Staburags.lv ARHĪVS

Kur meklēt labākās riepas un to piederumus?

.

2017. gada 30. oktobris 00:00

107
Kur meklēt labākās riepas un to piederumus?

Vai kāds vēl atceras padomju laikus? Saldos hipiju septiņdesmitos? Visā pasaulē seksuālā revolūcija sita augstu vilni, bet šaipus dzelzs piekaram cilvēki stāvēja gadiem garās rindās, lai iegādātos zapiņu, kuru pašu spēkiem nācās ķīlēt un uzlabot, kā arī riepas nācās medīt īpaši veikli un izmanīgi, jo to nekur vienkārši nebija. Auto entuziasti pat stāsta, ka riepas varēja dabūt vien tad, ja īstajā brīdī gadījās īstajā vietā un izmanījās izstāvēt rindu, kas varēja būt pat vairākas dienas (no brīža, kad tapa zināms, ka riepas varbūt būs, līdz brīdim, kad tās tiešām atveda). Trakums.

21. gadsimta izlutinātie prāti to nespēj iedomāties. Kā notiek riepu iegāde mūsdienās? Jāatver Riepas1 tīmekļa vietne, jāievada vēlamie izmēri, jāatlasa zīmols, jānorāda riepu veids (vasaras, ziemas, vissezonas), un, voila, izvēlies sirdij tuvākās un – riepas ir tavas! Ko piedāvā Riepas1? Lasi tālāk un uzzini!

Kādus riepu parametrus var atlasīt Riepas1 vietnē?

Izvēloties sev apģērbu, var stundām klīst pa veikaliem un pētīt, kas ir pieejams – krekliņu ar dinozauru? Apspīlētu krekliņu? Kultūrista  kreklu? Bet, izvēloties aksesuārus automašīnai, viss ir daudz vienkāršāk – katrai automašīnai ir piemērotas konkrētas riepas, un, atlasot visus vēlamos parametrus, vietne Tev piedāvās tikai tās riepas, kas Tev der. Vai nav lieliski?

Sākumlapā ir divu veidu meklēšanas iespējas – vai nu riepu meklēšana pēc izmēra, vai arī pēc auto. Ja nav pārliecības, kādas riepas būs vispiemērotākās, meklē pēc auto. Tev meklētāja lodziņā būs jāatlasa šādi parametri:

marka (tur ir viss, sākot no Acura un beidzot ar Volvo, jā, arī tava īpaši retā marka tur būs);
modelis (šis lodziņš kļūst aktīvs tad, kad ir atlasīta marka);
izlaiduma gads (šis lodziņš atlasei kļūst aktīvs tad, kad ir ievadīta marka un modelis, attiecīgi – sistēma piedāvās tikai tos gadus, kuros konkrētais modelis ir ražots);
dzinējs (atlases pēdējais parametrs);
ievadi visos lodziņos attiecīgo informāciju, nospied “Meklēt” un izvēlies no piedāvātajiem rezultātiem. Ja vēlies precīzāk kontrolēt atlasi, izvēlies meklēšanu pēc izmēra.

Attiecīgi šajā meklēšanā jāievada šādi parametri
Izmēri. Te vari atlasīt platumu (125–355), augstumu (55–80) un diametru (16 vai 17).
Zīmols (ja svarīgs, tad to te var atlasīt vienu vai vairākus zīmolus, kuri piedāvā iepriekš izvēlētā izmēra riepas, ja šis parametrs nav svarīgs, tad meklētājā vienkārši var atstāt noklusējuma iespēju “Visi zīmoli”).
Riepas tips – šeit ir jāieliek ķeksītis pie viena vai vairākiem tipiem – vasaras, ziemas, vissezonas.

Precīzāki meklēšanas parametri
Ja vēlies sašaurināt rezultātu loku, precīzās meklēšanas sadaļā ir vēl vairāki citi parametri, pēc kuriem vari atlasīt riepas:
Sezona – trīs klasiskie varianti – vasaras, ziemas, vissezonas.
Zīmols – Riepas1 piedāvā plašu dažādu zīmolu klāstu, sarakstā vari izvēlēties no vairākiem desmitiem pasaulē pazīstamu zīmolu.
Riepas tips – skandināvu, bez radzēm, ar radzēm, radžojama, UHP, Hihway terrain, All terrain, Mud terrain.
Citas īpašības –  diska aizsargmala, paaugstināta kravnesība, Runflat.
Produkta klase – premium klase, biznesa klase, vidējā klase, budžeta klase, atjaunotas riepas.
Protektors – kāds protektora zīmējums ir riepas modelim.
Homologācija.
Slodzes un ātruma indekss. Slodzes indekss (skaitlis) nosaka, kādu maksimālo slodzi (kilogramos) var izturēt viena riepa. Ātruma indekss (burts) nosaka pieļaujamo maksimālo ātrumu.
Degvielas patēriņš – riepas iedala septiņās klasēs – A klase nozīmē, ka riepa rada vismazāko degvielas patēriņu, G klase nozīmē vislielāko degvielas patēriņu. Tiesa, šis parametrs ir tīri informatīvs, nevajadzētu riepas izvēlēties tikai pēc tā, jo, piemēram, ziemas riepām primārā funkcija ir drošība sliktos ceļa apstākļos, līdz ar to degvielas taupības parametrs var būt pat visai zemā līmenī.
Saķere – saķere tiek iedalīta septiņās klasēs – A klase nozīmē augstāko saķeres līmeni, G klase – zemāko, bet arī šis parametrs būtu jāizmanto vien kā atsauce, ne primārais.
Trokšņa līmenis (decibelos) – mēra riepu radīto troksni. Jo mazāks skaitlis, jo klusākas riepas. Taču lielā mērā troksnis vispirms jau ir atkarīgs no auto klases, līdz ar to riepas ietekme būs sekundāra.

