Staburags.lv ARHĪVS

Staburaga pagastā nozog trīs laivas; precizēts — nozog kuģi "Vīgante"

www.staburags.lv

2017. gada 18. oktobris 16:15

2777
Staburaga pagastā nozog trīs laivas; precizēts — nozog kuģi "Vīgante"

Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece informē, ka naktī no 17. uz 18. oktobri Staburaga pagastā nozagtas divas laivas.

18. oktobrī ap pulksten 11 konstatēts, ka pazudusi koka airu laiva — zādzība varēja būt izdarīta no 17. oktobra pulksten 19.30 līdz 18. oktobra rītam.

Savukārt cits īpašnieks 18. oktobrī ap pulksten 7.40 konstatēja, ka pazudusi laiva ar motoru.

Ieva Sietniece informē, ka policijas pārstāvji, apsekojot Daugavas krastu, kādā līcī atrada abas laivas, diemžēl vienai laivai bija nozagts motors. Iespējams, laivas nozaga vienas un tās pašas personas.

Abas laivas atdotas īpašniekiem. Policija skaidro notikušā apstākļus un aicina atsaukties iespējamos aculieciniekus, zvanot pa tālruni 110 vai 63004200. Ierosināts kriminālprocess.

Papildinājums

Viena no nozagtajām motorlaivām bija kuģis "Vīgante".

“Kuģis “Vīgante” atradās kreisajā Daugavas krastā netālu no manas mājas, to varēju redzēt pa logu. Šorīt paskatījos pa logu — kuģa vairs nav. Biju šokā,” stāsta biedrības “Prast” valdes loceklis Uldis Albiņš.  “Par kuģi maksāju kredītu trīs gadus, kredīts jāmaksā vēl divus gadus. Kuģis nebija apdrošināts.”

Kokneses novada pašvaldības policijas priekšnieks, laivā apskatot Daugavas krastus, kuģi “Vīgante” atrada apmēram puskilometra - kilometra attālumā. Taču tajā vairs nebija 12 tūkstošus eiro vērtā motora. Tas svēra ap 200 kilogramu. Zagļi kuģi bija aizvilkuši klusā vietā, līcī Daugavas kreisajā krastā. Ja vējš pūš no rietumiem, troksnis tuvākajā apkārtnē, kur ir mājas, nav dzirdams. Šodien kuģis aizvilkts atpakaļ, kur tas atradās iepriekš, un tajā vairs nav, ko zagt, motors bija visvērtīgākais.

Uldis Albiņš domā, ka, iespējams, motoru varētu būt nozaguši lietuvieši, jo viņi bieži brauc uz Daugavu makšķerēt, tur bieži redzētas viņu automašīnas. Kuģi drīzumā bija plānots izvilkt krastā, jo tūrisma sezona beigusies.

Kuģi "Vīgante" bieži izmantoja viesi, apskatot Daugavas krastus. Ar biedrību bieži sadarbojās Kokneses novada pašvaldība — tās viesi tika vizināti pa Daugavu, dodot iespēju no upes puses apskatīt Kokneses pilsdrupas.

Uldis Albiņš informē, ka tika nozagta arī Jaunjelgavas novada pašvaldības motorlaiva, ar kuru tika veikta zvejas kontrole. Tā atrasta līcī, turpat, kur kuģis "Vīgante", taču arī tai demontēts motors.

Valsts policija precizē, ka pavisam tika nozagtas un vēlāk atrastas trīs laivas - koka airu laiva un divas motorlaivas, tajā skaitā kuģītis "Vīgante".