Staburags.lv ARHĪVS

Kredītkarte Tavā makā – mūsdienīgs un ērts aizņemšanās veids

.

2017. gada 30. novembris 09:46

144
Kredītkarte Tavā makā – mūsdienīgs un ērts aizņemšanās veids

Kredītkarte Tavā makā – mūsdienīgs un ērts aizņemšanās veids


Arvien vairāk cilvēku novērtē iespēju būt finansiāli neatkarīgiem un izmantot visas dzīves sniegtās iespējas. Kā rīkosies Tu, ja pēkšņi parādīsies iespēja iegādāties sen kārotās preces vai būs vajadzība apmaksāt budžetā neieplānotus rēķinus? Ja būsi laikus parūpējies par savu finanšu stāvokli, Tavā makā būs kredītkarte – vienkāršs, bet efektīvs finanšu risinājums cilvēkiem, kuri nevēlas atteikties no iespējām. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā noteikt, vai kredītkartes ir Tev piemērots aizņemšanās veids un kādas kredītkartes ir pieejamas Latvijas iedzīvotājiem!


Plašākas aizņemšanās iespējas

Mūsdienās kredītkartes ir pieejamas ne tikai bankās, bet arī pie nebanku kreditoriem. Ir ne mazums iemeslu izvēlēties tieši nebanku aizdevēju pakalpojumus – parasti tie ātrāk izskata kredītkartes pieteikumu un neprasa lielu dokumentu paku, ķīlu vai galvojumu.


Papildu pluss ir tas, ka pie dažiem kredītdevējiem kredītkartes var saņemt arī personas, kurām pagātnē ir bijuši sarežģījumi ar aizdevumu atmaksu, kuru rezultātā ir izveidojusies negatīva kredītvēsture. Protams, ikviens kreditors izvērtē potenciāla aizņēmēja maksātspēju un esošo finanšu situāciju, bet nebanku kreditoriem pagātnes neveiksmes nav tik noteicošas kā daudzām bankām.


Ja Tevi piesaista iespēja noformēt kredītkarti pie nebanku aizdevēja, Tev būs jāizvēlas starp kredītkarti klasiskajā izpratnē un kredītlimitu uz karti. Ko tas nozīmē? Uzzini tālāk!


Vai kredītkartes un kredītlimits uz karti ir viens un tas pats?

Kredītkartes ir norēķinu kartes, ar kuru palīdzību Tu vari apmaksāt jebkādas preces un pakalpojumus. Kredītkartes var tikt izmantotas visā pasaulē, kur pieņem starptautiski atzītas norēķinu kartes, tādas kā Visa un Master Card. Latvijā šādu pakalpojumi piedāvā vairāki kreditori, tostarp arī SAVA.card.


Kredītkarte Tavām vajadzībām

Šī kredītkarte ir SIA “VIA SMS’’ un SIA “Transact Pro” kopprodukts, kas ir parādījies tirgū salīdzinoši nesen, taču ātri iekaro popularitāti. SAVA.card kreditkarte ir vienkārši saņemama un lietojama, turklāt kartes īpašnieki var baudīt vairākas priekšrocības:

  • bezmaksas noformēšana un piegāde;

  • pirkumi internetā bez komisijas maksas;

  • pirkumi EUR ārzemēs bez uzcenojumiem;

  • karšu darījumu mēneša limits līdz 1500 EUR.

SAVA.card ir klasiska kredītkarte – papildu plastikāta taisnstūris Tavā makā, kas ir speciāli izstrādāts aizdevumu līdzekļu uzglabāšanai. Pavisam cits aizņemšanās veids ir kredītlimits uz karti, ko piešķir nebanku aizdevējs NordCard.


Saprotams kredītlimits ikdienas un nestandarta tēriņiem

NordCard kredītlimits uz karti līdzinās kredītlīnijai, jo kredītlimits tiek pārskaitīts uz aizņēmēja norādīto bankas kontu. Pagaidām NordCard nepiedāvā atsevišķas kredītkartes, lai gan drīzumā arī šāds pakalpojums var parādīties NordCard pakalpojumu klāstā. NordCard kredītlimitam uz karti ir šādas priekšrocības:

  • kredītlimita summa ir līdz 3000 EUR (līdz 1500 EUR pirmajā aizņemšanās reizē);

  • nav jāmaksā procenti, ja kredītlimits netiek izmantots;

  • var veikt minimālos ikmēneša maksājumus vai atmaksāt iztērētās summas ātrāk, tādējādi ietaupot uz procentiem.

Gan SAVA.card, gan NordCard pakalpojumi ir līdzīgi kredītlimita izmantošanas un atmaksas ziņā, taču pakalpojumiem ir arī savas īpatnības.


Ja Tu vēlies skaidri nodalīt savus līdzekļus no kredīta naudas, kredītkarte var būt parocīgāks risinājums. Ja gribi aizņemties konkrētam mērķim un vēlies elastīgākus atmaksas nosacījumus nekā ātrajam vai patēriņa kredītam, Tev var būt noderīgs kredītlimits uz konta. Jebkurā gadījumā pievērs uzmanību līguma detaļām. Kādām? Par to raksta noslēgumā!


Kreditkarte bez problēmām – 3 aizņēmējiem svarīgi faktori

Nebanku kredītkartes piesaista ar vieglu izmantošanu un ērtu pieteikšanās kārtību, bet tomēr atceries – tas ir nopietns finanšu pakalpojums, kas uzliek ilgtermiņa saistības. Lai kredītkartes izmantošana atnestu tikai pozitīvus iespaidus, pirms pieteikšanās pakalpojumam, noskaidro:

  • ikmēneša kredītkartes vai kredītlimita apkalpošanas maksu un to, vai tā ir fiksēta vai atkarīga no kredītlimita;

  • minimālā ikmēneša maksājuma apjomu;

  • komisijas apjomus par darījumiem ārzemēs, internetā, skaidras naudas izņemšanu u.tml.


Bruņoties ar noderīgām zināšanām Tev palīdzēs kredītu salīdzināšanas platforma Netcredit.lv. Tur atradīsi informāciju par visiem aizdevējiem, kas piedāvā kredītkartes, kredītlimitus un citus īstermiņa un ilgtermiņa aizdevumu veidus. Ienāc www.netcredit.lv un noskaidro, kur pieejamas kredītkartes ar Tev draudzīgākajiem nosacījumiem!