Staburags.lv ARHĪVS

Idejas, kā radīt Ziemassvētku sajūtu mājā un ārpus tās

.

2017. gada 22. novembris 00:00

427
Idejas, kā radīt Ziemassvētku sajūtu mājā un ārpus tās

Kad zemi sāk pārklāt arvien biezāka sniega sega, logos parādās krāsainas lampiņas un radio sākam dzirdēt dziesmas par rūķiem, dāvanām, eglītēm un daudzām citām ziemīgām lietām, ir skaidrs – tuvojas Ziemassvētki. Šis ir mīlestības, iecietības un labu darbu laiks, kad biežāk nekā parasti domājam par to, kā iepriecināt citus, darīt pasauli jaukāku un palīdzēt tiem, kam dzīvē nav paveicies.  Tāpat šī ir sezona, kad mājas piepilda piparkūku smarža, ģimenisks siltums un skaisti rotājumi. Un rotāšanu šoreiz aplūkosim mazliet plašāk, lai arī tu varētu smelties idejas, kā padarīt mājokli omulīgāku un svinīgāku.

Radi mājīgu sajūtu


Ienākot mājoklī, pirmā vieta, ko ieraugām, parasti ir koridors, priekšnams. To vari izmantot, lai nodotu jauku sveicienu ikvienam, kurš pie tevis atnācis.

Sulīgi zaļš mākslīgo skuju vaings pie durvīm vienmēr izskatās skaisti. Vēl neienākot iekšā, cilvēks sajutīs to, ka šajā mājoklī cilvēki piedomā par to, kā saposties svētkiem. Vainagu vari papildināt ar vītnēm, lai koptēls būtu īpaši svinīgs. Savukārt modernu izskatu radīs metāliskas krāsas dekori, skaisti kontrastējot ar tumšākām krāsām. Papildini rotājumus ar mākslīgajām vai īstajām Ziemassvētku eglītēm (nelielām), kuras vari novietot koridorā, rotājot tās ar krāsainām lentītēm.

Tradicionālās laternas vari piepildīt ar saviem mīļākajiem eglīšu bumbuļiem – šāds dekors radīs netradicionālu izskatu. Ziemassvētku rotājumi nav iedomājami bez lampiņām – tās rada maģisku sajūtu, tādēļ noteikti vari tās izvietot gan mājas iekšienē, gan arī ārā. Protams, izvēloties veidu, pievērs uzmanību lietošanas noteikumiem!

Sajūti mirkļa burvību

Ņirbošas un pasakainas lampiņu virtenes ir brīnišķīgs veids, kā ienest mājoklī maģisku atmosfēru. Pavisam vienkāršs un efektīvs veids, kā tās izmantot – novieto istabā vai koridorā stikla vāzi vai skaistu, vidēja lieluma trauku, vai akvāriju, un ieliec tajā Ziemassvētku lampiņas (baltas būs laba izvēle). Pa virsu tām uzmanīgi saliec skaistus eglīšu bumbuļus. Šāds dekors radīs svinīgu un omulīgu atmosfēru.

Pārveido savu priekšnamu vai koridoru par īpašu sajūtu oāzi – izvieto tajā lampiņu virtenes, mākslīgo skuju virtenes, bumbuļus un citas dekorācijas, kas raksturīgas Ziemassvētkiem.

Vēl vairāk jautrības


Vai tu zini, kas visvairāk priecājas par Ziemassvētkiem? Jā, tieši tā, tie ir bērni! Dāvanas, Ziemassvētku vecītis, rūķi, saldumi un tik daudz citu lietu, kas nebeidz un nebeidz viņus pārsteigt! Tev ir iespēja padarīt šos svētkus īpašus tieši viņiem. Iesaisti bērnus eglītes rotāšanā – tu pat vari uzdāvināt bērniem mini eglīti, kuru viņiem pašiem jāizdekorē! Ziemassvētku dziesmas, karstā šokolāde, piparkūkas – un rotāšana var sākties.
Mēs tik lielu daļu savas dzīves pavadām guļamistabā, ka būtu dīvaini atstāt to novārtā Ziemassvētku laikā. Sezonai atbilstoša gultas veļa ir vienkāršākais veids, kā ienest svētku sajūtu šajā telpā. Bērniem noteikti patiks segas pārvalki, spilvendrānas un palagi ar briežiem, rūķiem, Ziemassvētku vecīti un citiem svētku simboliem, savukārt pieaugušie savā guļamistabā var izvēlēties sarkanu vai egles zaļu satīna gultas veļu, kas radīs īpašu noskaņu. Lampiņu virtenes vai kokvilnas bumbiņu gaismas virtenes ir lielisks papildinājums, kas padarīs telpas apgaismojumu romantiskāku.

Lampiņas padarīs skaistāku un sapņaināku arī bērnistabu, turklāt to vari papildināt arī ar Adventes kalendāru, lai mazais ķipars varētu katru rītu atvērt vienu lodziņu un atrast tajā mazu dāvaniņu.

Ja mājās ir kamīns, to noteikti ieteicams izmantot kā daļu no dekorācijām. Izrotā tā ārpusi ar mākslīgo skuju vītnēm un virtenēm, kā arī izdomā kompozīciju, kuru izveidot uz tā virsmas. Protams, jebkuras dekorēšanas procesa laikā nepieciešams ievērot ugunsdrošības noteikumus.