Staburags.lv ARHĪVS

Kā ietaupīt naudu, pērkot jaunas elektropreces?

.

2017. gada 12. oktobris 00:00

156
Kā ietaupīt naudu, pērkot jaunas elektropreces?

Nereti cilvēki elektropreču iegādei nevelta gana daudz laika un uzmanības. Vairumā gadījumu tiek nopirktas pirmās preces, kas “iekrīt acīs”. Arī finansējuma meklēšanai netiek piešķirta nekāda vērība un tiek paņemts līzings vai ātrais kredīts pat un netiek apmeklēts salīdzināšanas portāls Compeuro. Ņemot vērā, ka elektropreces daudziem cilvēkiem ir vieni no nozīmīgākajiem pirkumiem dzīvē aiz auto un mājokļa, tik vieglprātīga attieksme noteikti nav pieņemama. Iegādājoties elektropreces, ir jāveic rūpīga izvērtēšana, lai par tām nepārmaksātu un lieki neizšķiestu lielas naudas summas. Šeit būs daži padomi, kā to paveikt.

Izvērtējiet cenas un kvalitātes attiecību

Elektropreces noteikti nav tās lietas, uz kurām izdosies ietaupīt, vienkārši nopērkot lētāko pieejamo preci. Ja tā darīsiet, tad, visticamāk,jau drīz vien iegādātā prece būs saplīsusi un ilgtermiņā jūs ievērojami pārmaksāsiet. Protams, arī otrā galējībā nevajadzētu iet un meklēt pašas dārgākās preces. Arī elektroprecēm ir savi vadošie zīmoli, kuru cenas ir tika augstas tikai firmas zīme dēļ. Lai izvēlētos labākās elektropreces ir jāprot piemērotākā cenas un kvalitātes attiecība. Protams, ja ar konkrētā ražotāja precēm neesat pazīstams, par to kvalitāti pašam izdarīt secinājumus būs grūti, taču mūsdienās nav nekādu problēmu sameklēt citu lietotāju atsauksmes un informāciju par noskatīto zīmolu. Nereti mazāk zināmi zīmoli piedāvā ļoti augstas kvalitātes preces par salīdzinoši zemām cenām, tāpēc ir vērts veikt nelielu izpēti.

Saprotiet, kas jums ir tiešām svarīgi


Vēl plašajā piedāvājumā var viegli apjukt tāpēc, ka mūsdienās vairumam preču ir neskaitāmi daudz papildus funkciju un iespēju. Protams, ka daudzfunkcionālākas preces būs ievērojami dārgākas, tāpēc jums vispirms ir jāsaprot, kas jums īsti ir vajadzīgs un kas nav. Ja jūs preci domājat izmantot tikai un vienīgi pamata funkciju veikšanai, nav jēgas pārmaksāt par neskaitāmajām papildus funkcijām un labāk nopirkt vienkāršāku, bet kvalitatīvāku preci. Tomēr, ja kaut ko no tā visa grasāties izmantot un uzskatāt par vērtīgu papildinājumu, noteikti ir vērts mazliet piemaksāt.

Veiciet rūpīgu cenu salīdzināšanu


Protams, svarīgi ir salīdzināt cenas noskatītajām precēm dažādās tirdzniecības vietās. Nereti elektropreču cenas pie atšķirīgiem tirgotājiem variē pat 30% robežās (neņemot vērā atlaides). Ja plānojat iepirkties interneta veikalā, cenu salīdzināšanu ērti var veikt cenu salīdzināšanas portālos, kuros pārstāvēti visi Latvijas lielākie interneta veikali. Parocīgi ir arī tas, ka šajos portālos norādīta ne vien pamata cena, bet arī cena par piegādi un dažādi īpašie piedāvājumi, ja tādi ir. Ja tomēr vēlaties iepirkties īstos veikalos, noteikti vajadzētu apstaigāt vismaz dažus tuvākos veikalus, lai izdarītu secinājumus par katra tirgotāja vidējo cenu līmeni.

Izvēlieties piemērotus kreditēšanas pakalpojumus

Kā jau sākumā tika minēts, arī preču finansējuma izvēle tiek veikta visai pavirši. Ja preces plānojat pirkt par savu naudu, tad tas uz jums neattiecas, jo, protams, visizdevīgāk ir izmantot savus iekrājumus, bet, ja plānojat ņemt aizdevumu, noteikti veltiet mazliet laika tam, lai salīdzinātu dažādu aizdevēju piedāvājumus. Tāpēc vien, ka līzingu vai ātro kredītu ir viegli noformēt, nenozīmē, ka tie ir labākie risinājumi. Nereti ir vajadzīgs ilgāks laiks, lai atdotu kredītu un tāpēc izdevīgāki var būt, piemēram, patēriņa kredīti. Kreditora izsniegts aizdevums uz gadu kopumā varbūt izmaksās dārgāk, taču to atdot būs daudz vieglāk, jo ikmēneša maksājums būs neliels.

Izdarot pareizas izvēles attiecībā uz elektropreču iegādi, nereti ir iespējams ietaupīt vairākus desmitus un pat simtus eiro. Tās noteikti nav mazas summas, ar kurām varētu tā vienkārši mētāties apkārt, tāpēc, nākamajā reizē, kad  būs pienācis laiks jaunu elektropreču iegādei, noteikti ņemiet vērā visu, kas minēts šajā rakstā.