Staburags.lv ARHĪVS

Sadursme ar dzīvnieku ir ceļu satiksmes nelaimes gadījums — vienmēr jāsauc policija!

www.staburags.lv

2017. gada 20. oktobris 10:42

300
Sadursme ar dzīvnieku ir ceļu satiksmes nelaimes gadījums — vienmēr jāsauc policija!

Pēdējā laikā Valsts policija aizvien vairāk fiksē ceļu satiksmes nelaimes gadījumus, kuros notikusi sadursme ar dzīvniekiem.

13. oktobrī ap pulksten 8 Neretas novadā, ceļa Vecumnieki—Nereta—Subate 37. kilometrā, 1949. gadā dzimis vīrietis brauca ar automašīnu Opel, kad pēkšņi uz ceļa braucamās daļas izskrēja stirna. Savukārt šajā pašā dienā ap pulksten 19 citā vietā uz šī paša ceļa, Sproģos, stirnai uzbrauca 1978. gadā dzimis automašīnas VW vadītājs.

15. oktobrī ap pulksten 19 Mazzalves pagastā uz šī ceļa, netālu no Ērberģes, stirnai uzbrauca 1993. gadā dzimusi automašīnas Toyota Yaris Hybrid vadītāja.  Šajā pašā dienā ap pulksten 21 Klintaines pagastā 1990. gadā dzimis automašīnas Audi A4 Avant vadītājs notrieca alni.

“Ja ticis notriekts dzīvnieks, neatkarīgi no tā, vai tas ir savvaļas dzīvnieks vai mājdzīvnieks, par notikušo noteikti ir jāziņo policijai!” brīdina Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece. “Pēc tam likumsargi par to informēs attiecīgos dienestus, kas dzīvniekam nepieciešamības gadījumā sniegs palīdzību vai to nogādās utilizēšanai. Jo laicīgāk par notikušo tiks paziņots likumsargiem, jo mazāka iespējamība, ka notiks vēl kāds ceļu satiksmes negadījums, citiem autovadītājiem nepamanot notriekto dzīvnieku. Pēc dzīvnieka notriekšanas autovadītājs nekādā gadījumā nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija uzskatāma par ceļu satiksmes nelaimes gadījumu. Tāpat arī ar likumu noteikts, ka pēc sadursmes ar dzīvnieku to nedrīkst aizvest no negadījuma vietas.”

Valsts policija aicina būt uzmanīgiem un izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu, ievērot ceļa zīmes, kas attiecīgajos ceļa posmos norāda par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni. Tāpat jāuzmanās un jābūt ļoti vērīgiem, uz brauktuves vai netālu no ceļa pamanot dzīvnieku. “Dzīvnieku rīcība nav paredzama, šādās situācijās ieteicams samazināt braukšanas ātrumu. Brauksim droši!” aicina Ieva Sietniece.