Staburags.lv ARHĪVS

No baļķvedēja nokrīt metāla gabals, pārsitot divu automašīnu riepas

Guna Mikasenoka

2017. gada 2. novembris 20:10

1571
No baļķvedēja nokrīt metāla gabals, pārsitot divu automašīnu riepas

27. oktobrī uz Pļaviņu apvedceļa notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistītas divas kravas automašīnas un viena vieglā auto­mašīna.

“Braucu pa Pļaviņu apvedceļu un pat nemanīju, ka automašīnai būtu kas nokritis, ko gan tur aizmugurē var manīt, ir tumšs, spoguļos arī nekā neredzēju. Kāds cits smagās automašīnas vadītājs pa rāciju man paziņoja — tavai mašīnai no­krita kaut kāds dzelzs gabals. Visās smagajās automašīnās ir rācijas, lai varētu sazināties,” “Staburagam” stāsta 1970. gadā dzimušais automašīnas Volvo ar piekabi vadītājs no Aizkraukles, kurš strādā Limbažos. “Apbraucu loku un atgriezos notikuma vietā, ieraudzīju, ka uz ceļa ir nokritusi baļķvedēja metāla statne, kas no sāniem kravā notur baļķus, tos atbalsta. Apsēju to ar atstarojošu materiālu, lai kāds neuzbrauc virsū. Nezinu, kā tas varēja gadīties, jo no rīta visas statnes pārbaudīju, viss turējās, skrūves ir cieši pievilktas. Kaut kas tāds notika pirmo reizi. Statnes katru rītu pārbaudām, skatāmies, vai ir pievilktas visas skrūves, lai viss būtu kārtībā.”

Metāla statne krītot, iespējams, uz ceļa kūleņoja, pēc tam atsitās pret pretimbraucošās kravas automašīnas riepu, to pārsitot, bet pēc tam iekrita pretējā joslā un uzkrita vieglajai automašīnai Renault Trafic, kas brauca aiz baļķvedēja, iebuktējot motora pārsegu, bamperu un pārsitot riepu.

Kravas automašīnu  DAF vadīja 1966. gadā dzimis Krievijas pilsonis, savukārt Renault Trafic —  1964. gadā dzimis autovadītājs no Madonas puses.

Par laimi, cilvēki šajā satiksmes negadījumā nav cietuši.