirkums, tādēļ to iegādāšanās, neredzot preci dzīvē, var būt diezgan biedējoša. Tieši tāpēc pirms pērc krēslu, gultu vai dīvānu internetā, ielūkojies šajā rakstā, lai zinātu, ka nepieļaut kļūdu, ko vēlāk nāksies nožēlot.

Iepirkšanās tiešsaistē daudziem cilvēkiem ir kļuvusi par ierastu nodarbi un pat hobiju. Tiesa, ja, piemēram, sava iecienītā sejas krēma iegāde neprasa daudz piepūles, tad mēbeļu iegādei jābūt gana pārdomātai. Vai esi gatavs uzzināt noslēpumus, kas tev palīdzēs izdarīt pareizo izvēli?

Izvēlies zināmu interneta veikalu
Kad dodies uz kādu veikalu, tu taču pievērs uzmanību tam, cik tas ir uzticams, kāds ir tā izkārtojums, kādas preces tajā atrodas utt., vai ne? Tikpat kritiskam tev ir jābūt arī izvēloties interneta veikalu, kurā iegādāties mēbeles. Viegli saprotams, mūsdienīgs un lietotājam draudzīgs dizains ir pirmais kritērijs, kas norāda uz to, ka pārdevējs ciena savu klientu un zina, kas viņam ir svarīgs. Mūsdienās ir viegli atpazīt nekvalitatīvus un neuzticamus tiešsaistes veikalus, tāpēc prātīgi ir izvēlēties tādus, kas ir zināmi un atpazīstami Latvijā vai ārzemēs.

Sagatavojies

Pirms ķeries pie īstās preces iegādes, izdomā, kas tev ir nepieciešams, vadoties pēc šiem padomiem:

Nomēri divreiz. Šis ir noteicošais kritērijs, kas jāņem vērā, izvēloties jebkura veida mēbeli. Nomēri, cik daudz vietas tu vari atvēlēt, pieraksti un pēc tam nomēri vēlreiz. Ja būsi pārliecināts par to, kas tev tieši jāmeklē, iegādes process būs daudz drošāks un vienkāršāks.

Nosaki budžeta limitu. Lai arī tas šķiet pašsaprotami, pirms jebkuras preces iegādes ir nepieciešams padomāt par to, cik daudz tai vari atļauties tērēt. Ņem vērā arī piegādes un cita veida izmaksas, piemēram, mēbeļu uzstādīšanu, ja tā būs vajadzīga.

Atrodi papildu elementus. Piemēram, pēc tam, kad visi interesējošie dīvāni internetā apskatīti, ķeries pie atbilstošu spilvenu meklēšanas. Tu taču vēlies, lai šī mēbele izskatītos omulīga un būtu ērta ne tikai mājokļa iemītniekiem, bet arī viesiem, vai ne?

Atrodi savu stilu. Neesi pārliecināts, ko meklēt? Pārskati ne tikai interneta veikalus, bet arī dažādus blogus, kuros pieejamas daudzveidīgas idejas mājokļa iekārtojumam, tai skaitā arī mēbeļu izvēlei. Ja joprojām nezini, ko izvēlēties, sazinies ar veikala konsultantiem. Iespējams, viņi tev var sniegt padomus, kā arī noteikti atbildēs uz citiem interesējošiem jautājumiem.

Esi konkrēts. Veikalu piedāvājums ir ļoti plašs, tādēļ arī izvēles iespēju ir daudz. Nebaidies sašaurināt interesējošo modeļu skaitu, atstājot tikai tos, kas tev vislabāk patīk.

Plāno un vizualizē. Interneta attēlos mēbeles var izskatīties krietni lielākas nekā tās ir patiesībā. Kad esi izdarījis izvēli, piefiksē modeļa parametrus un izveido uz grīdas tā izmēru “nospiedumu”. Tam vari izmantot parastas papīra vai pat avīzes lapas, kuras nepieciešams izgriezt attiecīgās mēbeles izmērā. Tādā veidā tu sapratīsi, cik daudz vietas konkrētā lieta aizņems.

Zini savas tiesības. Pirkumi mēdz būt dažādi, tādēļ vienmēr ir vērts pārbaudīt to, kādas ir konkrētā interneta veikala preču atgriešanas tiesības. Rūpīgi izlasi šos nosacījumus un ņem vērā. Tāpat arī noskaidro, vai par preču atgriešanu tiek piemērota papildus maksa. Un, protams, uzzini piegādes izmaksas. Īpaši svarīgas tās ir lielāku mēbeļu iegādē.

Esi pacietīgs. Šis ir ļoti nozīmīgs nosacījums, pērkot mēbeles un citas preces internetā. Nereti mēdz gadīties, ka konkrētais modelis nav veikala noliktavā, un tas ir jāpasūta, tādēļ piegāde var aizņemt pat vairākas nedēļas. Ņem to vērā un neplāno svarīgus pirkumus pēdējā brīdī.

Iepirkšanās internetā it nemaz nav tik biedējoša, kā sākumā var šķist. Viss, kas nepieciešams, ir laicīga plānošana, rūpīga sagatavošanās, piedāvājuma izpēte, izmēru noteikšana, kā arī, protams, budžeta ievērošana un savām vēlmēm atbilstoša modeļa atrašana.

Interneta veikals 220.lv saviem pircējiem piedāvā daudzveidīgas mēbeles, sākot no dīvāniem, gultām un krēsliem, beidzot ar precēm bērnistabai, virtuvei, koridoram, vannas istabai un citām telpām. Dažādi modeļi, izmēri, materiāli un zīmoli par lieliskām cenām, lai ikviens varētu atrast tieši to, kas nepieciešams!