Plašās meklēšanas un šķirošanas iespējas nav vienīgie labumi, ko piedāvā Riepas1. Riepu internetveikals piedāvā vēl daudz vairāk priekšrocību:
1. Konsultācijas tiešsaistē – ja meklēšanas parametri mulsina un nav skaidrs, kas ir patiešām svarīgs un kas – tika jauka papildfunkcija, vari izmantot iespēju tiešsaistē sazināties ar konsultantu, kurš palīdzēs izvēlēties piemērotākās riepas un paskaidros, kas ir svarīgākie parametri.
2. Bezmaksas piegāde visā Latvijā – Riepas1 piedāvā ne tikai plašāko riepu klāstu, bet arī piegādā tās tiešu tur, kur jums nepieciešams 1–2 dienu laikā no pasūtījuma veikšanas. Izcili ērti.
3. 14 dienu atgriešanas politika – ja kaut kādu iemeslu dēļ vēlies riepas atdot atpakaļ, tev nekas nav jāpaskaidro – 14 dienu laikā to var izdarīt.
4. Diski. Riepas1 piedāvā ne tikai plašāko riepu klāstu, bet arī riepu diskus. Tos vari šķirot pēc auto, atlasot marku, modeli, diametru, ražotāju un produkta klasi (vienu vai vairākus parametrus) – tas ir vienkāršākais variants. Nedaudz sarežģītāks variants ir meklēt diskus pēc izmēra – šeit ir precīzākas atlases iespējas, jo vari norādīt diametru, skrūvju skaitu, attālumu starp skrūvēm, iznesumu, zīmolu, platumu un produkta klasi.
5. Visplašākais preču klāsts. Ja meklēto neatradīsi pie mums, iespējams, to, ko Tu vēlies, vēl nemaz neražo.

Cik daudz riepu ir Riepas1 noliktavā?
Internetveikala noliktava ir izvietota 25 000 m2 lielā teritorijā. Salīdzinājumam – Daugavpils Olimpiskā centra stadiona futbola laukuma platība ir 8000 m2. Tik milzīga noliktava ir nepieciešama divu iemeslu dēļ:
1. Riepas1 noliktavā ir ap 300 000 riepu vienlaicīgi. Tas ir – vienlaikus var aprīkot ar 4 riepu komplektu 75 000 tūkstošus auto.
2. Klientiem tiek piedāvāta iespēja glabāt savas pasīvās sezonas riepas Riepas1 riepu hotelī. Tas ir tieši tā, kā izklausās – mainot sezonas riepas, noņemtās riepas vari glabāt teicamos glabāšanas apstākļos līdz nākamās sezonas sākumam. Tas ir vienkārši, ērti un patīkami. Jautā vairāk mūsu konsultantiem.

Vai Riepas1 arī maina riepas?

Primāri internetveikals piedāvā iegādāties riepas un diskus, kā arī – glabāt pasīvās sezonas riepas riepu hotelī. Bet – ja vēlies, jaunās riepas var tikt arī uzliktas. Riepas1 piedāvā trīsriepu veikalus-servisus, kur to var paveikt (Rīgā, Maskavas ielā 464, kā arī Spilves ielā 24a un tikko jaunatvērtajā Jūrmalas gatvē 3a, Rīgā), kā arī – riepas vari mainīt pie mūsu sadarbības partneriem Riepu centrā – 6 dažādas atrašanās vietas, no kurām vari izvēlēties sev tuvāko.
Ja arī Tev ir aktuāla riepu maiņa (no 1. decembra tā ir obligāti aktuāla tēma ikvienam autovadītājam), nekavējies, doties uz vietni Riepas1.lv un izvēlies savas jaunās riepas no plašā klāsta.