Staburags.lv ARHĪVS

ES struktūrfondi Jūsu uzņēmuma attīstībai

.

2017. gada 2. novembris 00:00

104
ES struktūrfondi Jūsu uzņēmuma attīstībai

Vai Jums ir ambiciozs biznesa plāns, ko vēlaties īstenot tuvākajā laikā? Tā kā Latvija ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, ikvienam Latvijas uzņēmējam ir tiesības pieteikties Eiropas līdzfinansējumam. ES struktūrfondi atbalsta gan vērienīgus projektus būvniecībā, ražošanas iekārtu modernizācijā, pētniecībā un citās atbalsta jomās, gan arī mazākas, bet tikpat svarīgas ieceres. Tālākā informācija palīdzēs Jums noteikt, vai Jūsu uzņēmumam ir iespējas saņemt ES struktūrfondu atbalstu, un kas jādara, lai palielinātu savas izredzes tikt pie finansējuma. Uzziniet, kādas nozares visbiežāk tiek atbalstītas no Eiropas puses!

Prioritārās nozares Latvijā un Eiropā
No 2014. līdz 2020. gadam Eiropas Savienībā tiek īstenoti vērienīgi projekti, kuru mērķis ir veicināt ikvienas dalībvalsts attīstību un palielināt tās konkurētspēju starptautiskajā mērogā. Pašlaik izdevīgā situācijā atrodas mazāk attīstītu reģionu pārstāvji, jo Eiropas finansējums tiek aktīvi piešķirts tiem projektiem, kas pozitīvi ietekmē valstu infrastruktūru, ekonomiku un nodrošina ilgtspējīgu attīstību. Šobrīd ES struktūrfondi ietver šādas prioritātes:
inovācijas un pētniecība;
pārdomāta un efektīva transporta sistēma;
e-pakalpojumu pieejamība;
mazo un vidējo uzņēmumu attīstība;
iedzīvotāju sociālā iekļaušana, mūžizglītība un nodarbinātības veicināšana;
ilgtspējīga lauksaimniecība, mežsaimniecība un zvejniecība;
apkārtējai videi draudzīga enerģētika.
Ja Jūsu uzņēmums jau darbojas kādā no šīm nozarēm, izstrādāt veiksmīgu projektu būs vieglāk. Taču gandrīz ikviens uzņēmums var pielāgot savu darbību un izaugsmes plānus ES struktūrfondu prasībām. Uzziniet vairāk par to, kā iekļūt ES prioritārajā nozarē un saņemt finanšu atbalstu!


3 atbalsta programmas Jūsu biznesam
Līdz 2020. gadam Latvijā ES struktūrfondu nauda tiek sadalīta trīs programmās:
Izaugsme un nodarbinātība;
Latvijas lauku attīstības programma;
Rīcības programma zivsaimniecības attīstībai.
Šo programmu ietvaros līdzfinansējums tiek piešķirts dažādām nozarēm, taču Jums jāprot pasniegt savu ideju no labākā rakursa. Kā to panākt?

Gudra saimniekošana atmaksājas ilgtermiņā
Ja Jums ir idejas, kā nodrošināt efektīvāku lauksaimniecību un zivsaimniecību, esat īpaši izdevīgā pozīcijā, jo šīs nozares pašlaik ir prioritārās.
Lauksaimniecības un zvejniecības uzņēmumi var izmantot specifiski šo nozaru mērķiem radīto atbalstu. Piemēram, pateicoties pasākumam “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās”, daudzas saimniecības ir iegādājušas jaunu tehniku un paplašinājušas produkcijas klāstu. Savukārt pasākums ar nosaukumu “Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā” veicina akvakultūras uzņēmumu konkurētspējas un dzīvotspējas palielināšanu.
Nozarēs strādājošie uzņēmumi, kā arī individuālie komersanti var pieteikties esošajiem projektiem vai piedāvāt savas idejas. Oriģināla pieeja un efektīvi risinājumi iegūst atbalstu!

