Staburags.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties piemērotāko duškabīni?

.

2017. gada 11. decembris 13:02

134
Kā izvēlēties piemērotāko duškabīni?

Vairumā dzīvokļu mūsdienās ir iebūvētas duškabīnes. Tās aizņem daudz mazāk vietas, nekā vannas un ir vienkārši izmantojamas. Vēl viens no ieguvumiem, protams, ir tas, ka tādā veidā tiek patērēts līdz pat 5 reizēm mazāk ūdens, nekā tad, ja mazgājies vannā.
Kā zināt, kura duškabīne ir piemērotāka tieši tavam mājoklim? Šajā rakstā esam apkopojuši vairākus vērtīgus padomus, kas ļaus iegādāties pašu piemērotāko duškabīni tieši tev.

Dušas paliktņa izvēle Vienkārša dušas kabīne sastāv no dušas paliktņa, kā arī dušas aizkariem. Protams, ir pieejamas arī dušas, kurās nav ievietots dušas paliktnis, bet tas vairāk ir izplatīts ārzemēs nevis Latvijā. Kabīnes ar paliktni tiek uzskatītas par drošākām salīdzinājumā ar cita veidu dušām.

Ja esi izvēlējies iegādāties dušas paliktni, noteikti ir nepieciešams pievērst uzmanību tā izmēram. Ir svarīgi, lai paliktnis būtu gana liels un spētu izturēt svaru bez liekšanās. Noteikti nepieciešams iegādāties paliktni, kas ir gluds, jo, ja tas tāds nebūs, tad pastāv liela iespēja, ka uz tā viegli varēs paslīdēt.

Ir iespējams iegādāties rādiusa, kvadrātveida, noapaļotu, piecstūrainu, kā arī taisnstūra veida dušas paliktni. Tev ir iespēja iegādāties paliktņus, kuri veidoti no dažādiem materiāliem. Visbiežāk veikalos redzēsi duškabīnes paliktņus, kuri izgatavoti no tērauda, akrila vai kompozītmateriāla.

Izplatītākie ir tieši akrila paliktņi, kuri ieguvuši diezgan lielu popularitāti visā pasaulē. Akrila lielākā priekšrocība slēpjas tajā, ka zem karsta ūdens tas uzreiz uzkarst, tāpēc atrasties dušā ir silti. Akrila duškabīnes paliktņi ir bez emaljas, tāpēc tajos neiesūcas netīrumi, kā arī laika gaitā uz tā neveidosies dažādi plankumi.

Dušas aizkaru izvēle Kad ir izvēlēts dušas paliktnis, protams, nepieciešams domāt arī par dušas aizkaru iegādi. Ir divu veidu dušas aizkari – tādi, kas izgatavoti no polistirola (organiskais stikls, plastmasa), kā arī tādi, kas izgatavoti no droša rūdīta stikla. Ja izvēlēsies pirmos, tad tie būs mazāki izdevumi, jo šāda veida dušas aizkari izmaksā daudz mazāk, tomēr ja vēlies domāt ilgtermiņā, tad šādi aizkari ātri vien nolietosies un būs nepieciešams iegādāties jaunus.

Savukārt stikla aizkari, lai gan ir dārgāki, tomēr tas noteikti būs ilgtermiņa pirkums, jo ir gana kvalitatīvs un izturīgs. Stikla aizkari tiek izgatavoti no droša stikla, un ūdens un netīrumi no šī materiāla viegli noslīd, neveidojot plankumus, kurus vēlāk grūti notīrīt.

Ir dažāda veida stikli – raupji, rakstaini, tonēti, kā arī matēti un caurspīdīgi. Visbiežāk ir iespējams iegādāties atveramos vai bīdāmos dušas aizkarus. Izvēli vari veikt, vadoties pēc tā, kurš no šiem veidiem tev pašam šķiet piemērotāks.

Dušas ar hidromasāžu Mūsdienās ir iespējams iegādāties dažāda veida duškabīnes, kuras aprīkotas arī ar hidromasāžas iespēju. Tādā veidā duškabīne kļūst par vietu kur ne tikai iespējams mazgāties, bet arī relaksēties. No klasiskās dušas šāda veida duša atšķiras ar to, ka tā aprīkota ar aizmugurējo sienu un jumtu. Tās komplektācijā ietilpst dušas paliktnis, dušas durvis, drenāžas siena, aizmugurējās sienas, augšējā duša, rokas duša, jaucējkrāns, kā arī hidromasāžas sprauslas.

Iegādājoties šāda veida dušu noteikti ir vērts rūpīgi saprast gan dušas izmērus, gan arī funkcijas, kādas piedāvā konkrētā duškabīne. Ir iespējams iegādāties pat tādas duškabīnes, kuras aprīkotas ar tvaika ģeneratoru, kas nozīmē, ka pats savās mājās varēsi nodoties turku pirts priekiem!