Staburags.lv ARHĪVS

Izglītojoša dāvana bērniem un pieaugušajiem – LEGO

.

2017. gada 6. decembris 11:22

93
Izglītojoša dāvana bērniem un pieaugušajiem – LEGO

Mīļie vecāki, jūs taču zināt to, cik daudz jautrības ne tikai bērniem, bet visai ģimenei sniedz LEGO konstruktori un klasiskie klucīšu komplekti, vai ne? Bet vai esat padomājuši par to, ka šīs rotaļlietas arī palīdz jūsu atvasēm apgūt un attīstīt dažādas prasmes? Jā, tieši tā! Sākot no krāsu nosaukumiem un skaitīšanas, beidzot arī pirkstu veiklību. LEGO piemīt tā lieliskā spēja apvienot īpašības, kuras visas rotaļlietas nespēj – tā ne tikai sniedz prieku un nodrošina jautrību, bet arī ļauj apgūt dažādas prasmes.

Interneta veikalā 220.lv iespējams iegādāties daudzveidīgus LEGO konstruktorus – “Lego Technic”, “Lego Duplo”, “Lego Friends”, “Lego Ninjago”, kā arī, protams, klasisko klucīšu komplektus. 220.lv piedāvā tev ieskatīties populārākajos veidos, kā LEGO palīdz bērniem attīstīties un izglītoties.

Spēlēšanās ar LEGO ir mācīšanās

Pavaicā jebkuram ārstam vai skolotājam, viņi tev pateiks vienu un to pašu – bērni visātrāk iemācās jaunas lietas caur rotaļām. Tā kā viņiem ir grūtāk noturēt uzmanību pie viena objekta, spēlēšanās ir labs veids, kā iepazīstināt mazos ķiparus ar individuāliem un sociāliem konceptiem. Un LEGO savukārt ir īstā rotaļlieta, kas var palīdzēt tos apgūt. Šeit tiek iesaistīta zinātne, tehnoloģija, inženierija, kā arī matemātika, turklāt tas viss tiek saistīts kopā un pasniegts bērnam saprotamā veidā.

Ar LEGO var spēlēties visu vecumu un attīstības līmeņu cilvēki

Nav svarīgi, cik tev gadu, kāds izglītības līmenis utt. LEGO klucīši ir piemēroti teju ikvienam. Paši lielākie komplekti – “Lego Duplo” ir paredzēti mazajiem ķipariem pat sākot no 9 mēnešu vecuma. Tiesa, uz katra iepakojuma ir norādīts ieteicamais vecums. Vecākiem bērniem un pieaugušajiem pieejami krietni sarežģītāki konstruktori ar mazām detaļām un plašām iespējām radoši izpausties.

Palīdz apgūt pašus pamatus – krāsas un formas

Kad bērni rotaļājas, viņi apgūst jaunas prasmes, kā arī uzlabo jau esošās. Turklāt tas notiek, sākot no 3 mēnešu līdz pat tīņa vecumam. Spēlēšanās ar LEGO ir lielisks veids, kā iepazīstināt bērnu ar krāsām un formām. Komplekti ir pieejami teju visās varavīksnes krāsās, tādēļ vecāki var tos izmantot, lai mācītu bērniem atpazīt pamatkrāsas – sarkanu, zilu, dzeltenu un zaļu, kā arī sarežģītas krāsas.

Turklāt koši toņi veiksmīgāk piesaista bērnu uzmanību, kā arī stimulē to maņas. Mazajiem ķipariem, kas jaunāki par 1 gadu, tas ir īpaši svarīgi, jo palīdz attīstīt acu kustināšanu un rokas – acu koordināciju. Tāpat LEGO klucīši pieejami arī dažādās formās – apaļi, kvadrātveida utt., un bērnam visas šīs formas ir jāapgūst.

Veicina radošumu

Šī pavisam noteikti ir prasme, kuru spēlēšanās ar LEGO attīsta tiešā veidā. Lai arī ikviens konstruktors un komplekts nāk kopā ar tā lietošanas instrukciju, tas nenozīmē, ka klucīšus nav iespējams izmantot citādāk. Iedodot bērnam čupu ar dažādiem LEGO klučiem, bez instrukcijas, tu vēl vairāk viņus iedrošināsi radoši izpausties un rast netradicionālus risinājumus.

Uzlabo un attīsta pirkstu veiklību

LEGO klucīšu izmēri un formas, kā arī to savstarpējā saderība ir tie faktori, kas vislabāk attīsta bērnu pirkstiņu motoriku un būvēšanas prasmes. Ir jāiemācās un jāsaprot, kā salikt klucīšus tā, lai tie turētos kopā, tie jāpagriež, jāapgriež un jāmaina to novietojums, lai atrastu labāko pozīciju. Šīs aktivitātes nodarbina muskuļus pirkstos rokas un plaukstās, padarot tos spēcīgākus un elastīgākus.

Iemāca dalīties un palīdz apgūt sociālās prasmes

Bērni nereti rotaļājas ar LEGO klucīšiem esot ciemos, bērnudārzā un citur, kur ir arī citi vienaudži. Spēlēšanās iepazīstina mazos ķiparus ar to, kas ir sadarbība, dalīšanās un labsirdība vienam pret otru. Šīm prasmēm bērnos ir jābūt ieaudzinātām jau no agra vecuma.

Iemāca bērniem pamatus par burtiem, skaitļiem un zinātnēm

LEGO klucīši ir ideāli bērniem tajā ziņā, ka tie palīdz arī apgūt pamatus par lasīšanu, rēķināšanu un dažādām zinātnēm, piemēram, matemātiku, tehnoloģijām utt. Atsevišķiem komplektiem ir dažādas kustīgas vai mehāniskas daļas, kas palīdz mazajiem ķipariem izprast automobiļu un citu iekārtu darbību, piemēram, to, kā griežas ritenis vai darbojas gaismas lukturi.

Šī ir tikai neliela daļa no visiem ieguvumiem, kādus sniedz rotaļāšanās ar LEGO. Vēlies pārbaudīt pats? Ienāc 220.lv un iegādājies savu komplektu!