Projekti vienotai sabiedrībai

Iedzīvotāju labklājība un sociālā iekļaušana arī ir viena no galvenajām ES projektu prioritātēm. Jūs varat pretendēt uz līdzfinansējumu, ja biznesa projekts palīdzēs realizēt šādus mērķus:
nabadzības un atstumtības apkarošana;
darbaspēka mobilitāte;
darbinieku kvalifikācijas celšana vai pārkvalifikācija.
Sociālās nozares attīstības ietvaros tiek radītas ne tikai darbavietas, bet arī dažādi pasākumi sabiedrības vienotības veicināšanai. Ja Jums ir ideja, kā panākt, lai Jūsu reģiona iedzīvotāji kļūst veselīgāki, aktīvāki un draudzīgāki, ES struktūrfondi var palīdzēt!

Inovatīva un ekoloģiska ražošana

Ja nodarbojaties ar ražošanu, ES struktūrfondi Jums var nodrošināt atbalstu:
inovāciju ieviešanai – jaunu produktu, pakalpojumu vai tehnoloģiju ieviešamai ražošanā;
energoefektivitātes paaugstināšanai;
atjaunojamo energoresursu izmantošanai.
Īpaši aicināti pieteikties ES līdzfinansējumam ir mazi un vidējie uzņēmumi, kuriem šis atbalsts var kalpot kā pozitīvs impulss projekta finansēšanas resursu piesaistei. Ikvienā darbības jomā ES atbalsta iespējas ir pietiekami plašas, lai uz nākotni orientēts, sociāli atbildīgs uzņēmums varētu izmantot ES sniegtās iespējas. Gudram un pārdomātam projektam ir visas izredzes saņemt finanšu atbalstu!

Kā ideju pārveidot par projektu?
Gandrīz ikvienu uzņēmuma biznesa ieceri var pielāgot prasībām, kas atbilst ES struktūrfondiem. Galvenais ir paturēt prātā četrus pamatkritērijus, kas tiek ņemti vērā, izskatot projekta pieteikumu. Eiropas līdzfinansējums tiek piešķirts projektiem, kas:
rada jaunas darba vietas;
veicina inovāciju ieviešanu;
izmanto jaunākās, ekoloģijai labvēlīgākas tehnoloģijas;
risina attīstību kavējošas problēmas;
uzlabo reģiona infrastruktūru un paaugstina tā konkurētspēju.
ES projekta rakstīšana ir laikietilpīgs darbs, un no idejas rašanās līdz projekta iesniegšanai, var paiet vairāki mēneši. Lai optimizētu šo procesu, Jūs varat vērsties pēc padoma pie biznesa konsultēšanas ekspertiem. Uzņēmums EDO Consult jau ir palīdzējis realizēt vairāk nekā 300 ES projektu dažādās nozarēs, un arī Jūsu iecere var kļūt par veiksmes stāstu.

Profesionāls atbalsts Jūsu biznesam
EDO Consult liela pieredze ļauj ātri novērtēt Jūsu uzņēmuma iespējas saņemt ES līdzfinansējumu.
Pirmā konsultācija par ES struktūrfondu līdzekļu piesaistīšanu ir bez maksas, turklāt sarunas laikā uzmanības centrā būs nevis vispārīgā informācija, bet tieši Jūsu uzņēmums un idejas. Biznesa konsultanti:
izvērtēs investīciju plānu;
izskatīs idejas priekšrocības un trūkumus;
sniegs padomus par idejas pilnveidošanu;
informēs par iespējamām sadarbības izmaksām.
Izmantojot EDO Consult pakalpojumus, Jūsu ceļš pie līdzekļu apguves ES struktūrfondiem būs īsāks un efektīvāks. Izmantojiet iespēju gudri attīstīt savu biznesu, piesakieties pirmajai konsultācijai pa telefonu vai ar e-pasta starpniecību! Pilnu informāciju par EDO Consult pakalpojumiem atradīsiet uzņēmuma mājaslapā www.edo.lv.