Staburags.lv ARHĪVS

5 veidi, kā sagatavot savu auto ziemai

.

2017. gada 12. oktobris 17:28

336
5 veidi, kā sagatavot savu auto ziemai


Iespējams, kādam var šķist, ka automašīnas gatavošana ziemas sezonai ir sava veida naudas izšķiešana, taču preventīvu darbību veikšana var palīdzēt ietaupīt ne tikai simtus, bet pat tūkstošus eiro. Ja tu izturēsies pret savu transportlīdzekli bezatbildīgi un neņemsi vērā šos padomus, pastāv lielāka iespēja, ka vari sastapties ar dažādām problēmām, piemēram, to, ka mašīna nedarbojas aukstā laikā vai arī ir nepieciešams ieguldīt apjomīgu naudas summu, lai to salabotu.

Šeit būs pieci vienkārši soļi, kas tev palīdzēs sagatavot savu automašīnu aukstajam laikam, sniegam un sāls kārtai uz ceļa:

Novieto mašīnā ziemas piederumu kasti

Viens no svarīgākajiem punktiem, kas jāatceras, sagatavojot mašīnu ziemai, ir pārliecināties par to, vai tu un tava ģimene būs drošībā uz ceļa brīdī, kad ārā kļūs auksts un sāks snigt, kā arī parādīsies sniegs un ledus. Un to var izdarīt, laicīgi sagatavojot ziemas piederumu kasti, kuru turēt automašīnā, lai nepieciešamības gadījumā šīs lietas varētu izmantot.

Šajā kastē tu vari ielikt roku sildītājus, papildus cimdu pāri, cepures, segu, ūdens pudeli, musli batoniņus, kabatas lukturīšus, akumulatoru, automašīnas “piepīpēšanas” kabeļus, kā arī papildus auto šķidrumus – logu tīrāmo utt. Ja ziemas laikā, esot uz ceļa, mašīna saniķosies, tu būsi sagatavojies, lai ilgāk saglabātu siltumu, kamēr sagaidīsi palīdzību.

Pārbaudi riepu spiedienu un protektoru dziļumu

Ja tavas automašīnas riepām būt atbilstošs spiediens un protektoru dziļums, tu uz ceļa jutīsies daudz drošāk ziemas laikā, tādēļ ir svarīgi regulāri pārbaudīt, vai rādītāji atbilst normai. Lai noteiktu auto riepu spiedienu, tu parasti to vari izdarīt degvielas uzpildes stacijās vai arī mājas apstākļos, ja esi iegādājies īpašo mērāmierīci. To cena nav augsta un ir noderīgi turēt šādu piederumu savā garāžā.

Savukārt protektoru dziļumam Latvijā ziemas laikā jābūt vismaz 4 mm. To, kāds ir nodilums, vajadzētu pārbaudīt vismaz reizi mēnesī. Mērīšanu var veikt gan mājās, gan arī servisā, ja vēlies profesionāļa slēdzienu.

Pārbaudi antifrīza līmeni

Antifrīzs nodrošina to, lai tava automašīna ziemas laikā darbotos normāli, jo neļauj nevienai no detaļām, it īpaši dzinējam, sasalt. Kad gatavo mašīnu ziemas sezonai, pārbaudi, kāds ir antifrīza līmenis, jo bez šī līdzekļa tu vari sastapties ar daudzām nopietnām problēmām.

Lai pārbaudītu tā līmeni, ir iespējams iegādāties īpašu testa komplektiņu. Ja automašīnas dzinējs sasals, var nākties maksāt ļoti lielu naudas summu, lai to salabotu. Ietaupi naudu, veicot preventīvās aktivitātes!

Nomaini vējstiklu šķidrumu

Pavasarī, vasarā un ziemā ir pilnīgi normāli, ja tu izmanto vienu un to pašu vējstiklu tīrīšanas šķidrumu. Taču, pienākot ziemai, tev nepieciešams to nomainīt pret laika apstākļiem piemērotāku.

Izmantojot parasto vējstiklu šķidrumu, tas aukstā laikā vienkārši sasals, saskaroties ar stiklu, kā rezultātā tu neredzēsi cauri stiklam, jo tas būs klāts ar sasaluša šķidruma kārtu. Savukārt ziemas apstākļiem piemērotais šķidrums nesasalst, tādēļ to noteikti ir jāizmanto aukstā laikā.

Iegādājies automašīnas pārklāju

Ja tev nav iespējas novietot automašīnu garāžā vai zem jumta, ziemas laika apstākļi var negatīvi ietekmēt mašīnas ārējo karkasu. Vējš un mitrums var sabojāt krāsu, vējstiklu, kā rezultātā tie ātrāk nolietosies, salīdzinot ar citām auto daļām. Tādēļ ir vērts ieplānot māšīnas pārsega iegādi, kas noderēs, lai pasargātu mašīnu no laika apstākļu ietekmes. Tādā veidā tu arī pagarināsi mašīnas kopējo mūžu un saglabāsi tās izskatu pievilcīgāku.

Automašīnas sagatavošana ziemai ir vērtīgs ieguldījums nākotnē. Tāpat kā tu dzer vitamīnus un ēd veselīgi, lai nesaslimtu, rūpīga pārbaude un dažādu preventīvo aktivitāšu veikšana ir paņēmiens, kā parūpēties, lai nākotnē nevajadzētu maksāt lielas summas par remontu vai saskarties ar bīstamām situācijām uz ceļa.

Protams, neaizmirsti arī par atbilstošu riepu uzstādīšu! Kā zināms, izdevīgāk ir iegādāties ziemas riepas internetā, jo tur tās ir plašākā izvēlē, kā arī par pievilcīgākām cenām. Izpēti piedāvājumu, salīdzini un izvēlies sev interesējošo!